Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Το σύνθημα για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στο Δημόσιο, για την οποία έχει μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πρόκειται να δώσει κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης του (στις 3 το μεσημέρι) στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τογενικό γραμματέα του ΕΚΔΔΑ Νίκο Γεωργαράκη, ο κ. Παπανδρέου και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα συζητήσουν για την καλύτερη αξιοποίηση αλλά και επιμόρφωση του υπάρχοντος δημοσιο-υπαλληλικού δυναμικού της χώρας. 

Μετατάξεις και καταργήσεις


Άλλωστε, από αύριο που λήγει η νέα προθεσμία για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι σε θέση να γνωρίζει τόσο τον ακριβή αριθμό τους (υπολογίζονται περίπου 780.000) όσο και το που υπηρετεί ο καθένας από αυτούς. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει και διαδικασία μετατάξεων από υπηρεσίες όπου υπάρχει πλεονάζον προσωπικό σε άλλες όπου παρατηρούνται ελλείψεις. 

Παράλληλα το υπουργείο θα προχωρήσει και σε κατάργηση γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων και τμημάτων οι οποίες, όπως έχει πει παλαιότερα ο κ. Ραγκούσης, είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα υπάρχουν διευθύνσεις ή τμήματα που έχουν μόνο διευθυντές ή προϊσταμένους και όχι υπαλλήλους! 

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στο θέμα της επιμόρφωσης, εκπαίδευσης και δια βίου κατάρτισης των δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο έχει εκφράσει το προσωπικό του ενδιαφέρον και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: