Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Άμεση αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Απεργία πείνας για Ηλιόπουλο Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 10 Ιουλίου σε ένδειξη συμπαράστασης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο, που συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβρη και βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.
Θοδ. Ηλιόπουλος: ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μου συμπαραστέκονται

"Τα έχω πει όλα για την αδικία σε βάρος μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μου συμπαραστέκονται".

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελλήφθη στις 18 Δεκέμβρη 2008 στην οδό Ακαδημίας στην Αθήνα μετά από τυφλή επιχείρηση των ΜΑΤ , οπως επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις μάρτυρες και δημοσιογράφοι. Από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. Οι κατηγορίες στηρίζονται αποκλειστικά στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο Θοδωρής από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και φωνάζει για την αθωότητά του μέσω επιστολών και συνεντεύξεων του στα ΜΜΕ. Οι αιτήσεις του για άρση της προσωρινής του κράτησης απορρίπτονται σκανδαλωδώς με αποκορύφωμα την 8η Ιουλίου όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του ακόμη 6 μήνες στην φυλακή προσθέτοντας αυθαιρέτως στο κατηγορητήριο κι άλλα επιβαριντικά στοιχεία. Είναι το μόνο βούλευμα που αποφάσισε εξακολούθηση της κράτησης για μια τέτοια υπόθεση, όταν όλοι οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες , έχουν όλοι αποφυλακιστεί. Έπειτα από την απόρριψη κάθε νομικής διαδικασίας για τη άρση της προφυλάκισης του ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 10 Ιουλίου στην φυλακή , «Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία. Να καταγγείλω το μίσος και την εμπάθεια των μηχανισμών του «ποινικού νόμου». Να καταγγείλω την αυθαιρεσία και τη βία μιας τυφλής «δικαιοσύνης» και των ακόμη περισσότερο «τυφλών» υπαλλήλων της.». Θοδωρής Ηλιόπουλος Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ! Την άμεση αποφυλάκιση του Θ.Ηλιόπουλου ζητά η ΑΔΕΔΥ

Καταδικάζει η ΑΔΕΔΥ, τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση, από τις 18 Δεκέμβρη 2008, του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου και ζητά με ανακοίνωσή της, την άμεση αποφυλάκισή του.

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.καταδικάζει τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου από τις 18 Δεκέμβρη 2008 μέχρι σήμερα λόγω συμμετοχής του στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά στο κείμενο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αναφέρονται τα εξής:

"O Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί, παρότι ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υπερασπίζεται την αθωότητά του. Η προφυλάκιση είναι ούτως ή άλλως ένα καταχρηστικό μέσο, στην περίπτωση όμως αυτή παίρνει πλέον εκδικητικό χαρακτήρα. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μετά την απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισής του και την ανανέωση της προσωρινής κράτησής του για άλλους έξι μήνες ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή από τις 10 Ιουλίου. Σήμερα διανύει την 43η ημέρα και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του".

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, που είναι προφυλακισμένος από τις 18 Δεκέμβρη 2008 μέχρι σήμερα, λόγω της συμμετοχής του στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ο μόνος που εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί, παρότι ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και υπερασπίζεται την αθωότητά του.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μετά την απόρριψη των αιτήσεων αποφυλάκισής του και την ανανέωση της προσωρινής κράτησής του για άλλους έξι μήνες ξεκίνησε απεργία πείνας στη φυλακή από τις 10 Ιουλίου.

Σήμερα διανύει την 42η ημέρα και η ζωή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Ζητούμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Άμεση λύση στο ζήτημα του Θοδωρή Ηλιόπουλου ζητά το ΠΑΣΟΚ

«Επικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στο θέμα της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο τομέας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και ζητά να δοθεί άμεση λύση σε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, «ώστε να μη βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρές εξελίξεις».

"Απευθύνουμε έκκληση και θεωρούμε αναγκαία την εξάντληση κάθε περιθωρίου ανθρωπιστικής προσέγγισης του θέματος, καθώς και κάθε δικονομικής δυνατότητας, που θα υπηρετήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, υπό τις παρούσες συνθήκες.", τονίζεται στην ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του τελευταίου κρατούμενου του Δεκεμβρίου

Την άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή Περ. Κοροβέση στο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, του τελευταίου συλληφθέντα των γεγονότων του Δεκεμβρίου που εξακολουθεί να κρατείται, ζητά με επιστολή του προς τον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αθ. Ανδρεουλάκο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης.

Όπως τονίζει ο Περικλής Κοροβέσης η κατάσταση της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους γιατρούς, μετά και την 35η ημέρα απεργίας πείνας που πραγματοποιεί.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι ο Θοδωρής Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 10 Ιουλίου, μετά την κοινοποίηση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του για άλλους 6 μήνες (δηλαδή συνολικά 12), παρά το γεγονός ότι είναι γνωστής διαμονής και με λευκό ποινικό μητρώο και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί.

"Αυτό αποτελεί διαφορετική μεταχείριση του Θ. Ηλιόπουλου, σε σχέση με όλους τους άλλους συλληφθέντες της ιδίας περιόδου, αλλά και σε σχέση με τα γενικώς ισχύοντα και προβλεπόμενα στην δικονομία και καταστρατήγηση του τεκμηρίου αθωότητας εις βάρος ενός ανθρώπου που ακόμα δεν έχει δικαστεί.", υπογραμμίζει ο Περικλής Κοροβέσης και σημειώνει πως η ζωή του διατρέχει κίνδυνο.

Επικαλείται και την γνωμάτευση των γιατρών της 10ης Αυγούστου στην οποία τονίζεται: «... ο Θ. Ηλιόπουλος έχει χάσει σχεδόν το 18% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα να σημειώνονται επιπλοκές σε πολλαπλά συστήματα (καρδιοαγγειακό, μυϊκό, κεντρικό νευρικό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές) που θέτουν τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο!».

"Όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι γιατροί του, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έπρεπε πολύ καιρό τώρα να βρίσκεται σε χώρο αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης. Η βεβιασμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών χθες, έπειτα από 34 ημέρες απεργίας πείνας (!), δεν συνεπάγεται μέγιστη ιατρική φροντίδα απέναντι σε έναν ασθενή που η υγεία του, σοβαρά κλονισμένη πια, επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.", επισημαίνει ο Περικλής Κοροβέσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η παρακολούθηση της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο που να διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές, υπό τη στενή παρακολούθηση έμπειρης ιατρικής ομάδας, προϋποθέσεις που δεν πληροί ένα νοσοκομείο φυλακής, όπως των Φυλακών Κορυδαλλού.

Την αποφυλάκιση Ηλιόπουλου ζητούν και οι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προστέθηκαν στις πολιτικές δυνάμεις που ζητούν την αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των ταραχών του περασμένου Δεκεμβρίου και πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν την απελευθέρωσή του για λόγους ανθρωπιστικούς, καθώς κινδυνεύει η υγεία του, αλλά και πολιτικούς. Παράλληλα, ζητούν να μπει τέλος στην τακτική της καταχρηστικής, όπως τη χαρακτηρίζουν, προφυλάκισης χωρίς δίκη, κάνοντας λόγο για μια ιδιόμορφη "προκαταβολή ποινής".

http://enomenoiblogers.blogspot.com
ANEMOS
http://enomenoiblogers.blogspot.com
ANEMOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: