Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Ένα αντιοξειδωτικό cocktail


Τα μυστικά του αντιοξειδωτικού cocktail
1. Η προσθήκη χυμού, που αυξάνει ακόμη περισσότερο την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα, έτσι ώστε να μην στερηθείς γεύση και ταυτόχρονα να μειώσεις την ποσότητα και τις θερμίδες που θα έπαιρνες από το προστιθέμενο αλκοολούχο ποτό.

2. Άφθονος τριμμένος πάγος, προκειμένου να αυξήσεις την πρόσληψη υγρών, η οποία σε προφυλάσσει από την αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ.

3. Προσθήκη μυρωδικών, καρυκευμάτων (π.χ. κανέλα, πιπερόρριζα), που ενισχύουν την αντιοξειδωτική περιεκτικότητα. 

Υλικά για 4 άτομα








  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 100ml σόδα ή ανθρακούχο νερό
  • 100ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Προετοιμασία

01Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την καστανή ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Ανακάτεψε να λιώσουν και πρόσθεσε την κανέλα και το γαρίφαλο. Άφησε να πάρει μια βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
02Στη συνέχεια κατέβασε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να σταθεί για μισή ώρα. Σούρωσε και κράτησε μόνο το σιρόπι, πετώντας το ξύλο κανέλας και τα γαρίφαλα.
03Ανάμειξε το κρασί με τη σόδα και το χυμό πορτοκάλι. Πρόσθεσε και το σιρόπι και ανακάτεψε καλά
04Γέμισε μεγάλα γυάλινα ποτήρια με τριμμένο πάγο. Συμπλήρωσε με το μείγμα του κρασιού και σέρβιρε με λίγη τριμμένη κανέλλα

Tip

Δεν θα σε επιπλήξει κανείς αν αντί για πορτοκάλι προτιμήσεις λεμόνι ή γκρέιπφρουτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: