Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Οικονομικό κραχ στην ΕΛ.ΑΣ!


100 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ έχουν ακινητοποιηθεί γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να επισκευαστούν - Υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να εργάζονται νύχτα χωρίς να γνωρίζουν αν θα πληρωθούν για τα νυχτερινά -
Έχει "στεγνώσει" από χρήματα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η μη πληρωμή των επιδομάτων (νυχτερινά κ.α) των αστυνομικών τον προηγούμενο μήνα έχει προκαλέσει μια αναταραχή στις τάξεις των αστυνομικών που δεν έχει προηγούμενο. Το κράτος ουσιαστικά αδυνατεί να πληρώσει μέρος των δεδουλευμένων τους και έτσι οι περισσότεροι αστυνομικοί πηγαίνουν για νυχτερινή βάρδια με "βαριά καρδιά".

 Από την άλλη όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για τις επισκευές περιπολικών και μοτοσυκλετών! με αποτέλεσμα 100 από τις μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ να βρίσκονται αραγμένες στην Αμυγδαλέζα ανεπισκεύαστες.
Ήδη οι συνδικαλιστές των αστυνομικών γίνονται δέκτες παραπόνων και δέχονται σωρεία αιτημάτων για κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν αποχή από την εργασία, λευκή απεργία και πορείες διαμαρτυρίας. Βέβαια υπάρχουν ήδη και περιπτώσεις αστυνομικών οι οποίοι πλέον δεν ασκούν τα καθήκοντα τους με την ίδια "θέρμη" κάτι που παρατηρήθηκε και στα μπλόκα των ιδιοκτητών φορτηγών.
Για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί ένας πρωτοδιόριστος αστυνομικός παίρνει βασικό μισθό 685 ευρώ με τα επιδόματα ο μισθός του φθάνει περίπου στα 900. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ένας άνθρωπος, που συνήθως εργάζεται μακριά από τον τόπο καταγωγής του είναι αδύνατο να ζήσει με σχεδόν 800 ευρώ (τα υπόλοιπα είναι τα νυχτερινά που δεν έλαβαν) και να πληρώσει ενοίκιο και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.
"Με τι κουράγιο να εκτελέσει την υπηρεσία του ένας αστυνομικός όταν ξέρει πως πιθανόν να μην πάρει τα χρήματα του στο τέλος του μήνα. Μιλάμε για 18 ευρώ για 8 ώρες νυχτερινής εργασίας κάτω από συνθήκες επικίνδυνες.
Δεν υπάρχει κίνητρο", είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Χ. Φωτόπουλος. Ας σημειωθεί πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη υποστεί περικοπές στους μισθούς τους όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο υφυπουργός οικονομικών Φ. Σαχινίδης δεν έχει υπογράψει ακόμα το κονδύλι για τα επιδόματα των αστυνομικών. Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθούν να αντλήσουν ποσά από άλλους κωδικούς ωστόσο χρήματα δεν υπάρχουν από πουθενά.

http://www.newsit.gr/
. http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: