Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Τριτοκοσμικό γκέτο στην Κόρινθο


αυτή είναι η πραγματική εικόνα της πολυπολιτισμικοτητας....
παντού γκέτο
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι μετανάστες στο συγκεκριμένο κέντρο μόνο ως τριτοκοσμικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και μάλιστα η επιβεβαίωση των καταγγελιών έρχεται από τους ίδιους τους φρουρούς και όχι από κάποια οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αντιμέτωποι με τις… καιρικές συνθήκες βρίσκονται καθημερινά οι περίπου 400 κρατούμενοι, καθώς τα κτήρια των εγκαταστάσεων είναι πεπαλαιωμένα και δεν διαθέτουν ούτε τις στοιχειώδεις υποδομές, όπως παράθυρα και πόρτες.
Παράλληλα, βασικά αγαθά και υλικά, όπως νερό, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες, είναι δυσεύρετα, αφού αφενός δεν υπάρχει παροχή ύδρευσης στον χώρο του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και αφετέρου δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την αντικατάσταση των προαναφερόμενων υλικών που τους χορηγήθηκαν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάρχουν πολλά τζάμια σπασμένα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντικατάστασης, και δεν διατίθεται θέρμανση στα κτήρια όπου φιλοξενούνται… άνθρωποι.
Το κέντρο αυτό αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης αφού βρίσκεται 400 μέτρα μακριά από 2 συγκροτήματα σχολείων που φιλοξενούν περισσότερους από 2000 μαθητές.
http://www.zougla.gr/greece/article/kolasi-sto-stratopedo-korin8ou

Δεν υπάρχουν σχόλια: