Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Το κέρμα», το μυθιστόρημα του Μάνου Περράκη


Από τις εκδόσεις Ν.Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Ναυπλιώτη Μάνου Περράκη, «Το κέρμα».  Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που αγγίζει ευαίσθητες πλευρές της ζωής και περιγράφει το ταξίδι και αυτά που ο αφηγητής αντιμετώπισε.
Σαν περίληψη:
«Το κέρμα», ιστορία ενός ταξιδιού ζωής. Του Λευτέρη Ανέστη, που την αφηγείται ο ίδιος. Ο Λευτέρης Ανέστης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, το ταξίδι μπορεί να είναι του οποιουδήποτε. Στην ιστορία, πρωταγωνιστούν ο έρωτας, η φιλία, οι ανθρώπινες σχέσεις, η απιστία, ο θάνατος, η αναπηρία, τα πρέπει, τα θέλω, τα διλήμματα, η τύχη.
Ο Λευτέρης, πήρε την απόφαση, στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στη Θεσσαλονίκη, να αφήσει πίσω του τη μέχρι τότε ζωή του, αυτό που σπούδασε, τη σίγουρη δουλειά που τον περίμενε και να ξενιτευτεί αναζητώντας το όνειρο, πιστεύοντας ότι έχει το δικαίωμα να το πραγματοποιήσει.
Όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως υπολόγιζε, δεν ήρθαν όπως θα ήθελε, παγιδεύτηκε, αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει καταστάσεις που δεν είχε φανταστεί πως θα συναντούσε, και δεν ήταν μόνο αυτό, σε κάθε του βήμα είχε να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό και με τα πιστεύω του.
Σκοτάδι και φως, εφιάλτης και ελπίδα, πίστη και τυχαίο… Συγκρούσεις ζωής… Ερωτήματα και απαντήσεις… Το ταξίδι ποτέ δε μοιάζει με κάποιο άλλο…
Το βιβλίο θα βρίσκεται στην Έκθεση Βιβλίου στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων Αργολίδας από την Παρασκευή 29 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Αυγούστου. Επίσης στην περιοχή μας, στα βιβλιοπωλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: