Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Να εμποδίσουμε τους «πράσινους» νεκροθάφτες

http://ecoradicalis.blogspot.com/

Για μια ακόμα φορά τα ΜΜΕ του νομού, όχι όλα, δεν είδαν και δεν διάβασαν την σκανδαλώδη απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να εγκρίνει τον διαγωνισμό για θάψιμο των σκουπιδιών από τον Δήμο Ναυπλίου σε «άγνωστο» ΧΑΔΑ, λέγε με Καραθώνα, που καταγγείλαμε στην πρώτη ανακοίνωσή μας. Από σήμερα που η Περιφέρεια του αριβίστα Π. Τατούλη θα αποφασίσει για την καύση των σκουπιδιών θα αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα του τύπου, «καλή η ανακύκλωση αλλά τι να κάναμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών πιο γρήγορα». Θα σας πουν ψέματα γιατί ένα εργοστάσιο καύσης δεν ρυπαίνει μόνο το περιβάλλον, αλλά στοιχίζει σχεδόν 8-10 φορές περισσότερα χρήματα από το να εφαρμοστεί η ανακύκλωση. Θα πουν ψέματα πως «οι τοπικές κοινωνίες μας δεν είναι έτοιμες για ανακύκλωση γιατί θα χρειαστούν χρόνο οι πολίτες για να προσαρμοστούν ενώ με το εργοστάσιο καύσης θα λυθεί γρήγορα το πρόβλημα». Δεν θα σας πουν όμως πως για να μπει σε λειτουργία ένα εργοστάσιο καύσης θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 χρόνια από την χωροθέτησή του, που και αυτή δεν έχει γίνει ακόμα. Μέχρι τότε τα σκουπίδια θα θάβονται δεματοποιημένα στις παράνομες χωματερές στα Δίδυμα, στην Καραθώνα, στο Άργος κ.λπ. συνεχίζοντας της μόλυνση του υπόγειου υδροφορέα, την καταστροφή στο περιβάλλον, την αύξηση των διοξινών και την εξάπλωση των θυμάτων Καρκίνου.
Αυτό φυσικά που αποκρύπτουν είναι πως οι τοπικές κοινωνίες μετατρέπονται σα σκλάβους του κάθε επιχειρηματία αφού μόνο ένα εργοστάσιο καύσης θα δίνεται άδεια ανά περιοχή, δημιουργώντας μονοπώλια, τα οποία θα αυξάνουν τα τέλη σκουπιδιών των δήμων ανάλογα ανεξέλεγκτα. Θα παίρνουν και επί πληρωμή (τέλη) την πρώτη ύλη (τα σκουπίδια μας) και θα πληρώνονται ακριβά για το ρεύμα που θα πουλάνε στην ΔΕΗ, που θα το πληρώνουμε και πάλι εμείς με νέες αυξήσεις. Ο «πράσινος καπιταλισμός» θάναι πιο απάνθρωπος για τον πολίτη. Ας μην τους δώσουμε την ευκαιρία μέσα από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος να αυξήσουν τα κέρδη τους, αυτοί που αφού κατέστρεψαν την γη μας, προσπαθούν να εμφανιστούν «σωτήρες της», πουλώντας προστασία.
Ναι στην ολική ανακύκλωση, όχι στην καύση.
Ναι στην αυτοδιαχείριση, όχι στους ιδιώτες και τη ΣΔΙΤ.

1 σχόλιο:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ είπε...

EΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ

Σκανδαλώδεις «επιχειρηματικές δραστηριότητες» της Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας σε βάρος της δημόσιας – λαϊκής περιουσίας.

http://redwildwind.blogspot.com