Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ –ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; "ΞΑΦΝΙΚΑ" ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ....)


Υπουργοί είναι αυτοί ή κομμάντος;
Για το φλέγον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των μέτρων που θα λάβει το υπουργείο Υγείας πρόκειται να συζητήσει ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Λοβέρδος πρόκειται να ανακοινώσει πως ετοιμάζει υγειονομική διάταξη με την οποία θα ρυθμίζει θέματα εργασίας και διαμονής των λαθρομεταναστών.

Θα προβλέπονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα για όσους ενοικιάζουν κατοικίες σε λαθρομετανάστες, αλλά και για όσους τους απασχολούν σε διάφορες εργασίες, ιδίως σε περιοχές της επαρχίες όπου βρίσκουν δουλειά σε αγροτικές περιοχές. Στο κέντρο της Αθήνας θα γίνονται έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα λαθρομετανάστες όπου καταβάλουν ενοίκιο με το κεφάλι και την ευθύνη των έλεγχων θα έχουν όλα τα σώματα ασφαλείας. Επίσης θα προβλέπονται μέτρα για να αντιμετωπιστούν πιθανές ασθένειες από τις οποίες πάσχουν οι λαθρομετανάστες που θα ελέγχονται.




Στο μεταξύ τη Δευτέρα θα κατατεθεί η τροπολογία στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στις ηπειρωτικές περιφέρειες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισήμανε ότι όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα πρέπει να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και από την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του, για τη διαφωνία ορισμένων περιφερειακών αρχών στη δημιουργία των χώρων κράτησης.

«Εκπλήσσομαι που ελάχιστοι επικεφαλής Περιφερειών αντιλαμβάνονται τα πράγματα με αυτό τον τρόπο», τόνισε. Πρόσθεσε πάντως ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση αποτελεί μια «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, που αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες».

Παρατήρησε τέλος ότι θα ήταν αστείο, το να επιχειρήσει κάποιος να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα προεκλογικά.

από protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: