Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Π. Τατούλης: Επικερδής αγορά και σημαντικός τουριστικός προορισμός η Πελοπόννησος

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση πολιτικής προβολής του τουριστικού προϊόντος, ανεξάρτητα από την κρατική πολιτική, και θα έχει ως σκοπό τη στενή συνεργασία με τους τουριστικούς πράκτορες.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας του Greek Forum 2011 στην Πύλο το διήμερο 27-28 Απριλίου, συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν tour operators και δημοσιογράφοι από τη Ρωσία।

http://www.aftodioikisi.gr/

Δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της περιφέρειας, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε σε λύσεις, όπως η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πύκνωση των πτήσεων και η επέκταση του οδικού δικτύου, ενώ -όσον αφορά το θέμα της ξενοδοχειακής υποδομής- δήλωσε ότι την επόμενη πενταετία θα υπάρξει μεγάλη βελτίωσή των μονάδων, με προοπτική την ανταγωνιστικότητα των τιμών για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σημαντικό εργαλείο στον τομέα αυτό θα αποτελέσει ο νέος νόμος που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση για την απελευθέρωση της τουριστικής κατοικίας.

Επέκταση της τουριστικής περιόδου

Ένα άλλο σημείο στο οποίο έδωσε βαρύτητα ο κ. Τατούλης είναι η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Πελοπόννησο, με την παροχή κινήτρων προς τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις.

Το Διαδίκτυο στην υπηρεσία του τουρισμού

Η δημιουργία, τέλος, του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού θα αποτελέσει ένα νέο φορέα Διαδικτύου, ο οποίος θα παρέχει όλες τις πληροφορίες και τις διευκολύνσεις στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και στους δημοσιογράφους, ενώ θα συντελέσει καθοριστικά στο άνοιγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε νέες αγορές.

Μεσογειακή διατροφή

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ακόμη στο ζήτημα της μεσογειακής διατροφής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική της περιφέρειας να αποτελέσει επικερδή αγορά για τους επενδυτές με τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει εδώ και 4.000 χρόνια περίπου, όπως, για παράδειγμα, το λάδι, το κρασί, τα σύκα κτλ.

Greek Forum 2011

Όσον αφορά στο συνέδριο, Ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη διεξαγωγή του από επιτυχημένους, όπως τους χαρακτήρισε, επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας από Ελλάδα και Ρωσία, και αντικατοπτρίζει τους δεσμούς ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τους μακροχρόνιους κοινούς αγώνες και την κοινή ιστορία (Ορλοφικά, ναυμαχία Ναβαρίνου κ.λπ.).

Πάνω σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να σχεδιαστούν έξυπνες εμπειρίες για τους Ρώσους πολίτες να επισκεφθούν την Πύλο αλλά και την Πελοπόννησο, τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την πολυμορφία της περιφέρειας που προσφέρει το συνδυασμό φυσικού κάλλους με ειδικές εμπειρίες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ακόμα τα στοιχεία ιδιαίτερης μοναδικότητας της Πελοποννήσου που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση όπως τα 1.500 χιλιόμετρα ακτογραμμών, με όμορφες παραλίες και εξαιρετικές αμμουδιές, τις 26 περιοχές Natura, τις 15 περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους, τα 14 μνημεία της φύσης και τους περίπου 40 βιοτόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: