Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Πωλούνται παραθαλάσσια οικόπεδα στο Άργος ή Venice di Romania


*Αφιερωμένο στη μνήμη της Ροζίτας Μιλοσάβλεβιτς.
Χρυσή ευκαιρία για όλους τους αυτόχθονες ιθαγενείς κωλοπλένηδες και όχι μόνο αποτελεί πλέον η αγορά πάμφθηνων οικοπέδων της φιλτάτης και χιλιοτραγουδισμένης γειτονικής πόλης του Άργους, της αρχαιοτέρας, ως γνωστόν, πόλης του σύμπαντος.
Και αυτό σύντροφοι αυτόχθονες συμβαίνει για τον προφανή λόγο της βραχύχρονης μετατροπής του Άργους σε Βενετία των Βαλκανίων. Το όνομα Venice di Romania ακούγεται πολύ το τελευταίο διάστημα μέσα στα ευρωπαικά και διεθνή σαλόνια.


Ποτάμια, ρυάκια και γενικώς τρεχούμενο νερό θα διασχίζει τους πολυαγαπημένους και απλωτούς δρόμους της πόλης των Αργείων ενώ αρκετά πιθανή είναι η διαρκής τροφοδότηση του τρεχούμενου νερού από τον μεγάλο ποταμό-σήμερα δρόμο-που ενώνει την Νέα Κίο με το Άργος.
Σας φαίνονται όλα αυτά φανταστικά σύντροφοι αυτόχθονες; Σας φαίνονται απίθανα; Εξωπραγματικά; 
Και όμως. Είναι πέρα για πέρα αληθινά.
Πέρα από τις αναλύσεις διεθνούς κύρους, δείτε μόνοι σας τα αντικειμενικά δεδομένα και αποφασίστε να επενδύσετε στο μέλλον σας και κυρίως στο μέλλον των παιδιών σας. Αγοράστε αργείτικα και φτηνά οικόπεδα σύντροφοι αυτόχθονες και σύντομα θα είστε ιδιοκτήτες γονδολών και υπερπολυτελών κατοικιών. Τρέξτε να προλάβετε προτού σας προλάβουν οι κουτόφραγκοι και οι μισητοί Τσιμεντόβλαχοι πρωτευουσιάνοι.
Δείτε τα δεδομένα.
Δεδομένο πρώτο. Δήμαρχος ολοκληρωτικά ανίκανος. Ούτε μισό αντιπλημμυρικό έργο. Στην πρώτη μεγάλη νεροποντή της θητείας του, το μόνο που έκανε είναι να εμφανιστεί παλαιοκομματικά και πιασάρικα βρεγμένος, αγωνιστής και παιδί του λαού σαν  ένας από εμάς. Μετά ειρωνεύτηκε την φλώρικη αντιπολίτευση που δεν έβρεξε το κωλαράκι της, που άραξε στο καναπέ, που κιότεψε μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο και πάει η δουλειά του. Πολιτικό επίπεδο τρούμπας και σίγουρη επανάληψη αντίστοιχων καταστροφικών φαινομένων αφού δεν ακούστηκε ίχνος αυτοκριτικής ή κάποιας ελάχιστης αντιπλημμυρικής πρότασης.
Δεδομένο δεύτερο. Η αντιπολίτευση. Ανύπαρκτη. Σύρεται και άγεται πίσω από τις ορμές του φωνακλά αντιπάλου της όπως ακριβώς οι αντιφασίστες πίσω από τις κινήσεις της Χρυσής Αυγής. Καμία πρωτοβουλία και καμία απολύτως θετική πρόταση. Επικοινωνιακού τύπου συγκαλέσεις δημοτικών συμβουλίων για να δείξουμε ενεργοί κι ευαίσθητοι μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν στον αντίπαλο που η νίκη του φαντάζει βεβαία. Όπως και η πλημμύρα και πάλι της πόλης.
Δεδομένο τρίτο. Πολιτική εξουσία. Οι βολευτές-υπουργοί. Έσπευσαν να εμφανιστούν ενώπιον του μεγαλύτερου σε αριθμό ψηφοφόρων ακροατηρίου, να δείξουν την αγάπη τους, τον πόνο τους, να μοιράσουν λεφτάκια για να χρυσώσουν το χάπι των μελλοντικών ψηφαλακίων τους και ξαναγύρισαν στα πολυτελή υπουργικά σαλόνια τους. Πρόταση καμία, σκέψη ουδεμία. Μόνο τον σταυρό μας να μην ξανασυμβεί. Για τον αντιπεριφερειάρχη δεν σχολιάζω. Η διακόσμηση δεν ήταν ποτέ του γούστου μου.
Δεδομένο τέταρτο και οριστικό. Θα ξανασυμβεί. Ελέω κλιματικής αλλαγής, ελέω παράνομης δόμησης, ελέω αχρηστίλας των υπευθύνων είναι σίγουρο πως θα ξανασυμβεί.
Οπότε μάγκες πιάστε τα γιοφύρια να μην μας φύγει το νερό μόλις ξανάρθει. Πνιγόμαστε που πνιγόμαστε ας βγάλουμε και κανά φράγκο.
Αν το καλοσκεφτείς, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο σχέδιο πόλης.

*Αφιερωμένο στη μνήμη της Ροζίτας Μιλοσάβλεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: