Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Πέθανε «η ηρωίδα του 21ου αιώνα»
Η πρώην δήμαρχος του Tiquicheo Maria Santos Gorrostieta βρέθηκε νεκρή.

«Η ηρωίδα του 21ου αιώνα» όπως την αποκαλούσαν στο Μεξικό για τον αγώνα της ενάντια στα καρτέλ ναρκωτικών και μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δρόμο της περιοχής αν και επίσημη αιτία θανάτου ήταν σύμφωνα με την αστυνομία, χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι.Τα χέρια και τα πόδια της ήταν δεμένα και η μέση και το στήθος της είχαν σημάδια από εγκαύματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι δράστες, πριν τη σκοτώσουν τη βασάνισαν.
Το πτώμα της εντόπισαν κάτοικοι της κοινότητας του San Juan Tararameo ενώ πήγαιναν στη δουλειά. Η οικογένεια της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της από τις 14 Νοεμβρίου. 

Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τον Οκτώβριο του 2009, στο El Limone, όταν ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια και στο οποίο επέβαινε και ο σύζυγός της. 

Η επίθεση παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αλλά η Gorrostieta κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να βγει ζωντανή. Η Gorrostieta, που εξελέγη το 2008, πριν ακόμα ξεπεράσει το σοκ δέχτηκε μία ακόμα επίθεση.

Η νέα απόπειρα δολοφονίας εναντίον της έγινε τρεις μήνες μετά, όταν ομάδα μασκοφόρων της έστησε ενέδρα και άρχισε να εξαπολύει εναντίον της πυρά. Από τις 30 σφαίρες που καρφώθηκαν στο βανάκι, τρεις την «βρήκαν» στο σώμα. Παρόλα αυτά είχε καταφέρει να διαφύγει τον κίνδυνο και να σταθεί ξανά στα πόδια της.

  

 Δεν υπάρχουν σχόλια: