Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

βρεθήκαμε στο Λόφο Ασπίδα-Πρ.Ηλίας για ένα συμβολικό καθαρισμό


Μετά από μερικές μέρες δημοσιεύσεων και συζητήσεων  βρεθήκαμε στο Λόφο Ασπίδα-Πρ.Ηλίας για ένα συμβολικό καθαρισμό του εξαιρετικού αρχαιολογικού χώρου και του πανέμορφου περιβαλλοντικά λόφου.
 Βρεθήκαμε αρκετοί πολίτες μαζί για να ενεργοποιήσουμε τη συνείδηση των συμπολιτών μας και τους δημοτικούς μηχανισμούς για τα ζητήματα καθαριότητας, σεβασμού του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης των βανδαλισμών.



 Οι συμπεριφορές που πληγώνουν όχι μόνο το περιβάλλον αλλά και την αξιοπρέπεια ενός κόσμου που θέλει να λέγεται "πολιτισμένος" και που προσπερνά αδιάφορα πεταμένα παγκάκια στον αρχαιολογικό χώρο και κάδους σκουπιδιών στο περιβάλλον, θα πρέπει να αποτελέσουν θέμα περίσκεψης ευθύνης τόσο για τον καθένα προσωπικά όσο και για τους δημοτικούς μας άρχοντες που ευθύνονται διαχρονικά για την ανικανότητα άσκησης πολιτικών δημόσιας αγωγής του πολίτη.

Περάσαμε ένα πολύ ωραίο απόγευμα Κυριακής (28-9-2014) και ευχόμαστε να επαναληφθεί (εκεί ή άλλου)με μεγαλύτερη συμμετοχή συμπολιτών και ένταση στην αποστολή του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος και της Ιστορίας μας.

Και αφού μαζέψαμε όσα απορρίμματα μπορέσαμε....
Και αφού "θαυμάσαμε" τους βανδαλισμούς στον αρχαιολογικό και περιβάλλοντα χώρο....
Και αφού συζητήσαμε και ανανεώσαμε τη θέλησή μας να επαναλάβουμε τη δράση....
Ήρθε η Φύση αγκαλιά με την Ιστορία να μας θυμίσει πως παρά την περιβαλλοντική και διανοητική ρύπανση που διαχέεται ως καθημερινότητα πια στη ζωή μας, εκείνες επιμένουν να δημιουργούν μαγεία, αίσθημα και ποιότητες αισθητικής, ως οδηγούς μιας άλλης καθημερινότητας για τους Ανθρώπους και τις Κοινωνίες τους.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΔΗΣ
Κάτω οι τρεις υπερήλικες  εθελοντές,που με προσωπική εργασία,προσπαθούν να κάνουν συντήρηση και επιτήρηση,απόντων των φορέων
 1) Γιώργος Τσόκολας,  2) Τάσος Μπένος,  3) Θοδωρής Παπουλέσης









Δεν υπάρχουν σχόλια: