Κυριακή 10 Απριλίου 2011

 Πλατής Δημήτρης: Ερωτώ είναι δυνατόν να δίνουν προτεραιότητα στα αγάλματα αντί την επέκταση του σχεδίου πόλης;

Την Δευτέρα 4 Απριλίου είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2011.

Μελετώντας τον διαπίστωσα ότι δεν είχε προβλεφθεί χρηματικό ποσό για την Πολεοδόμηση των περιοχών επεκτάσεως του εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Άργους. Αυτό αφορά την περιοχή που περικλείετε πίσω από τις παλαιές Εργατικές Κατοικίες Άργους με ανατολικό όριο την οδό Καρπετοπούλου έως τις γραμμές του ΟΣΕ( νέος περιφερειακός)και την οδό Παπάγου.

Αυτό είναι σε άμεση προτεραιότητα και σε δεύτερη φάση έως την οδό Τριπόλεως.

Πρότεινα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει διόρθωση αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία.

Προσπαθήσαμε επί τέσσερα χρόνια 2003-2006 για την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού, που περιλάμβανε και τις επέκτασης, φτάσαμε στο 98% και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2007 επί Δημαρχίας κ. Μπούρη. Πήρε οριστική έγκριση στο τέλος του 2010.

Είχαμε φέρει στο Δήμο το 2005 , 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κατασκευή μίας αίθουσας κλειστού γυμναστηρίου που θα την κατασκευάζαμε δίπλα στο υπάρχον κλειστό γυμναστήριο. Θα είχε κοινή χρήση τα αποδυτήρια και τα WC. Δυστυχώς η νυν δημοτική αρχή δεν το προγραμμάτισε για να κατασκευαστή με κίνδυνο τα χρήματα να χαθούν.

Είχαμε αγοράσει το οικόπεδο του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού εκτάσεως 21σρεμάτων περίπου για να κατασκευάσουμε το νέο διοικητήριο με την χρηματοδότηση ιδιωτικών κεφαλαίων και Δημοσίου. Δυστυχώς ούτε και για αυτό το έργο δεν προγραμματίσανε ούτε ένα ευρώ.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή παρέδωσε ταμείο 2.500.000 ευρώ περίπου τον Ιανουάριο του 2011.

Η νυν Δημοτική Αρχή έχει να λάβει επιπλέον(εκτός από τα τακτικά ετήσια)χρηματικό ποσό 1.050.000 περίπου ετησίως έως και το 2016 από τα χρήματα που είχε παρανόμως κρατήσει από τον Δήμο από το 1989έως το 2008.

Αντί όλων των παραπάνω έφεραν να ψηφήσουμε για την κατασκευή κτηρίου για τηλεσκόπιο και την αγορά τηλεσκόπιου, καθώς επίσης και για τηναγορά αγαλμάτων. Ερωτώ είναι δυνατόν να δίνουν προτεραιότητα στα αγάλματα αντί την επέκταση του σχεδίου πόλης;

Δηλαδή ότι είχαμε σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει πρέπει να σταματήσει;

Με αυτή την λογική θα πρέπει να σταματήσει και το Βιοτεχνικό Πάρκο που σχεδιάσαμε – μελετήσαμε και χρηματοδοτήθηκε το 2005 από το Υπουργείο με 40.000 ευρώ για πρώτο ξεκίνημα. Σήμερα το Επιμελητήριο ολοκληρώνει τον σχεδιασμό και κάποιοι όψιμοι από το Δήμο βγαίνουν στη τηλεόραση και προσπαθούν να καπηλευθούν το έργο μας. Θα πρέπει να σταματήσουν να λοιδορούν τους πάντες και τα πάντα. Την εμπάθεια, το μίσος και τις ψευτομαγκιές ας τις απευθύνουν σε αυτούς που τους πιστεύουν ακόμα. Πλατής Δημήτρης τ. Δήμαρχος Άργους με τον συνδυασμό Πρόταση Ελπίδας Πηγή: http://www.parapolitikaargolida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: