Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Οι ανέφικτες υποσχέσεις για τον Ανάβαλο εκδικούνται και το Γιάννη Μανιάτη

Και να που φτάσαμε στα μέσα του Μάη του 2013 και ο Ανάβαλος εξακολουθεί να "ξεφτιλίζει", όπως κάνει συνεχώς περισσότερο από σαράντα χρόνια, Κυβερνήσεις, Υπουργούς, Βουλευτές, Πολιτευτές, Νομάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, αρμοδίους, ειδικούς, τεχνικούς και γραφειοκράτες κάθε είδους.



Όχι πως όλοι όσοι πέρασαν έχουν τις ίδιες ευθύνες, αλίμονο, όμως είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια μελετών, σχεδίων, υποσχέσεων, πακτωλού χρημάτων, να κινδυνεύει φέτος το καλοκαίρι να μην τρέξει στάλα νερού στον κάμπο;

Πανικόβλητος ο Αντιπεριφερειάρχης, σοβαρή μέχρι τώρα παρουσία στο Νομό Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος να τρέχει με απειλές και παρακαλετά στον ανάδοχο-εργολάβο να σώσει την κατάσταση μπας και προλάβει τα χειρότερα;

Τι να πρωτοθυμηθούμε; δεν έχει σημασία να αναφερθώ σε πρόσωπα, ίσως μόνο στην περίπτωση του Γιάννη Μανώλη που στην παραίτησή του έκανε αναφορά στην αθέτηση της ΝΔ για το θέμα.



Όμως θα ήταν άδικο για όλους τους άλλους που, να δεχτούμε ότι έστω προσπάθησαν, δεν τα κατάφεραν ή τα κατάφεραν λίγο, αν δεν έκανε ο Prefadoros μνεία στις υποσχέσεις του Γιάννη Μανιάτη.

Για δύο λόγους:

-- πρώτα γιατί με σημερινή του ανακοίνωση μας ενημερώνει για την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε ερώτηση για το θέμα, εδώ, που καθόλου ενθαρρυντική δεν είναι,

-- και γιατί ο Γιάννης Μανιάτης μας έδωσε, όχι απλά υποσχέσεις αλλά διαβεβαιώσεις, ότι το έργο του Αναβάλου θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, επικαλούμενος και την δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου.

Πέρασαν κοντά τέσσερα χρόνια από τότε, ο Γιάννης Μανιάτης ήταν Υφυπουργός σε συναρμόδιο Υπουργείο, ο Γιώργος Παπανδρέου Πρωθυπουργός και πάντα συμμετείχε από τότε στο Κυβερνητικό σχήμα, επομένως είναι ο μόνος εδώ και σαράντα χρόνια που δεν μπορεί να δηλώσει αναρμόδιος για το θέμα.

Τον εκθέτει άλλωστε ο προεκλογικός οίστρος της νίκης που ερχόταν, αλλά βλέπετε ήθελε να τα σαρώσει όλα.

Υ.Γ. Όταν μετά την ομιλία του είπα ότι δεν χρειαζόταν να δεσμευτεί με τις περιβόητες "δέκα προτάσεις", αφού ήταν πρώτος με μεγάλη διαφορά, δεν κινδύνευε να μην βγει και αυτά που έλεγε είναι σχεδόν αδύνατο να υλοποιηθούν, προσπάθησε να με πείσει για το αντίθετο.

Τότε κατάλαβα.

Prefadoros

Δεν υπάρχουν σχόλια: