Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ρεσιτάλ πιάνου στο Άργος για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων


Ρεσιτάλ πιάνου διοργανώνει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάϊζα, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, στις 8 μ.μ στην αίθουσα Τέχνης και πολιτισμού “Μεγας Αλέξανδρος” με την σολίστ Έλενα Παπανικολάου, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την περίθαλψη των αδέσποτων του δήμου Άργους Μυκηνών.
Πρόγραμμα:
Α΄Μέρος
Ντομένικο Σκαρλάττι: Σονάτα σε Ντο ελάσσονα, Κ 22
Λ. Βαν Μπετόβεν: Σονάτα σε φα ελάσσονα, αρ. 23, Έργο 57 (Απασιονάτα)
Β’ Μέρος

Ρόμπερτ Σούμαν: Παραλλαγές πάνω στο όνομα Abegg, Έργο 1
Φρανς Σούμπερτ: Σονάτα σε Λα μείζονα, D 664, Έργο 120
Βιογραφικό Σημείωμα
Η Έλενα Παπανικολάου γεννήθηκε το 1981 στο Άργος. Το 1999 εισήχθη με υποτροφία στη Μαθηματική Σχολή Αθηνών και με υποτροφία του πανεπιστημίου του Καίμπριτζ στη Σχολή Μαθηματικών του Καίμπριτζ. Το 2002 απέκτησε πτυχίο Φιλοσοφίας με Άριστα, από το παν/μιο του Καίμπριτζ, αναγορεύθηκε σε Bateman Scholar και απέσπασε το Βραβείο Φιλοσοφίας Κitty Crawley. Το 2003 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Κλασικές Σπουδές, στο πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ.
Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα, για να συνεχίσει να μελετά συστηματικά πιάνο, ενώ, παράλληλα, ξεκίνησε διδακτορική διατριβή στην Αισθητική και στην Καντιανή Φιλοσοφία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή και εδίδαξε, στον τομέα Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, κατά διαστήματα, μέχρι το 2016. Το 2012 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα, με υποτροφία από το ΙΚΥ, και απέκτησε Δίπλωμα πιάνου στο ωδείο Ορφείον Αθηνών, στην τάξη του καθ. Σταύρου Κόλλια, με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄Βραβείο.
Την ίδια χρονιά, εισήχθη στην τάξη του μαέστρου Jean-Bernard Pommier, στην Ακαδημία Τεχνών του Ρόττερνταμ (Codarts), όπου και ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master of Music) τον Ιούνιο του 2014. Έχει συνδιοργανώσει και συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια φιλοσοφίας, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια ιστορίας της Τέχνης, και, στη μουσική, σε σεμινάρια και master classes πιάνου του André Marchand, Daniel Blumenthal και ιστορικής ερμηνείας, των Pieter Jan Belder, Bart van Oort, Vaughan Schlepp. Έχει δώσει ρεσιτάλ ως σολίστ και ως μέλος σχήματος μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ολλανδίας, της Ελλάδας και της Γερμανίας. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: