Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Σαν τον κλέφτη ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Γ. Παπανδρέου, εδώ μαζί με το επίσης εξέχον μέλος της Σοσιαληστρικής Διεθνούς Χ. Μουμπάρακ. Ο πρώτος θα ακολουθήσει το παράδειγμα του δεύτερου λίαν συντόμως.

Ο πρωθυπουργός που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με το «λεφτά υπάρχουν» και παρέδωσε μετά τις εκλογές τη χώρα και το λαό στην μέγγενη του ΔΝΤ και των αγορών επισκεπτηκε την πόλη του Ναυπλίου

Η επίσκεψή του αυτή κρατήθηκε κρυφή, σαν επτασφράγιστο μυστικό. Έγινε γνωστή μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε άλλες εποχές θα οργανωνόταν για βδομάδες ένα ολόκληρο πανηγύρι από κομματικά στελέχη, πολιτικάντηδες και πανηγυρίζοντες κολαούζους και θα είχε συνεχή προβολή από τα ΜΜΕ.

Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Τώρα ο πρωθυπουργός της τρόικας πηγαίνει σαν τον κλέφτη από πόλη σε πόλη για να αποφύγει τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζόμενων, των ανέργων, των μικρομεσαίων για την πολιτική του που διαλύει τα απομεινάρια του κράτους πρόνοιας, καταργεί δικαιώματα των εργαζόμενων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαθλιώνει την αγροτιά, αυξάνει τους ανέργους, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.

Ο Γ. Παπανδρέου θα διαβουλευτεί, υποτίθεται, με τους τοπικούς φορείς. Το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς πληροφορήθηκαν την επίσκεψή του λιγότερο από μια μέρα πριν, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να διαβουλευτεί με κανέναν: απλώς θέλει συνεργούς και υποστηρικτές στο έγκλημα που πραγματοποιεί με την υποστήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Κλείνουν σχολεία, κλείνουν-υποβαθμίζουν νοσοκομεία, πουλάνε δημόσια γη και επιχειρήσεις, οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση, αγνοούν τις αντιδράσεις των πολιτών και ύστερα στήνουν ένα “θέατρο διαβούλευσης”.

Καλούμε τους φορείς να γυρίσουν την πλάτη στον πρωθυπουργό του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Συναίνεση ας ψάξει να βρει σε ΝΔ, ΛΑΟΣ και στο στενό κομματικό του περίγυρο. Δεν θα τη βρει στους πολίτες, ούτε καν στην πλειοψηφία της βάσης του κόμματός του.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι ανεπιθύμητος στο Ναύπλιο και σε όλη τη χώρα. Αν θέλει να κάνει κάτι πραγματικά καλό για την χώρα, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αυτό είναι να φύγουν και να πάρουν μαζί τους ότι μας έφεραν στο μικρό διάστημα διακυβέρνησής τους: το μνημόνιο, τα μέτρα και την τρόικα.

Η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο αν δημιουργηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα δώσει διέξοδο “δυσαρεστώντας” δανειστές και τρόικα και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα και τους κόπους του λαού.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

www.kdrasi.wordpress.com

kdrasi@gmail.com

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί χτυπούσε πένθιμα η καμπάνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ -εκκλησία δίπλα στο Βουλευτικό-, πριν την άφιξη Παπανδρέου;
Γιατί κάλεσαν επειγόντως την ίδια ώρα, τον Ιερέα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στη Μητρόπολη;
Γιατί δεν ανεφέρθει το γεγονός από κανένα δημοσιογράφο;
ΓΙΑΤΙ;

ΑΡΓΟΛΙΔΑ είπε...

αν εχεις περισσοτερες πληροφοριες στειλε μας email

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΆΦΙΞΗ΄
Ή ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΚΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 'ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ'.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ είπε...

ΟΝΤΩς ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ
ΟΠΩς ΕΠΙΣΗς ΟΤΙ ΓΙΟΥΧΑΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΓΟς,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΦΟΡΕΙς,ΟΠΩς ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΔΥΣΤΥΧΩς,Ο ΤΟΠΙΚΟς ΤΥΠΟΣ,ΤΑ ΑΠΕΚΡΥΨΕ