Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Στάθης Μπούκουρας προέβη σε αναφορές θαυμασμού στον Ανδρέα Παπανδρέου


Κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου
ο βουλευτής Κορίνθου, Στάθης Μπούκουρας, ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με τις αποδιδόμενες στην οργάνωση επιθέσεις κατά μεταναστών: «Ανατριχιάζω με όσα ακούω, δεν με εκφράζουν όλα αυτά, δεν μου το επιτρέπει η θρησκεία μου».

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε: «Φοβόμουν και ντρεπόμουν που ο Ρουπακιάς είχε προβεί σε αυτή την πράξη».

Επίσης, ο Στάθης Μπούκουρας εξέφρασε την «αποδοκιμασία» του για τα όπλα που βρέθηκαν σε σπίτια
συγκατηγορουμένων του, συμπεριλαμβανόμενου του Νίκου Μιχαλολιάκου, πλην όμως συμπλήρωσε πως «ίσως να δείχνουν κάποιο χόμπι συλλογής όπλων».


Ο κατηγορούμενος προέβη σε αναφορές θαυμασμού στον Ανδρέα Παπανδρέου και επεσήμανε πως είναι συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Π. Τατσόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Λ. Κανέλλη με το ΚΚΕ, ενώ είπε πως μαθαίνει πακιστανικά για να συνεννοείται με τους υπαλλήλους του.


Οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο Μπούκουρας και οι απαντήσεις που έδωσε

Ο βουλευτής δέχθηκε ερωτήσεις από τις δικαστικές λειτουργούς σχετικά με τη διαφοροποίηση που εξέφρασε, υποστηρίζοντας ότι είναι πρόσφατος υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής: -Ανακρίτρια: Σε συνέντευξη σας στις 2/1/2013 λέτε ότι από «το 2003 παρακολουθώ εξ αποστάσεως τη Χρυσή Αυγή (σ.σ. ενώ στο υπόμνημα του αναφέρει ότι εντάχθηκε το 2011) και τις δράσεις της και από το 2009 έχω την τιμή να ανήκω ως απλός στρατιώτης δίνοντας πρώτες μάχες στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα απελευθερώνοντας την πρώτη πλατεία της πατρίδας μας».

-Στ. Μπούκουρας: Επειδή στην τοπική Κορίνθιας κατέβηκα μετά τα μέσα του 2011 δεν ήμουν αποδεκτός και αρεστός από τους παλιούς υποστηρικτές -μέλη της Χ.Α., το έλεγα αυτό για να αρχίσω να κερδίζω την αποδοχή τους. Δεν ήμουν αποδεκτός επειδή προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ.

-Ανακρίτρια: Στην ίδια συνέντευξη όμως παρότι «νεοφώτιστος» στη Χ.Α. ,όπως λέτε, υπερθεματίζετε υπέρ του καθεστώτος του Γεωργίου Παπαδοπούλου.

-Κατηγορούμενος: Αναφέρομαι σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις της επταετίας που είναι τα αγροτικά δάνεια που έδωσε στους αγρότες για να φτιάξουν σπίτια με τον μοναδικό όρο η τουαλέτα να είναι εντός της οικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: