Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ο Αναγνώστου καταγγέλει την σωρεία απευθείας αναθέσεων που έχουν γίνει από την παρούσα δημοτική αρχή


Δελτίο τύπου
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Απάντηση στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής με τίτλο:
“ Δήμος Άργους Μυκηνών: Παραμύθια για μικρά παιδιά οι δήθεν απευθείας 2000 αναθέσεις”.

Ο συντάκτης του συγκεκριμένου δελτίου τύπου της Δημοτικής Αρχής έχει καταβάλλει προσπάθεια για να αποδείξει ότι ο δήμος δεν είναι πολιτικά και ηθικά έκθετος με τις απευθείας αναθέσεις που κάνει τους τελευταίου 22 μήνες , ότι δεν είναι έκθετος στους επαγγελματίες του δήμου, στους οποίους προεκλογικά έταζε ότι «όλα τα χρήματα θα μένουν στο δήμο».


Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι ότι χρησιμοποιούνται και συγκεκριμένα εννέα παραδείγματα για να αποδείξουν στους «έκπληκτους πολίτες» ότι οι απευθείας αναθέσεις του δήμου αφορούν ποσά από 3,00 – 50,50 ευρώ! Προφανώς και δεν αναφερόμαστε σε αυτές τις αναθέσεις που αναφέρει ο συντάκτης του δελτίου τύπου.


Για να τον διευκολύνουμε όμως στην καταγραφή των απευθείας αναθέσεων που εννοούμε και για ενημερωθούν και οι πολίτες του δήμου παραθέτουμε λίγα παραδείγματα των «τόσο φυσιολογικών» κατά το δήμο απευθείας αναθέσεων του:

 Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για μελέτη βελτιωτικών παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα Λιμνών , συνολικής δαπάνης 24.600,00 στην εταιρία Αφοι Νέστορα ΟΕ, τεχνική – συμβουλευτική μελετητική εταιρεία, με έδρα Σκαμβωνιδών 26, Αθήνα. ( ημερομηνία απόφασης 22-05-2012 ).

 Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την έγκριση κτιριολογικών προγραμμάτων συνολικής δαπάνης 24.600,00 στην εταιρία Αφοι Νέστορα ΟΕ, τεχνική – συμβουλευτική μελετητική εταιρεία, με έδρα Σκαμβωνιδών 26, Αθήνα. ( ημερομηνία απόφασης 07-09-2012 ).

 Παροχή υπηρεσιών για την διερεύνηση – αξιοποίοηση χώρων για την δημιουργία πάρκων – παιδικών χαρών συνολικής δαπάνης 4.9520,00 στην εταιρία : Αρχοτεχνική Μ.Ε.Π.Ε., εξειδικευμένοι σύμβουλοι- ειδικές κατασκευές, τεχνικλη μονοπρόσωπη εταιρία περιορισμένης ευθύνης, με έδρα παπανικολάου 7-9, Άργος ( ημερομηνία απόφασης 05-03-2012).

 Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για μελέτη βελτιωτικών παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα Προσύμνης, συνολικής δαπάνης 24.600,00 € στην εταιρία: Αφοί Νέστορα Ο.Ε., τεχνική κατασκευαστική εταιρεία, με έδρα Τσούντα 37, Τ.Κ. 11143 Αθήνα (ημερομηνία απόφασης 29-12-2011),

 Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την βιοκλιματική αξιολόγηση και βελτιστοποίηση της περιοχής της Αγοράς Άργους, συνολικής δαπάνης 24.600,00 στον Ακριτίδη Πολυχρόνη, τοπογράφο μηχανικό με έδρα Κύπρου 111, Βύρωνας(ημερομηνία απόφασης 02-11-2011) .

Υπάρχουν ακόμα δεκάδες ανάλογες απευθείας αναθέσεις που μπορούμε να παραθέσουμε για την ενημέρωση των πολιτών. Αυτές εννοούμε κύριοι της Δημοτικής Αρχής και όχι τις «βίδες των 5,00», με τις οποίες προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες.

Για τους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής ότι όλα «είναι στο φως» μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ, να θυμίσουμε ότι οι αναρτήσεις στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ είναι υποχρεωτικές από το νόμο γιατί αλλιώς οι αποφάσεις είναι άκυρες. Να θυμίσουμε ακόμα ότι δεκάδες αποφάσεις Νομικών Προσώπων του δήμου δεν έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ παράνομα.

Όσο για τον ισχυρισμό της Δημοτικής Αρχής: “ που πήγαν τα λεφτά τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί έργα δεν είδαμε”, να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη τετραετία έγιναν δεκάδες σημαντικά έργα στον Καποδιστριακό δήμο του Άργους ( Είσοδος της πόλης στην οδό Κορίνθου, την οποία θα… γκρέμιζε η νέα Δημοτική Αρχή, η ανάπλαση της οδού Καποδιστρίου, η ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου και της πλατείας του Εργατικού Κέντρου, η ανάπλαση της περιοχής Βόρεια του νοσοκομείου, η κατασκευή περίφραξης του κεντρικού αρχαιολογικού χώρου, οι κατασκευή και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης στην Αρχαία Αγορά, η μελέτη και δημοπράτηση της οδού Μεσσηνίας – Αρκαδίας που ακόμα δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει, και τόσα άλλα ). Θα παρακαλούσαμε τον κ. Δήμαρχο να μας υποδείξει ένα σημαντικό έργο που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια στην πόλη του Άργους και στους εγκαταλελειμμένους στην τύχη τους, συνενωμένους δήμους.

Τους επιστρέφουμε λοιπόν το ερώτημα: που πήγαν τα λεφτά των δεκάδων απευθείας αναθέσεων, ποιοι παρέλαβαν τις μελέτες, πως αυτές αξιοποιήθηκαν , ποιο το όφελος η η ζημιά για το δήμο, γιατί δόθηκαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους σε επαγγελματίες εκτός του δήμου; Ποιοι είναι τελικά εχθροί του δήμου κ. Δήμαρχε;

Τέλος θεωρούμε σκόπιμο να σας θυμίσουμε ότι είστε Δήμαρχος ενός από τους σημαντικότερους δήμους της χώρας. Αξιοποιείστε αυτή την ευκαιρία, όχι για να υβρίζεται την αντιπολίτευση, με ψέματα και μισές αλήθειες, αλλά για να δημιουργήσετε τις προυποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον γι αυτό τον τόπο. Ολισθαίνετε καθημερινά σε πρακτικές και νοοτροπίες που οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη, εκτίθεστε κάθε μέρα και πιο πολύ για αυτά που λέτε σήμερα και αναιρείτε την επομένη. Απολύστε και μερικούς από τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους «παρατρεχάμενους» γιατί δεν προσφέρουν τίποτα ούτε σε σας, ούτε βέβαια και στους πολίτες που τους πληρώνουν. Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Δημοτική Αρχή με τις πρωτοβουλίες και τις εμπειρίες μας σε όφελος του δήμου και των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: