Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ

Μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών, κυρίως, στους συμβασιούχους, τα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας επεκτείνονται πλέον και στους υπαλλήλους των ίδιων των δήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κατάλογος των δήμων σε όλη χώρα που καθυστερούν να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους μεγαλώνει όλο και περισσότερο και σ' ένα μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται αφενός στο ότι τα κονδύλια που δίνονται φέτος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) είναι μειωμένα και αφετέρου ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί τους από τα δημοτικά συμβούλια (ο «Καλλικράτης» ορίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις 31.3).

Παράλληλα σε ορισμένες περιπτώσεις που οι δήμοι είναι υπερχρεωμένοι και έχουν δάνεια, όπως αυτή του Δήμου Δελφών έγινε παρακράτηση μέρους των ΚΑΠ για δάνεια των πρώην Καποδιστριακών δήμων, με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο δήμο ολόκληρο το ποσό για τη μισθοδοσία του Μαρτίου και προκειμένου να καταβληθούν σε όλους τους υπαλλήλους οι μισθοί να δοθούν μειωμένοι! (συγκεκριμένα, παρακρατήθηκαν από το δήμο τα έξοδα κίνησης).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαινόμενα καθυστερήσεων στις πληρωμές που φτάνουν και τις τρεις εβδομάδες έχουν παρατηρηθεί μεταξύ άλλων στους Δήμους Αιγάλεω, Βύρωνα, Χαϊδαρίου και εσχάτως Λέσβου. Μάλιστα, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος έχει ήδη ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να μπορέσει να καλύψει και τη μισθοδοσία σ' ένα δήμο που έχει πολύ μεγάλα χρέη. Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Δήμος Φυλής, καθώς ο ΕΣΔΚΝΑ δεν έχει καταβάλει τα ανταποδοτικά τέλη για το ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραϊμης να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν το 15θημερο του Μαρτίου μετά τις 25 του μηνός (http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_filis/10635).

Δεν υπάρχουν σχόλια: