Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

εθελοντισμός


Η Φωτό Μου





ATHINA ΜΠΑΣΙΟΎΚΑhttp://leaveyourmyth.blogspot.com
"Έχεις βγάλει Πολυτεχνείο και δεν βρίσκεις κάποια δουλίτσα να κάνεις; Γιατί έρχεσαι εδώ και χάνεις τον χρόνο σου;". Φορώντας ειδική ιατρική μάσκα, επί είκοσι λεπτά κρατούσα ένα μωρό τεσσάρων μηνών στην αγκαλιά μου, προσπαθώντας να το ηρεμήσω. Οι γονείς του, πολύ νεαροί τσιγγάνοι, είχαν αφήσει την κόρη τους, άρρωστη, στο νοσοκομείο. Το μωρό πνιγόταν από τον βήχα και το κλάμα του δεν είχε σταματημό. Έριξα μια ματιά στην νοσοκόμα που μου έκανε την ερώτηση. Εκείνη την ώρα το μυαλό μου ήταν πολύ απορροφημένο στο μικρό και θεώρησα περιττό να της απαντήσω όπως θα έπρεπε, απαριθμώντας της, το επαγγελματικό μου βιογραφικό. "Θα με βοηθήσεις να της φτιάξω γάλα;", την είπα. "Δεν ξέρεις να φτιάχνεις γάλα"; με ρώτησε εκείνη γεμάτη απορία; Το μωρό δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε όταν το τάισα. Μπορεί το γάλα που έφτιαξα να μην ήταν καλό.
Ήμουν στο νοσοκομείο λοιπόν, όπου εργάζομαι εθελοντικά. Ο εθελοντισμός μπήκε στη ζωή μου πέρυσι τον Ιανουάριο. Γνώρισα την Αγνή Σκουζού σε μία συνέντευξη που της έκανα για ένα γυναικείο περιοδικό. Μου μίλησε για το σωματείο που ή ίδια είχε ιδρύσει, τους "Φίλους του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου". Μεταξύ άλλων, οι "Φίλοι" καθημερινά πηγαίνουν στο Νοσκοκομείο και βοηθούν όσους ασθενείς δεν έχουν συνοδό και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εαυτούς τους σε πολύ απλά πράγματα, όπως το φαγητό. Δύσκολη δουλειά λοιπόν,ιδιαίτερα όταν την κάνεις χωρίς να πληρώνεσαι.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στην ΑΡΓΟΛΙΔΑ;;;



H ΣΕΛΙΔΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟ FACE BOOK ΕΔΩ
Χρόνια τώρα ακούμε ότι θα αρχίσει η Ανακύκλωση στην Αργολίδα, αλλά δεν βλέπουμε Ανακύκλωση. Αυτό που βλέπουμε είναι μεμωνομένες προσπάθειες, κύρια σε σχολεία, από ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς. Μόνη σχετικά αξιόλογη κίνηση είναι αυτή στους δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου.

Ακούμε λόγια αλλά δεν βλέπουμε έργα. Δεματοποιητές αγοράστηκαν αλλά "κοιμούνται". Συσκέψεις γίνονται με τον υφυπουργό μας να τάσσεται "υπέρ της ανακύκλωσης με κάθε κόστος"...όπως και όλοι οι πολιτικοί μας να είναι θετικοί... το ίδιο και οι αυτοδιοικητικοι... αλλά έργα δεν φαίνονται...

ΕΜΕΙΣ οι πολίτες της Αργολίδας, μέλη του Facebook, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την προσπάθεια του www.ARGONAFPLIA.gr :

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ μέσω των προεκλογικών τους θέσεων, όσοι κατέβουν υποψήφιοι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με όποιο κόμμα και αν συνεργάζονται, σε όσους δήμους θα υπάρχουν τότε ...ότι ΘΑ ΕΧΟΥΝ το θέμα της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στις τρεις πρώτες θέσεις του Προγράμματος τους και της δράσης τους.

Επίσης ότι αυτοί που θα εκλεγούν, αν δεν δραστηριοποιηθούν στο θέμα με κάθε δυνατό και μάχημο τρόπο, ΤΟΤΕ δεν θα παραπονεθούν, αν οι πολίτες της Αργολίδας τους γυρίσουν την πλάτη και τους προβάλλουν σαν παραδείγματα δημοσίων ανδρών προς αποφυγή... αφισσοκολλώντας τους...!!!

Πορτοκαλοπαραγωγοί έκοψαν την Πελ/νησο στα δύο!



Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι πορτοκαλοπαραγωγοί - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
1

Με περισσότερα από 100 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έκλεισαν την εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης...

στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά κόβουν την Λακωνία από την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Οι πορτοκαλοπαραγωγοί ζητούν από την κυβέρνηση να στηρίξει το εισόδημά τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως λένε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από και προς την Λακωνία γίνεται κυρίως μέσω του ορεινού επαρχιακού δρόμου Σπάρτη-Καστόρι-Γεωργίτσι-Μεγαλόπολη ή μέσω Ταϋγέτου.

Στο νομό Αργολίδας τώρα, περίπου 200 πορτοκαλοπαραγωγοί πήγαν με τα τρακτέρ τους έξω από το κτίριο της νομαρχίας. Στο προαύλιο έριξαν κλούβες με πορτοκάλια. Με τα πανό και τα συνθήματά τους εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία όπως λένε, τους αφήνει αβοήθητους στην χειρότερη στιγμή που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια...

Εκπρόσωποι των παραγωγών συναντήθηκαν με το νομάρχη Αργολίδας και στη συνέχεια έφυγαν χωρίς να κλείσουν κάποιο δρόμο...

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

χιονια


Φωτογραφία απο το  μπούρτζι  με φόντο τα χιονισμένα βουνά της Αργολίδας

Το χιόνι πέφτει πυκνό σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο.

Οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, Τρίπολης - Σπάρτης, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας και στον Ταΰγετο επί της εθνικής Σπάρτης - Καλαμάτας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί ενδέχεται να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Αφησαν στην τύχη του το Μπούρτζι


Ντροπή για το Ναύπλιο και την ιστορία του αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην καστρονησίδα Μπούρτζι, που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.
 Φθάνοντας κανείς στο Μπούρτζι θα αντικρίσει τη μισογκρεμισμένη προβλήτα. Η θάλασσα διέβρωσε το λιμάνι, που κινδυνεύει να βυθιστεί

Φθάνοντας κανείς στο Μπούρτζι θα αντικρίσει τη μισογκρεμισμένη προβλήτα. Η θάλασσα διέβρωσε το λιμάνι, που κινδυνεύει να βυθιστεί

Η εγκαταλειμμένη στην τύχη της νησίδα, που οχυρώθηκε κατά την περίοδο της πρώτης Ενετοκρατίας (1389-1540) και αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης οχύρωσης της πόλης για πολλούς αιώνες, σήμερα δεν διαθέτει ούτε καν φύλακα.

Το Μπούρτζι χρησίμευσεως κατοικία   των δημίων τα πρώτα χρόνια μετά την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Τη δεκαετία του 1950 λειτούργησε ως ξενοδοχείο, που φιλοξένησε διάσημες προσωπικότητες. Τίποτα όμως πλέον δεν θυμίζει την παλιά αίγλη του, την ιστορία και τη δόξα του.
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ στο έλεος των κυμάτων. Από τον περασμένο Ιούλιο δημοτική κίνηση του Ναυπλίου έχει ζητήσει την παρέμβαση της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει τε
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ στο έλεος των κυμάτων. Από τον περασμένο Ιούλιο δημοτική κίνηση του Ναυπλίου έχει ζητήσει την παρέμβαση της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει τελικά αυτοψία την επόμενη εβδομάδα

Φτάνοντας κανείς στο Μπούρτζι, με τα βαρκάκια που δένουν στο λιμάνι του Ναυπλίου, θα αντικρίσει τη μισογκρεμισμένη προβλήτα. Η θάλασσα, με τα χρόνια, διέβρωσε το λιμάνι, που κινδυνεύει να βυθιστεί.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ενισχύονται τα μπλόκα, προβλήματα και στην Πελοπόννησο




Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες της Πελοποννήσου. Εκλεισε και η Κορίνθου-Τριπόλεως στον κόμβο της Στέρνας κοντά στο Αρτεμίσιο. Αύριο στις 10 το πρωί οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Λακωνίας θα κλείσουν την εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της γέφυρας του Ευρώτα.
.

Εθνικισμός ή πατριωτισμός η κατακραυγή κατά της Δραγώνα?

ΑΠΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ 

Του Στάθη
Επιτέλους! καλά νέα -μετά από πολύ καιρό- απ' τον ΣΥΡΙΖΑ! Υστερα από μία περίοδο διχόνοιας και ερίδων που ταλάνισαν έως παράλυσης σχεδόν τις συνιστώσες και τη συνισταμένη, βρέθηκε επιτέλους ο κοινός τόπος, το τίμιο ξύλο, η ιερά σινδόνη που μπόρεσε να τους τυλίξει όλους σε ένα ψήφισμα ενότητας: υπέρ της κυρίας Δραγώνα! Θαύμα-θαύμα!
Και διαφωνώ απολύτως με το πνεύμα εφημερίδων όπως το «Εθνος», που παίρνει το πράγμα στο ψιλό γράφοντας: «Αυτό και αν είναι είδηση... Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης ενός... κυβερνητικού στελέχους γιατί, όπως υποστηρίζουν, δέχεται επίθεση από ακροδεξιούς κύκλους».
Δεν ξέρω αν στους «ακροδεξιούς κύκλους» ο ΣΥΡΙΖΑ τσουβαλιάζει τον Μίκη Θεοδωράκη για παράδειγμα, ή αν όποιος άλλος έχει κάτι να αντιλέξει στα λεγόμενα από την υφισταμένη της κυρίας Διαμαντοπούλου, κυρία Δραγώνα, πρέπει να ριφθεί στην πυρά ή να κλειστεί σε ψυχιατρείο, αλλά πρέπει να παραδεχθώ, όσον κι αν μου είναι θλιβερά κωμικό, ότι ακόμα κι αν δεν είχε ιδρυθεί ο ΛΑΟΣ, θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί,διότι άλλο καλύτερο ελιξίριο για την αποβλάκωση της Αριστεράς δεν θα μπορούσε να 'χει επινοήσει η άρχουσα τάξη και η νεοταξίτικη σκέψη.
Είναι πλέον θεία μωρία να χαρίζουν κάποιοι αριστεροί την πατρίδα στους ακροδεξιούς εθνικιστές που επανειλημμένως άλλωστε την έχουν προδώσει, και ταυτοχρόνως να συντάσσονται με όλο εκείνο το σύστημα που εξαπολύει την ιδεολογική τρομοκρατία που χρειάζεται η εξουσία για να κυριαρχεί.
Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς, συνδεόταν πάντα με ξένες δυνάμεις. Ο εθνικισμός, κύριοι αυτής της αριστεράς (που είναι ικανή να συκοφαντήσει για εθνικισμό και τη μάνα της) βρίσκεται στην πλευρά που υπηρετεί η υπάλληλος η κυρία Δραγώνα.
Παρατράβηξε το αστείο -ούτε καν ανήθικο κι ηλίθιο δεν είναι...
Σχόλιο δικό μου: Πριν λίγο καιρό ο Στάθης επρόκειτο να βάλει υποψηφιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έγινε μήπως κι αυτός ..."εθνικιστής"???

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ

ευχαριστούμε την φίλη Έλενα που μας το χάρισε στο face book
της το αφιερώνουμε

Γ.Αναγνώστου - "Δεν έπρεπε να καταργηθεί η αντιδημαρχεία πολιτισμού".


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 2.060   ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACE BOOK  
ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ  ΜΑΣ
ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΝΑ ΤΑ ΠΙΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ




Άθικτα τα προνόμια βουλευτών- υπαλλήλων της Βουλής



(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
1


Οι “θυσίες” που καλούνται να κάνουν όλοι...

οι Έλληνες για την έξοδο από την κρίση, δεν φαίνεται να ισχύουν για τους 300 αντιπροσώπους και τους υπαλλήλους της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις των βουλευτών για το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές τους (δείτε σχετικό ρεπορτάζ) έπιασαν τόπο. Έτσι εκτός από την μείωση κατά 5% στον μισθό που επιβλήθηκε πέρυσι και θα ισχύσει και φέτος,
 η μόνη επιπλέον περικοπή
 που φαίνεται να προχωρά είναι το 15% των απολαβών τους για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές. Υπενθυμίζεται ότι όσοι μετέχουν σε επιτροπές δικαιούνται περίπου 270 ευρώ ανά συνεδρίαση. Αντιθέτως θεωρείται απίθανο να μπει μαχαίρι στα άλλα επιδόματα που παίρνουν (οργάνωσης γραφείου, έξοδα κίνησης κ.ά.) ή να καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγησή τους.
 
Έντονες αντιδράσεις και απειλές για δυναμικές κινητοποιήσεις προκάλεσε η πρόταση να θιγεί το προνόμιο-πρόκληση των υπαλλήλων της Βουλής να αμείβονται με επιπλέον δύο μισθούς, τους περίφημους 15ο και 16ο μισθό, που λαμβάνουν ως αφορολόγητο επίδομα στο άνοιγμα και κλείσιμο της Ολομέλειας κάθε χρόνο.


Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

http://argolika.blogspot.com/


Η φιλάνθρωπη πλευρά της Ζιζέλ!




Η φιλάνθρωπη πλευρά της Ζιζέλ!
Έκτός από όμορφη, διάσημη και πάρα πολύ πλούσια, η ΖιζέλΜπούντχενφαίνεται πως είναι και φιλάνθρωπη αφού αποφάσισε να δώσει στον «Ερυθρό Σταυρό» το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων, για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού στην Αϊτή. Όπως μάλιστα δήλωσε ένας φίλος του γνωστού τοπ μόντελ, «η Ζιζέλ συγκινήθηκε πάρα πολύ. Ήξερε ότι έπρεπε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει!»

Η φιλάνθρωπη πλευρά της Ζιζέλ!