Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΥΝΕΣΗ ΠΟΥ....ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ....


Γιούλη Παπαδοπούλου
Τις μέρες που πέρασαν, έλαβαν χώρα διάφορες συγκεντρώσεις πολιτών κυρίως σε χώρους ιστορικής μνήμης. Ομολογώ, πως είτε επειδή είμαστε όλοι κάπως πιο ευέξαπτοι τελευταία, είτε επειδή όντως οι μνημοσυνιακές αιτιολογίες πλήθυναν πράγματι φέτος, με ξένισε το γεγονός της πληθώρας των επιμνημόσυνων τελετών, σε χώρους, όπου χύθηκε ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ από ΕΜΦΥΛΙΟ....
Μας ταρακούνησαν όμως ιδιαίτερα, τα οξυμένα πνεύματα όλων των παρισταμένων στις ανωτέρω τελετές και τα επακόλουθα.Θα περίμενε κανείς, από την υγιή (;;;;;) πολιτική σκηνή, να αμβλυνθούν αυτές τις ώρες οι εντάσεις και να καμφθούν οι εξάρσεις, λόγω της γενικότερης ΚΡΙΣΗΣ αξιών και αλληλεγγύης που μαστίζει τη χώρα παράλληλα και ως επακόλουθο της άλλης ''κρίσης''..
Η ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ πρακτική και τακτική που προωθούν με μαθηματική ακρίβεια, οι εγκάθετοι του νεοταξικού συστήματος, δεν οδηγεί πουθενά τη χώρα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ, πλην σε συρράξεις Συριακού τύπου....
Και θα ήταν ευχής έργο, αν προείχε στ΄ αλήθεια το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων, σε μια μόνο σκέψη τους, πριν καν αρχίσουν να δρομολογούν τα γιούργια παντού κι από το πουθενά ανά τη χώρα....
Μέσα στην ίδια λογική βέβαια, κινείται και κάθε τοπική πολιτική πρακτική που επιδιώκει την διελκυστίνδα μεταξύ των άκρων, στοχεύοντας στην πολιτική πόλωση που σαφώς διευκολύνει την πρόσκαιρη επικράτηση των καιροσκοπικών επιδιώξεων, αλλά διαλύει κάθε έννοια συνοχής του λαού και ΟΞΥΝΕΙ τις υποβόσκουσες αντιπαραθέσεις, πολιτικές ή άλλες. Συν τοις άλλοις, εγείρει τις αντιπαλότητες και τα θαμμένα μίση αλλοτινών εποχών, των οποίων η έξαρση, κανείς δεν γνωρίζει, σε ποιές ατραπούς μπορεί να οδηγήσει την πολιτική κατάσταση.
Ας το ξανασκεφτούν καλά...πολύ καλά, αυτό που κάνουν όλοι οι νεοφανείς ''πατριώτες'' της κακιάς συμφοράς... Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ δεν είναι λύση για κανένα πρόβλημα. Είναι η αιτία του και η διόγκωσή του.
Ο λαός σήμερα, δεν έχει ανάγκη από άλλες καταστροφικές αναμνήσεις και αναζωπυρώσεις παθών και αντιθέσεων. Έχει ανάγκη από ΣΥΜΠΝΟΙΑ και ΑΛΛΗΕΓΓΥΗ.
Οσοι δουλεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση, κινούνται εκ του πονηρού και σίγουρα ΟΧΙ προς όφελος των ΕΛΛΗΝΩΝ. Και το δυστύχημα είναι πως δηλώνουν Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: