Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Νέα Κίος: ΕΛΙΑ δώρο πήρε ο ΜΑΝΙΝΗΣ από την Πατρίδα


Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ημέρα της εορτής των Αγίων της Κίου της Μ. Ασίας, αμέσως μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, ακολούθησε η τελετή φύτευσης ελιάς από την Κίο της Μ. Ασίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Θεομάνας.
Η ελιά αυτή δόθηκε ως δώρο από τον Δήμαρχο της Κίου (Gemlik) κ. Fatih Guler, στον Δήμαρχο της Νέας Κίου κ. Γιώργο Μανινή κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου στην Τουρκία.
Η τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ήταν λιτή αλλά γεμάτη συγκίνηση… Το πρόγραμμα περιλάμβανε Επιμνημόσυνη Δέηση την οποία τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Δημοσθένης Γάτσιος και ο πρεσβύτερος π. Ηλίας Γάτσιος.

 Ακολούθησε Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Νέας Κίου κ. Γιώργο Μανινή, ο οποίος μίλησε για τους δεσμούς μεταξύ της νέας και της παλιάς πατρίδας και για την ελιά που θα συμβολίζει για πάντα αυτούς τους δεσμούς.
 Η κ. Σμαρώ Μανινή απήγγειλε το ποίημα του Γεωργίου Αθάνα «Κίος» και στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Νέας Κίου προέβει στη φύτευση της ελιάς.
 Παρόντες στην σεμνή αυτή τελετή, εκτός από τους ιερείς και τον Δήμαρχο,
ήταν, οι αντιδήμαρχοι Νέας Κίου, κύριοι Γιάννης Αθανασόπουλος και Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ηλίας Χατζηγεωργίου,
ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αχιλλέας Μπαντανάς, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νέας Κίου κ. Κων/νος Μανιταράς,
ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου κ. Χρήστος Κόλλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άργους κ. Δημήτρης Καμπόσος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά»,
εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ που κάλυψαν την εκδήλωση καθώς και αρκετοί Κιώτες.
ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: