Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Πρωταθλήτρια στην εγκληματικότητα η Αγία Τριάδα

http://paratiritis-news.blogspot.com
Διακίνηση ναρκωτικών, φόνος, ληστείες και συγκρούσεις
Πληρώνουν οι κάτοικοι την ανικανότητα της Αστυνομίας

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι με τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας 
Οι Αρχές έχουν χάσει τον έλεγχο και υπάρχει ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι 

Η κατάσταση στην Αγία Τριάδα
πραγματικά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από τη σύλληψη πέντε μαθητών για διακίνηση χασίς στο Γυμνάσιο της περιοχής και χθες το βράδυ συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί για τον ίδιο λόγο. Όλα ξεκίνησαν από τη μικροποσότητα που βρέθηκε στα χέρια τριών μαθητών της πρώτης Γυμνασίου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τους τα είχαν πουλήσει οι Αφγανοί οι οποίοι άραζαν έξω από το σχολείο για να βρουν "πελατεία" στα μικρά παιδιά...

Οι αρχές σε αυτή την περίπτωση (επιτέλους) έκαναν σωστά τη δουλειά τους καθώς τους παρακολούθησαν μέχρι το κατάλυμά τους. Επρόκειτο για την αυλή μιας αγροικίας στην οποία τους συνέλαβαν την ώρα που έβαζαν χασίς μέσα σε σπιρτόκουτα με σκοπό την πώλησή τους.


 Όταν μιλάμε για χασίς δεν αναφερόμαστε σε 5-6 τσιγαριλίκια άντε 10 αλλά για περισσότερο από μισό κιλό! Για την ακρίβεια βρέθηκαν στην κατοχή τους  νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 624 γραμμάρια χασίς και άλλα 15 γραμμάρια τα οποία ήταν μέσα σε 7 σπιρτόκουτα.

Βέβαια οι Αφγανοί δεν έδιναν χασίς αποκλειστικά σε μαθητές αλλά είναι ενδεικτικό ότι σε έναν μαθητή πούλησαν μέσα σε ένα μήνα 8 φορές, με τον ανήλικο να πληρώνει 10 ευρώ για το κάθε σπιρτόκουτο.

Αφήνουμε το θέμα των ναρκωτικών και περνάμε σε άλλη εγκληματική παράβαση...


Στην αρχή της εβδομάδας είχαμε δολοφονική επίθεση εναντίον νεαρού Ρουμάνου από δύο δράστες που του είχαν στήσει καρτέρι. Τον περίμεναν να εμφανιστεί και μόλις τον είδαν τον μαχαίρωσαν στη μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια των περαστικών. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι...

Είναι αξιοσημείωτο πως τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα συνέβησαν σε διάστημα μίας εβδομάδας!

Αν συνεχίσουμε να γράφουμε όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στην Αγία Τριάδα που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί Texas της Αργολίδας, θα χρειαζόσασταν μία μέρα για να τα διαβάσετε..


Μέσα στο 2010 είχαμε ... απ' όλα! Προπηλακισμοί από τσιγγάνους σε νομαρχιακό σύμβουλο, στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου και τον ξυλοδαρμό ενός γονέα που προσπάθησε να τον προστατεύσει, συμπλοκή Πακιστανών με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός, μία ληστεία περιπτέρου και τον ξυλοδαρμό του ιδιοκτήτη της αλλά και τη διάρρηξη του καφενείου που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο όπου οι δράστες έκλεψαν μέχρι και τις τυρόπιτες!

Εδώ δεν δίστασαν άγνωστοι να κλέψουν τάσια και ζάντες από αυτοκίνητα τη μέρα της Ανάστασης του περασμένου έτους, μέχρι και κότες έχουν κλαπεί στην Αγία Τριάδα!

Στα τέλη Μαίου εκείνης της χρονιάς υπήρξαν και οι βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο του Μέρμπακα με κλοπές σταυρών, καντηλιών και άλλων "λαφύρων".

Οι κλοπές στις περιοχές του πρώην Δήμου Μιδέας είναι δεκάδες, από πορτοφόλια μέχρι ένοπλες ληστείες όπως είχε συμβεί σε ιδιοκτήτη ψησταριάς στην Αγία Τριάδα που τον ακινητοποίησαν με καραμπίνα και εξαφανίστηκαν με τις εισπράξεις.


Αποκορύφωμα της περσινής χρονιάς ήταν η ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας με τους δράστες να κάνουν διάρρηξη στο ΑΤΜ και να εξαφανίζονται με τα χρήματα. Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητό τους σε μπλόκο αλλά κατάφεραν να τους χάσουν μέσα από τα χέρια τους...

 Το 2011 η εγκληματικότητα στην Αγία Τριάδα συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς καθώς η Αστυνομία δεν κάνει το καθήκον της όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι και όπως φαίνεται από τα γεγονότα. Αν όμως δεν λάβει μέτρα πολύ φοβόμαστε ότι τα κρούσματα θα συνεχιστούν σε ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς.

Είναι ντροπή να αφήνουν τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μιδέας ανυπεράσπιστους, το έχουμε γράψει στο παρελθόν και θα το ξαναγράψουμε... Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να ενδιαφερθούν οι Αρχές για αυτές τις περιοχές, να φοβούνται οι κάτοικοι να κυκλοφορήσουν στο δρόμο ή να συμβιβαστούν οι γονείς με το ενδεχόμενο να γυρίσουν τα παιδιά τους από το σχολείο με χασίς μέσα στη σχολική τους τσάντα;


Βρήκαμε κάποια από τα περιστατικά που σας αναφέραμε μέσα στις σελίδες του Ηλεκτρονικού ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ και σας τα παρουσιάζουμε με τους συνδέσμους τους. Δεν τα βρήκαμε όλα τα ρεπορτάζ μας αφού ο χρόνος ήταν περιορισμένος αλλά είναι τα πιο σημαντικά, (πιθανότατα να έχουν συμβεί και άλλα και να μην τα έχουμε πληροφορηθεί), μπορείτε να τα διαβάσετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Ελπίζουμε να ενδιαφερθούν οι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί και να λάβουν μέτρα προτού τα πράγματα ξεφύγουν τελείως από τον έλεγχο, αν δεν έχουν ξεφύγει ήδη....
Ιάσονας Μουσταΐρας
www.paratiritis-news.com

Σχετικές ειδήσεις για την Αγία Τριάδα:

Συμπλοκή Πακιστανών- Κάντε κλικ εδώ

Μπαράζ κλοπών στην Αγία Τριάδα - Κάντε κλικ εδώ

Βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο του Μέρμπακα - Κάντε κλικ εδώ

Ληστεία με καραμπίνα - Κάντε κλικ εδώ

Ληστεία ΑΤΜ - Κάντε κλικ εδώ

Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα - Κάντε κλικ εδώ

Χασίς σε σχολείο - Κάντε κλικ εδώ

Δολοφονία στο δρόμο - Κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: