Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ναύπλιο: Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που εγκατέλειψε σκύλο & 4 κουταβάκια


Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου στις 26 Μαΐου τον άνδρα ο οποίος εγκατάλειψε τον θηλυκό σκύλο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, μαζί με τα τέσσερα κουταβάκια στην παραλία της Καραθώνας στην Αργολίδα.

Ο Στέλιος Κυριακού πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι αδέσποτοι», που δεν υφίσταται πια, μιλώντας στο www.zoosos.gr εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σκυλί το είχαν δώσει για υιοθεσία πριν από περίπου δύο χρόνια σε κάτοικο του χωριού Ανύφι.


Για καιρό ζητούσαν να δουν το ζώο για να ελέγξουν την κατάσταση του και ο νέος κηδεμόνας έβρισκε διαρκώς δικαιολογίες, ώσπου μια μέρα η σκυλίτσα βρέθηκε παρατημένη στην Καραθώνα. Όταν από τον σύλλογο πήραν ξανά το κηδεμόνα της, εκείνος ισχυρίστηκε ότι την έχασε αλλά την έψαχνε. Όταν του ζήτησαν να πάει να πάρει το ζώο, εκείνος τους είπε κρατήστε την. Έτσι εξαιτίας της αδιαφορίας του συγκεκριμένου άνδρα έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχηματίστηκε δικογραφία και μόλις χθες έγινε και η δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: