Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Φεστιβάλ Άργους-Μυκηνών


Ενστάσεις, ,τα πολύ ακριβά εισιτήρια 15 εως 20 ευρω,,Εδώ η ΚΕΔΑΜ τόσα δίνει για καρναβάλια, δεν μπορούσε να βάλει ενα μέρος από τα έξοδα παραστάσεων!:και ποσοι θα είναι οι τζαμπάτζηδες επίσημοι και ανεπίσημοι!:
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου, το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, με σπουδαία συναυλία των Βασίλη Σκουλά-Παντελή Θαλασσινού.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, Αρχαίο Θέατρο, 9.30 μ.μ
«Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι… Βασίλης Σκουλάς-Παντελής Θαλασσινός»
Εκεί που η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, εκεί που οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, εκεί που η Ρούμελη βρίσκει τη Σμύρνη…Μια συναυλία με έντονα αρώματα Ελλάδας! Τους δύο μεγάλους ερμηνευτές συνοδεύει 7μελής ορχήστρα.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: €15 (γενική είσοδος) – €13 (προπώληση, φοιτητικό, άνεργοι) – ΔΩΡΕΑΝ (παιδιά έως 12 ετών, ΑΜΕΑ)
Πέμπτη 6, Παρασκευή 7, Σάββατο 8 Ιουλίου 2017
«Διεθνής Τόπος. Πελοπόννησος: Άργος – Μυκήνες»


Στο πλαίσιο διεξαγωγής του καλλιτεχνικού, ερευνητικού site specific πρότζεκτ «Διεθνής Τόπος. Πελοπόννησος: Άργος – Μυκήνες», με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής καλλιτεχνικές δράσεις:
Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, Μυκήνες – πλάτωμα Αγίου Ιωάννη, 7 μ.μ
¨Θέατρο Τοπίου¨ μια πρωτότυπη σύνθεση του Παναγιώτη Βελλιανίτη ειδικά γραμμένη για τις Μυκήνες, με τη σύμπραξη της χορογράφου και χορεύτριας Μαριάννας Καβαλλιεράτου.
Παρασκευή 7 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο, 9 μ.μ,
¨Πολύτοπον, Ιάνης Ξενάκης¨, ένα αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα συνθέτη. Ο διακεκριμένος πιανίστας και ερμηνευτής του ξανακικού έργου Στέφανος Θωμόπουλος θα ερμηνεύσει στο πιάνο έργα του συνθέτη Ιάννη Ξενάκη και άλλων σημαντικών συνθετών.
Σάββατο 8 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο, 7μ.μ,
¨Αρχαιο-λογίες του Ύψους¨, σκηνική διάλεξη μετά μουσικής από τον δραματουργό και σκηνοθέτη, Αλέξανδρο Ευκλείδη.
Στην παράσταση θα πάρουν μέρος ο ίδιος ο σκηνοθέτης, η γνωστή σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου και θα τους συνοδεύσει με το πιάνο ο Στέφανος Θωμόπουλος.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ στις εκδηλώσεις του πρότζεκτ είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, Αρχαίο Θέατρο, 9.30 μ.μ
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη
Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή.
Μετάφραση: Κ.Χ. ΜύρηςΣκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης ΜπέζοςΣτίχοι: Πέτρος ΦιλιππίδηςΜουσική: Κωστής ΜαραβέγιαςΧορογραφίες – Κινησιολογία: Ελπίδα ΝίνουΠαίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Τσαλίκη, Γιάννης Μπέζος, κ.α.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: €20 (κανονικό) – €15 (παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, Αρχαίο Θέατρο, 9.30 μ.μ
«Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», σύγχρονη κωμωδία
Γιατί οι νεκροί τρώνε τυρόπιτες; Ποια είναι η διαφορά μιας τυρόπιτας κουρού από έναν Κούρο στους Γαργαλιάνους; Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα; Είχε ο Νέστορας – ο παλιός- εξοχικό ανάκτορο; Τέτοια και παρόμοια μεταφυσικά ερωτήματα θέτουν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου. Και το περίεργο δεν είναι που τα θέτουν… Το περίεργο είναι που τα απαντούν!
Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης ΑποστόλουΣκηνοθεσία: Αλέξανδρος ΡήγαςΣκηνικά: Λία ΑσβεστάΚοστούμια: Ελένη ΜπλέτσαΠαίζουν: Μπέσυ Μάλφα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παρθένα Χοροζίδου, Παύλος Χαϊκάλης, Σοφία Μουτίδου, Παντελής Καναράκης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Πατρίκιος Κωστής, Θωμάς Πανδής, Χρυσούλα Διαβάτη.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: € 15 (κανονικό) – €12 (παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι) – ΔΩΡΕΑΝ (ΑΜΕΑ)
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, Αρχαίο Θέατρο, 9.30 μ.μ
«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη
Όταν ο Αγαμέμνονας σκοτώνει το ιερό ελάφι της θεάς Άρτεμις, εκείνη για να τον εκδικηθεί, προκαλεί άπνοια καθηλώνοντας έτσι τον ελληνικό στόλο στην Αυλίδα. Ο μόνος τρόπος για να εξευμενίσει ο Αγαμέμνονας την θεά και να ξεκινήσει ο ελληνικός στρατός για τον Τρωικό πόλεμο είναι να θυσιάσει την κόρη του, Ιφιγένεια.
Μετάφραση: Γιώργος ΜπλάναςΣκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης ΔούνιαςΜουσική: Σταμάτης ΚραουνάκηςΠαίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα, κ.α.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: €17 (κανονικό) – €13 (παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ)
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, Αρχαίο Θέατρο, 9.30 μ.μ
«Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη
Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει. Η παράσταση τιμά το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης ΡέππαςΣκηνοθεσία: Σταμάτης ΦασουλήςΜουσική: Μίκης ΘεοδωράκηςΧορογραφίες: Δημήτρης ΠαπάζογλουΣκηνικά: Μανόλης ΠαντελιδάκηςΕνορχήστρωση: Αλέξιος ΠρίφτηςΦωτισμοί: Λευτέρης ΠαυλόπουλοςΠαίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Ρένος Ρώτας, Αλεξία Μουστάκα, κ.ά.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: από €17
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, Αρχαίο Θέατρο, 9.30 μ.μ
«Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τον Σταύρο Ξαρχάκο
Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα βρίσκεται επί σκηνής μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σε ένα πρόγραμμα που θα διευθύνει ο ίδιος και θα ακουστούν τα ωραιότερα τραγούδια του χρωματισμένα με την διακριτική ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Τους συνοδεύει 10μελής ορχήστρα.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: €18 (γενική είσοδος) – €15 (προπώληση)
Ιούλιος 2017
«ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2017» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Κίου
Αύγουστος 2017
«ΚΙΑΝΑ 2017» από τον Μορφωτικό Σύλλογο Νέας Κίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: