Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Το Παλαμήδι , γιόρτασε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο κάτω από τις μουσικές του μπουζουκιού του Βαγγέλη Τρίγκα


Το ποίημα της Χλόης Κουτσουμπέλη (με τη σειρά δηλαδή που απαγγέλθηκαν τα ποιήματα), ώστε όσοι δεν καταφέρατε να έρθετε τη μαγική χτεσινή βραδιά με το ολόγιομο φεγγάρι στο Παλαμήδι, να έχετε τουλάχιστον τη χαρά να το διαβάσετε.
Χλόης Κουτσουμπέλη - Φάσεις φεγγαριού

Ήταν μία πανσέληνος κόκκινη.
Ένα συναρπαστικό ολοστρόγγυλο στόμα
κρεμασμένο από αόρατο καρφί.
Ήταν μία πανσέληνος κόκκινη.
Πυρπολούσε τους δρόμους και τα όνειρα.
Κάτω από τα βήματα μου
το πλακόστρωτο έλιωνε αργά.
Ήταν μία πανσέληνος πόνος
Μια πρόφαση
Μια άγραφη μοίρα
Άνθρωποι περνούσαν
Άνθρωποι έρχονταν



Φάσεις του ίδιου φεγγαριού
Το ποτό παλίρροια στο ποτήρι
Άνθρωποι
Έφευγαν.
Άνθρωποι
Χάνονταν.
Κι ήταν η καρδιά μου μια κόκκινη πανσέληνος
Για όσο διαρκεί μία νύχτα.

Tο Σάββατο  το βράδυ, η Παραμυθένια Σκηνή ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου είχε την τιμή να ανοίξει τη συναυλία του Βαγγέλη Τρίγκα και του Νίκου Τατασόπουλου όπου τραγούδησε εκπληκτικά η Μαργαρίτα Καραμολέγκου) στο Παλαμήδι με ένα ινδιάνικο παραμύθι και πέντε ποιήματα, τρία από τα οποία μας παραχώρησαν οι Χλόη Κουτσουμπέλη, Λίλιαν Μπουράνη και Πάνος Σταθόγιαννης, τους οποίους κι ευχαριστούμε θερμά. Το ποίημα της Χλόης Κουτσουμπέλη με τίτλο "Φάσεις φεγγαριού" απήγγειλε η Νεφέλη Καραλέκα, της Λίλιαν Μπουράνη με τίτλο "Apassionata" η  Θάλεια Αντωνιάδη και το ποίημα του Πάνου Σταθόγιαννη με τίτλο "Ιταμό μάτι" ο Στέλιος Αρμάου.
Το Παλαμήδι , γιόρτασε την Αυγουστιάτικη πανσέληνο κάτω από τις μουσικές του μπουζουκιού του Βαγγέλη Τρίγκα και της ομάδας του και του κόσμου που έζησε μια μαγική βραδιά.
Τόσος πολύς κόσμος δεν έχει ξαναεπισκεφτεί το κάστρο. Τα αυτοκίνητα είχαν γεμίσει ασφυκτικά όλον τον δρομό που οδηγεί στο Παλαμήδι, ακόμα και τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Καραθώνας. Όλα τα σημεία του Παλαμηδιού ήταν γεμάτα από επισκέπτες και στον χώρο της συναυλίας γινόταν το αδιαχώρητο.
Ο Βαγγέλης Τρίγκας στο μπουζούκι, η Μαργαρίτα Καραμολέγκου στα φωνητικά, ο Νίκος Τατασόπουλος στο μπουζούκι επίσης, ο Θόδωρος Μπρουτζάκης στο πιάνο,ο Αλέξανδρος Κασαρτζής στο βιολοντσέλο, ο Βασίλης Κατσαρός στην κλασσική κιθάρα και ο Αντώνης Τζίκας στο κοντραμπάσο, παρέσυραν το κοινό σε λαικούς και έντεχνους ήχους, μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής αλλά και τραγούδια από τη νέα συλλογή του Βαγγέλη Τρίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: