Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ 10 ΕΚ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ


Κομπίνα σε τράπεζα - Χορηγούσαν στεγαστικά δάνεια σε... ανύπαρκτους Πακιστανούς
το θέμα είναι μεγάλο σκάνδαλο
Την εποχή της "ευτυχίας" που οι τράπεζες μοίραζαν λεφτά, πολλοί εκμεταλλεύθηκαν το σύστημα και έφυγαν λεφτά με το τσουβάλι..
μάλλον θα γίνει αλυσίδα για όλη την Ελλάδα
αλλοδαποί πήραν δισεκατομμύρια σε δάνεια και κάρτες και εξαφανίστηκαν
μας απασχολεί διότι μεγάλο μέρος απο τα δάνεια της τρόικα παει για τις επισφαλειες των τραπεζών 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το moriasnews.gr, στο κύκλωμα εμπλέκονται κι επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έπαιρναν δανεικά και… αγύριστα. Η έρευνα ξεκίνησε όταν ένας παρατηρητικός υπάλληλος της τράπεζας διαπίστωσε ότι είχαν χορηγηθεί τεράστια στεγαστικά δάνεια σε Πακιστανούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν με κανένα τρόπο, ενώ, σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο Πακιστανός ήταν εν τέλει ένας, ο οποίος άλλαζε συνεχώς ταυτότητες.
Τα στελέχη της τράπεζας του χορηγούσαν συνεχώς δάνεια της τάξεως των 400-500.000 ευρώ και, αφού του έδιναν μια μικρή προμήθεια, το μεγαλύτερο μέρος κατέληγε στις τσέπες τους. Ο ένας υπάλληλος είναι συνταξιούχος πλέον, αλλά οι υπόλοιποι εργάζονται ακόμη στην τράπεζα.


Ο αλλοδαπός είναι άφαντος εδώ και καιρό, ενώ ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ ευρώ.
Ο λόγος που δεν αναφέρουμε την Τράπεζα όσο διαρκεί ο έλεγχος είναι νομίζουμε κατανοητός..!
Σύμφωνα με τις πηγές μας μεγαλώνει ο κύκλος των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ευθέως γίνεται λόγος και για μεγάλο επιχειρηματία της περιοχής που ήταν συνεργός.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ

Οταν οι ελεγκτές πριν λίγες ημέρες κάλεσαν το στέλεχος της Τράπεζας (συνταξιούχος σήμερα) που έκανε την μεγάλη κομπίνα, αυτός αγέρωχος είπε στους επιθεωρητές:
"Εχω περιουσία, ελάτε να την πάρετε.."

Η κομπίνα είχε ξεκινήσει απο τα στεγαστικά δάνεια της Τράπεζας προς αλλοδαπούς αλλά είχε επεκταθεί σε πολλούς ακόμα τομείς, με την συμμετοχή και άλλων επιχειρηματιών.

Ηδη υπάρχουν ενδείξεις για την συμμετοχή και άλλων 3 υπαλλήλων που έκλειναν τα μάτια στον υποδιευθυντή στις μεγάλες δουλειές που είχε ανοίξει..!

Αυτό που ελέγχουν σήμερα οι επιθεωρητές είναι τυχόν διασυνδέσεις του στελέχους με άλλα καταστήματα της Τράπεζας σε γειτονικούς νομούς αφού υπάρχουν κάποιες σχετικές ενδείξεις..
Ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμοί συγκεκριμένων επιχειρηματιών και συγγενών των υπαλλήλων..
πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: