Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Αναγνώστου : ο σταθμός μεταφόρτωσης να απομακρυνθεί από τη Ν. Κίο.


 Τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον σχεδιασμό για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων διατύπωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιώργος Αναγνώστου. 

 Η Νέα Κίος είναι αρκετά επιβαρυμένη απο τα εργοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή της, απο τον βιολογικό καθαρισμό, απο τις χωματερές και δεν μπορεί να δεχθεί και τον σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμάτων , όπως προβλέπετε στη μελέτη της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση σε όλη την περιφέρεια . 
Οι 300 τόνοι που καθημερινά θα πηγαίνουν προς το σταθμό μεταφόρτωσης, αλλά και η μεταφορά τους απο αυτόν στο εργοστάσιο επεξεργασίας θα δημιουργήσει ένα κυκλοφοριακό φόρτο στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Ο σταθμός μεταφόρτωσης προβλέπετε να εγκατασταθεί στη θέση ΚΙΟΣΚΙΑ, λίγες δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα στο κέντρο μιας αστικής περιοχής 60.000 κατοίκων. Η θέση μας είναι ο σταθμός μεταφόρτωσης να απομακρυνθεί απο τη Νέα Κίο".


    
 Την ίδια άποψη υποστήριξε  και ο  δημοτικός Σύμβουλος της αξιωμ. αντιπολίτευσης Σπύρος Κουσκούκης ο οποίος και συντόνισε την όλη συζήτηση. Ο πρ. δήμαρχος Λέρνας και δημοτικός Σύμβουλος  Μιχάλης Χασάπης,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η ανάδοχος εταιρεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που θα αναλάβει. 
     Στην εκδήλωση είχε κληθεί για να ενημερώσει τους πολίτες μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τάσος Χειβιδόπουλος ο οποίος υποστήριξε οτι ο σταθμός μεταφόρτωσης θα έχει όλες τις προδιαγραφές ώστε να μην ρυπαίνει στο ελάχιστο το περιβάλλον.  
     Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε και ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται με την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
       Παρέμβαση έκανε και ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Γκαργκάσουλας ο οποίος τόνισε και αυτός την ανάγκη να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η περιοχή της Ν. Κίου. Ο πρ. δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος Θοδωρής Δεληγιάννης αναφέρθηκε στο ιστορικό των τελευταίων 15 χρονών και στις αποτυχημένες προσπάθειες που έγιναν για να λυθεί το θέμα των σκουπιδιών. Ο Κώστας Χρυσικός μίλησε για την συνεχή περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ν. Κίου, για την απαξίωση των καλλιεργειών στην συγκεκριμένη περιοχή και για την ανάγκη να βρεθεί άλλη θέση για την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης.  
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα οι δημοτικοί Σύμβουλοι της αξιωμ. αντιπολίτευσης Δημήτρης Καραμάνος,  Γιώργος Σαρρής και Νίκος Σαρηγιάννης καθώς και σύμβουλοι της συμπολίτευσης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: