Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

συνέλευση ενάντια στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ


Σε νέα ανοιχτή συνέλευση στο Ναύπλιο προχωρά η «Ανοιχτή Συνέλευση Συλλογικοτήτων Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου».


Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:00, στο Θέατρο του Πάρκου ΟΣΕ.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ανοιχτή συνέλευση:


Παραλίες, οικόπεδα και κτήρια της Αργολίδας που ανήκουν στο Δημόσιο έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, υποτίθεται «για την αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους» (με εξοργιστικές φορολογικές απαλλαγές και «ευκολίες» πληρωμής).


Μέχρι αυτή τη στιγμή, στη λίστα έχουν μπει ολόκληρη η παραλία της Καραθώνας, αυτή στο Κονδύλι αλλά και τρεις στην Ερμιονίδα (Σαλάντι, Θερμησία, Σαμπάριζα) καθώς και 105 στρέμματα από τον υγροβιότοπο στο Ραμαντάνι. Ακόμη, τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος «Ξενία» και κτήριο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, τρία οικόπεδα κοντά στον Άγιο Αναστάσιο Ναυπλίου, άλλα δύο στο Άργος. Ήδη βρίσκεται σε ηλεκτρονική δημοπρασία στο ίντερνετ και είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε να τα αγοράσει τo κτήριο στη Β. Κωνσταντίνου. 


Η πώλησή τους θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, το περιβάλλον, την καθημερινότητα των πολιτών…


Οι μεσίτες του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα, προτείνουν στους υποψήφιους αγοραστές, εγχώριους και αλλοδαπούς, τους τρόπους αξιοποίησης της «επένδυσής» τους: Να δημιουργήσουν πολυτελή ξενοδοχεία, παραθεριστικά σπίτια, καφετέριες, εστιατόρια και κάθε είδους κέντρα διασκέδασης δίπλα στο κύμα, καταστρέφοντας όχι μόνο την οικιστική αισθητική της περιοχής αλλά ακόμα και καταφύγια αποδημητικών πουλιών.


Οικονομικά, η δημιουργία τους θα σημάνει το τέλος της μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και της μικρής ντόπιας επιχείρησης εστίασης.

Οι ακτές θα γίνουν αποκλειστικό κτήμα των αγοραστών, οι οποίοι θα μπορούν να επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον αυτοί θέλουν, με όποιο αντίτιμο θέλουν…

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακροναυπλίας θα γίνουν προαύλιο και παράρτημα ιδιωτικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ!


Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το ξεπούλημα της ίδιας μας της ζωής είναι να βρεθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την τρόικα, που έχουν βάλει στο μάτι την δημόσια περιουσία και όλες τις κρίσιμες υποδομές της χώρας (ρεύμα, νερό, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, φυσικό αέριο, πετρέλαια, τρένα, ραδιοσυχνότητες) και συνεχίζουν με όλες τις προσοδοφόρες επιχειρήσεις, (ΟΠΑΠ, ΕΛΤΑ, Ιππόδρομο, Κρατικά λαχεία). 


Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων στη συνεδρίαση στις 19.06.2014 να υιοθετήσει με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία το ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης που έγινε στο Ναύπλιο στις 17/6/2014 πρέπει να υλοποιηθεί.


Οι Δημοτικές Παρατάξεις και όλοι οι φορείς του νομού πρέπει να πάρουν θέση. Δεν πρέπει να συνεχιστεί ένας προσχηματικός διάλογος με την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ που στο τέλος θα βγάλει χαμένη την περιοχή και τους κατοίκους της αναπτυξιακά και οικονομικά. Πρέπει να καταστήσουμε ακόμα πιο σαφές το αίτημά μας: 


«Να αποδεσμευτούν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το Τ.Α.Ι.Π.ΕΔ.»


Η άμεση δημοκρατία που εκφράζεται μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις, σε συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανα, μπορούν να δώσουν ηχηρό μήνυμα και να βάλουν ένα τέλος στα σχέδια της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: