Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η καλύτερη Ανάπλαση έχει γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Άργους και ο Καμπόσος τη διέλυσε


(Γράφει ο Δημήτρης Πειρούνης)

Η καλύτερη ανάπλαση στην πόλη πιθανόν να έχει γίνει στο Αρχαίο Θέατρο και η Δημοτική Αρχή Καμπόσου την άφησε να διαλυθεί και την πλιατσικολόγησε…
Έχω βαρεθεί να ακούω τον Καμπόσο να μιλάει για παλιανθρώπους που θέλουν να καταστραφεί το έργο του, ενώ ο ίδιος συστηματικά καταστρέφει το έργο των προηγούμενων.
Πρώτος διδάξας αυτός έχει αποδείξει ότι δεν σέβεται την πόλη -συστηματικά κατεδαφίζοντας το έργο που προϋπήρχε.
Η ανάπλαση στο Αρχαίο Θέατρο εγκαταλείφθηκε και σήμερα έχει καταστεί και επικίνδυνη για τους κατοίκους και τους περαστικούς, δημιουργώντας και δικαστικές ευθύνες -αστικές και ποινικές- για την Δημοτική Αρχή Καμπόσου.


Την ανάπλαση αυτή άφησε να καταστραφεί η δημοτική αρχή Καμπόσου και συστηματικά τη διέλυσε….

Δεν συντηρήθηκε, δεν επισκευάσθηκε, αφέθηκε στην τύχη της και απλά κάποια στιγμή συνεργεία του Δήμου ξήλωσαν τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν εκεί -όπως προέβλεπε η σχετική μελέτη για την ανάδειξη του χώρου- τα “πλιατσικολόγησαν” και τα πήγαν στο Κωνσταντοπούλειο.
Ένα έργο κόσμημα δεν το σεβάστηκε κανείς από την παρούσα Δημοτική Αρχή -το σεβάστηκαν και το σέβονται μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν εγκαταλειφθεί από το Δήμο-.

Βεβαίως αν ήταν του Καμπόσου δεν θα είχε πειραχθεί τρίχα-κυβόλιθος.
Ο Καμπόσος διέλυσε μια τουριστική ανάπλαση που αποτελούσε κεφάλαιο για το Άργος και την Τουριστική του ανάπτυξη -για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται- χωρίς να ιδρώσει το αυτί του γιατί ενδιαφέρεται μόνο για την δική του προβολή και αδιαφορεί για το Άργος.
Αν είχε το ανάλογο ηθικό ανάστημα θα συντηρούσε και αναδείκνυε και το έργο των προηγούμενων. Μάλλον δεν το έχει.
Για να καταλήξω στο συμπέρασμα μου: ο σεβασμός του -αυταπόδεικτα- δεν αφορά την ανάπλαση στο Αρχαίο Θέατρο, διότι αυτή την πλιατσικολόγησε και δεν την προστάτεψε.
Αυταπόδεικτα τέτοιος σεβασμός είναι υποκριτικός και εγωκεντρικός, -αφορά μόνο τον ίδιο και το έργο του.
Αυτό είναι και το βεληνεκές της ανάλυσης και της σκέψης του, όσον αφορά την ανάπτυξη και ανάδειξη της πόλης. Είναι μισερή και δεν ξεπερνά το εγώ του.

Και επαναλαμβάνω: έχω βαρεθεί να τον ακούω να μιλάει για παλιανθρώπους που θέλουν να καταστραφεί το έργο του… πραγματικά θλιβερός.
Προτείνω στο Καμπόσο -που διψά για προτάσεις- το εξής:
α/ σήκωσε τα μανίκια πήγαινε στο Αρχαίο Θέατρο και αποκατέστησε την ανάπλαση εκεί, ακολούθα τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες για να μην … χάσεις το δρόμο
β/ Μην παίζεις με την Δημοτική Περιουσία και με την ασφάλεια των δημοτών… είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή.
γ/ Έργο της δημοτικής αρχής είναι να επισκευάσει, συντηρήσει και όχι να πλιατσικολογεί έως διαλύσεως το έργο των προηγούμενων… δηλαδή να τα σεβαστεί όπως απαιτεί και για το δικό της -όποιο- έργο…..
δ/ Οι κάτοικοι εκεί σέβονται περισσότερο από την δημοτική αρχή τη δημοτική περιουσία που τους έχει εγκαταλείψει… η ανικανότητα βλάπτει κυρίως τους δημότες που νοιάζονται …

Οι πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνουν την επικίνδυνη και άσχημη εγκατάλειψη της περιοχής, δεν είναι μόνο άσχημη -δημότες και αυτοκίνητα πραγματικά κινδυνεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: