Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Εσβησε ο γηραιότερος χρήστης του Facebook


Εφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος hi-tech Ελληνας χρήστης του Facebook, σε ηλικία 105 ετών. Η είδηση του θανάτου του Λεωνίδα Πανουτσόπουλου, o οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Πρωτομαγιά, προκάλεσε την συγκίνηση των χιλιάδων διαδικτυακών του φίλων που έσπευσαν στην ιστοσελίδα του για να αφήσουν ένα μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένειά του.
Ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος καταγόταν από το Σοποτό Αροανίας και ήταν γεννημένος το 1908, όπως είχε φροντίσει να ενημερώσει τους σχεδόν 5.000 διαδικτυακούς του φίλους από την πρώτη κιόλας στιγμή που με τη βοήθεια των εγγονών του δημιούργησε τη σελίδα του στο Facebbok, τον Δεκέμβριο του 2011. Μάλιστα τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στην «Espresso» πως τα δεδομένα του Facebook δεν του έδιναν τη δυνατότητα να αποκαλύψει την πραγματική του ηλικία, με αποτέλεσμα τότε να βάλει ως χρονολογία γέννησης το 1910! «Εκεί γράφει ότι είμαι γεννημένος το 1910. Στην πραγματικότητα είμαι το 1908, αλλά το Facebook δεν είχε την ημερομηνία της γέννησής μου κι έτσι τα εγγόνια μου βάλανε αυτήν».


Ο γηραιότερος hi-tech χρήστης του Facebook κατά καιρούς φρόντιζε να ενημερώνει τους φίλους του για πολλά θέματα που τον απασχολούσαν, ενώ σε όποιον τον ρωτούσε για τη ζωή του δεν δίσταζε να τον πληροφορήσει για τους πολέμους στους οποίους είχε συμμετάσχει, καθώς και για τα χρόνια που ήταν νεότερος σε ηλικία και εξασκούσε το επάγγελμα του τσαγκάρη. Ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος είχε λάβει μέρος στο πόλεμο της Αλβανίας, ενώ έζησε την Κατοχή και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων.
«Εζησα δύο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, πέρασα δικτατορίες, ποτέ μου όμως δεν αισθάνθηκα ότι με έχει προδώσει η χώρα μου, όπως έχει προδοθεί τώρα από τους πολιτικούς της» είχε πει σε συνέντευξή του για την οικονομική κρίση. Τελευταία φορά που ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος κατάφερε να αφήσει μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Fecebook ήταν την ημέρα των γενεθλίων του, την 1η Μαρτίου, όταν ευχαρίστησε τους φίλους του για τα μηνύματα και τις ευχές.
ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: