Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Σκλάβοι στα πορτοκαλοχώραφα της ντροπής στο Ναύπλιο


Τρεις έλληνες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας έφτασαν από την Αλεξάνδρεα στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και αναζητούσαν σκλάβους για τη συγκομιδή των πορτοκαλιών στην περιοχή
Τρεις Έλληνες από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας έφτασαν από την Αλεξάνδρεα στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και αναζητούσαν σκλάβους για τη συγκομιδή των πορτοκαλιών στην περιοχή.
Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 59 χρόνων ο ένας, 29 ο άλλος και 25 ο τρίτος, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με δύο Ρουμάνους μεσάζοντες. Αυτοί με τη σειρά τους εντόπιζαν ομοεθνείς τους στην πατρίδα τους, τους υπόσχονταν εργασία με υψηλές αμοιβές και τους έφερναν στην Ελλάδα προκειμένου να εργάζονται κάτω απο αντίξοες συνθήκες στους πορτοκαλεώνες της περιοχής.


Σε μια τέτοια περίπτωση στις 8 Δεκεμβρίου έφεραν επτά υπηκόους Ρουμανίας από 19 έως 28 χρονών, τους εγκατέστησαν σε αποθήκη της περιοχής χωρίς θέρμανση και κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ στη συνέχεια τους έβαζαν να εργάζονται στα χωράφια με χαμηλά ημερομίσθια. Μάλιστα, κάποια στιγμή προφασιζόμενοι το κόστος του φαγητού και τη διαμονή, τους είπαν ότι δεν θα πληρώνονται καθόλου.
Όταν εκείνοι αντέδρασαν και εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν οι δράστες άρχισαν να απειλούν τη ζωή τους και τους παρακολουθούσαν ακόμα και σττην πλατεία του χωριού για να τους επιτηρούν. Αφού τους είχαν κρατήσει ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα, τα θύματα επικοινώνησαν με συγγενείς στη Ρουμανία και εκείνοι με τις αστυνομικές αρχές στη χώρα μας.
Μετά από έρευνες συνελήφθησαν δύο από τους δουλεμπόρους ο 59χρονος και ο 29χρονος και αναζητείται ο τρίτος, όπως και οι δύο Ρουμάνοι συνεργοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: