Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πόσα πορτοκάλια μας κοστίζουν τα διόδια;

Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 15.00 ανοίγουμε όλα τα διόδια
(Ισθμός, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Μάναρη).
Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;
Τι πληρώνουμε στα διόδια; Ας υπολογίσουμε το κόστος των διοδίων σε τρέχουσες τιμές (12 λεπτά για τα πορτοκάλια και 2 ευρώ για το λάδι),που «απολαμβάνουν» οι αγρότες της Πελοποννήσου:
Όσο 1 κιλό πορτοκάλια κοστίζουν τα  2 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης.
Όσο 1 κιλό λάδι κοστίζουν τα 30 χιλιόμετρα της Ε.Ο. Κορίνθου – Καλαμάτας/Σπάρτης
Όσο 6 κιλά λάδι ή όσο 100 κιλά πορτοκάλια κοστίζει η διαδρομή Κόρινθος-Καλαμάτα (με επιστροφή).
Όσο 90 κιλά πορτοκάλια πληρώνει ένας παραγωγός από την Αργολίδα που πηγαίνει λαϊκή στην Αθήνα (χωρίς να χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό). Αν είναι «άτυχος» και το όχημά του έχει ύψος πάνω από 2,20μ. τότε τα διόδια (με επιστροφή) του κοστίζουν όσο 235 κιλά πορτοκάλια ή όσο 14 κιλά λάδι!
Όσο 330 κιλά πορτοκάλια ή όσο 20 κιλά λάδι επιβαρύνεται η μεταφορά προϊόντων με φορτηγό (4 και άνω αξόνων) από Αθήνα για Αργολίδα. Αντίστοιχα η επιβάρυνση από Αθήνα έως Τρίπολη/ Σπάρτη είναι όσο 465 κιλά πορτοκάλια ή όσο 28 κιλά λάδι. Από Αθήνα για Καλαμάτα η επιβάρυνση είναι όσο 575 κιλά πορτοκάλια ή όσο 35 κιλά λάδι.
Η μετακίνηση έχει γίνει πολυτέλεια. Οι φόροι , τα τέλη που πληρώνουμε τόσα χρόνια πού πήγαν; Γιατί να ξαναπληρώσουμε, και μάλιστα τόσο ακριβά, για να μετακινηθούμε ή για να μεταφέρουμε τα προϊόντα μας; Ότι παράγουμε πρέπει να τα δίνουμε στην ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.;
Ζητάμε κατάργηση των ληστρικών και αποικιακών συμβάσεων παραχώρησης των Εθνικών Οδών. Κατάργηση των διοδίων.
Οι πελοποννήσιοι (και οι επισκέπτες της περιφέρειάς μας) αρνούμαστε να δώσουμε στον κ. Μπόμπολα 700 εκ. ευρώ (τόσο είναι το κόστος του έργου που αναμένει να καλύψει μέσω των διοδίων) και πολλά ακόμα εκατομμύρια ως κέρδη του.
Να σπάσει το μονοπώλιο της μετακίνησης μέσω της Ε.Ο., με την άμεση επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου και τη στήριξή του σαν το πλέον οικονομικό, οικολογικό, κοινωνικό μέσω μετακίνησης.
Βελτίωση των επαρχιακών οδικών δικτύων.
Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Δεν πωλούνται, δεν παραχωρούνται.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τη γενική εκποίηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών. Αντί να προστατεύει τα κέρδη των επιχειρηματιών να υλοποιήσει τα αιτήματα των χιλιάδων πολιτών που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των διοδίων.
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κινητοποίηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων.
Την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 15.00 ανοίγουμε όλα τα διόδια (Ισθμός, Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Μάναρη).
http://kdrasi.wordpress.com/

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΛΕΩΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Καραμήτσας
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών “Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”
Αντιπρόεδρος ΙΝΚΑ (ν. ΙΝΚΑ).
 
Μοιάζει απειλητικά δυσοίωνη η πρόσβασή μας  και η κυκλοφορία μας στους  εθνικούς δρόμους της χώρας μας.
Στην  πατρίδα μας οι πολιτικοί αχθοφόροι  προσπαθούν να πείσουν τους πολλούς  ότι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με όλες τις οικονομικές επιβαρύνσεις με τις οποίες αλόγιστα μας φορτώνουν, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωσή μας.
Όμως  αυτά που όλοι τα καταλαβαίνουν ότι  δηλαδή οδηγούμεθα σε αδιέξοδο είναι  αδύνατο να τα αντιληφθούν οι επαγγελματίες  της πολιτικής.
Ακόμα περιμένουμε το λόγο των πολιτικών  διανοουμένων που θα τολμήσουν σήμερα να εξηγήσουν σε εμάς τους πολίτες  – καταναλωτές ότι όλα αυτά τα επώδυνα μέτρα, αποτελούν για  το καλό μας σωματική και ψυχική βελτίωση.
Δεν περιμένουμε  τον από μηχανής μεσσία αλλά δεν πρέπει να μας παραπλανούν και να εφησυχάζουμε, διότι η κόλαση είναι κοντά.
Δεν μπορούμε να παίζουμε το ρόλο μιας αποβλακωμένης  κοινωνίας και να δεχόμαστε τις  οποιεσδήποτε νοοτροπίες λαϊκισμού  των πολεμαρχών της πολιτικής  σκηνής.
Τέρμα η ιστορία και επειδή τα μονά ζυγά δεν είναι όλα δικά τους ορθώνουμε για μια ακόμα φορά τη φωνή μας και καταγγέλλουμε.
Οι λεωφόροι και οι εθνικές οδοί της αφαίμαξης  δεν μπορεί να συνεχίζουν να αποτελούν  ξέφραγο αμπέλι και νέο χαράτσι  για τους πολίτες αυτής της χώρας.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ενώπιον του ελληνικού λαού την συμπεριφορά και την πρόθεση του Υπουργού Μεταφορών και όποιου συνάδει με αυτόν, να καταστήσει ποινικό αδίκημα την μη πληρωμή εισιτηρίου ή διοδίου και τον καλούμε να απαντήσει σε 12 φλέγοντα ερωτήματα.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ που «μεγαλοκαρχαρίες»  και πολιτικοί  υπαίτιοι για πιθανά σκάνδαλα δισεκατομμυρίων  μένουν στο απυρόβλητο των παραγραφών και  των μη διώξεων, ο  υπουργός απειλεί  με ποινικές διώξεις  και στέρηση της  προσωπικής ελευθερίας του πολίτες που  δεν καταβάλλουν λόγω αδυναμίας ή έμπρακτης άρνησης τα αντίτιμα των 1, 2 ή 3 Ευρώ που αυθαίρετα, αναιτιολόγητα και αδιαφανώς απαιτούν κράτος και εργολάβοι για την χρήση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και αγαθών !!!.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στον κ. υπουργό την έλλειψη διαφάνειας των ενεργειών του, με τις οποίες αύξησε τις τιμές στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στον κ. υπουργό τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις αυξήσεις των εισιτηρίων των Μ.Μ.Μ, όταν στην κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία.      
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στον κ. υπουργό τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ και τον χαρακτηρισμό «αποικιοκρατικές», που αποδόθηκε στις συμβάσεις εκχώρησης των Εθνικών Οδών στους εργολάβους.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τις προεκλογικές πολιτικές δεσμεύσεις για καταγγελία όρων των συμβάσεων αυτών ως καταχρηστικών και παρανόμων. 
Εμείς δεν πάσχουμε από «πολιτικό Αλτσχάιμερ»  και μπορούμε να θυμόμαστε όσα  γράφτηκαν και ειπώθηκαν.
Ως  εδώ και μη παρέκει  κ. υπουργέ.
Εάν η  αδιαφάνεια στις δαπάνες των μέσων μαζικής μεταφοράς και ο κοινωνικός τους χαρακτήρας και σκοπός σας αφήνει πρακτικά αδιάφορο, εμάς ως άμεσα θιγόμενους πολίτες και λαό που έχει την κυριότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς μας αφορά άμεσα και ενεργά και έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση στρεφόμενοι σε μία άλλη εξουσία που μας ανήκει και ασκείται στο όνομά μας : την δικαστική.
Η πολιτεία κ. υπουργέ  δεν μπορεί και  δεν δικαιούται να είναι φορέας αισχροκερδούς  συμπεριφοράς έναντι των πολιτών.
Ουδείς  κ. υπουργέ δεν  μπορεί και δεν  δικαιούται να εκποιεί, να υποθάλπτει και να εκχωρεί σε τρίτους, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού και την υπόσταση της πατρίδας του, εκχωρώντας κοινόκτητα και κοινόχρηστα πράγματα, που κατασκευάστηκαν με το χρήμα, τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού με το πρόσχημα της κατασκευής νέων τμημάτων.
Κ. Υπουργέ  πρέπει να αντιληφθείτε πως εκλεχθήκατε  στην κυβέρνηση της χώρας με ένα  πολιτικό σκεπτικό και συγκεκριμένες  υποσχέσεις που δεν τηρούνται, αλλά αναστράφηκαν και αναθεωρήθηκαν  χωρίς καμία νέα λαϊκή νομιμοποίηση, είστε όμως σε κάθε περίπτωση θεματοφύλακας και υποχρεωμένος να προστατεύετε τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. δια των οδών και των Μ.Μ.Μεταφοράς κ. Υπουργέ ασκούνται σοβαρά συνταγματικά δικαιώματα του ελληνικού λαού. Τα δικαιώματα αυτά εξετάσατε εάν θίγονται ουσιωδώς από τις συμβάσεις αυτές και τις επιλογές σας;
Αντί  να φωνασκείτε και  να απειλείτε τους Έλληνες πολίτες  για την στάση  τους και την έμπρακτη ενεργό αντίσταση  σε επιλογές και πολιτικές  που δυνητικά μπορεί να είναι αντισυνταγματικές  αλλά και παράνομες και το κόμμα σας έχει στηλιτεύσει πολλάκις και με μελανούς χαρακτηρισμούς, θα έπρεπε να ερευνήσετε, να εξετάσετε και να μας ενημερώσετε.  
Τα  μέλη του Νέου ΙΝΚΑ, της μεγαλύτερης ένωσης καταναλωτών στην Ελλάδα, σας θέτουν τα πιο κάτω ερωτήματα και περιμένουν τις απαντήσεις σας: 
α. Τι ποσά έχουν εισπράξει, εισπράττουν και θα εισπράξουν οι εργολάβοι από τα διόδια, διότι έχει καταγγελθεί πλήρης αδιαφάνεια και έλλειψη παροχής στοιχείων.
β. Ποιο είναι το πραγματικό αναλυτικό κατασκευαστικό κόστος των νέων τμημάτων των Ε.Ο. , διότι αυτό αναφέρεται σε «παραρτήματα», τα οποία δεν βρίσουμε δημοσιευμένα σε ανοικτά προσβάσιμες πηγές.
γ. Είναι το κόστος κατασκευής που χρεώθηκε με τις συμβάσεις της Ν. Δημοκρατίας εύλογο & πραγματικό ή μήπως κατά τα κρατούντα για τα έργα του ελληνικού δημοσίου είναι διογκωμένο και εξωπραγματικό; προβήκατε μήπως σε ενδελεχή έλεγχο; διότι δεν γνωρίζουμε ούτε έλεγχο, ούτε αποτελέσματα !!!. 
δ. Ποια είναι η αξία των έτοιμων τμημάτων Ε.Ο. που εκχωρήθηκε προς εκμετάλλευση σε σχέση με τα νέα τμήματα που θα κατασκευαστούν ; μήπως η ε.ο. Αθηνών – Λαμίας ή η ε.ο. Αθηνών –Τριπόλεως  ήταν κατά σχεδόν ολοκληρωμένες ; ήταν νόμιμη μια τέτοια εκχώρηση ;  
ε. Ποια είναι η αξία των ανωτέρω εκχωρήσεων, που και πως συνυπολογίστηκε στο εργολαβικό αντάλλαγμα; ήταν νόμιμος και ορθός ο υπολογισμός ;
στ. Χρηματοδοτεί τα έργα ο ελληνικός λαός άμεσα; σε ποιο ποσοστό;
Εγγυάται  και για την αποπληρωμή των  δάνειων των εργολάβων και  γιατί; τελικά τι πληρώνουν οι εργολάβοι;
ζ. Πως ελέγχεται από το δημόσιο η χρήση των δάνειων που δίνονται με την εγγύηση του ελληνικού λαού – δημόσιου; με ποιο μηχανισμό και που βρίσκονται τα «διαφανή» αποτελέσματα; 
η. Γιατί καλείται ο ελληνικός λαός να αναπληρώσει  για έργα έτοιμα; γιατί καλείται να πληρώσει ανταλλάγματα και κέρδη για έργα που θα μπορούσε να κατασκευάσει μονός του με ελάχιστο κόστος ; !!!
θ. Μήπως το πραγματικό κόστος των έργων είναι γύρω στο 1 δις , αλλά τα ανταλλάγματα που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός δεκαπλάσια και πλέον;  ποιος το έλεγξε αυτό και ποιος θα το ελέγξει;
ι. Πως διασφαλίστηκε η άσκηση των δια των οδών ασκούμενων (άμεσα κ’ έμμεσα) συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών δια των συμβάσεων ; όσο και εάν ψάξαμε δεν βρήκαμε καμιά μέριμνα και πρόβλεψη ; τα διόδια για να πας στο επόμενο χωριό του νομού σου πως τα κρίνετε; την ταξική – οικονομική απόλαυση του συνταγματικού δικαιώματος της μετακίνησης την έχετε ως πολίτικος εξετάσει;
ια. Που προβλέπεται η κατασκευή μπαρών και μεσών παρεμπόδισης της πορείας στις συμβάσεις αυτές;
ιβ. Που δημοσιεύονται, εάν υπάρχουν, οι «παρατηρήσεις» του «ανεξάρτητου μηχανικού» για το έργο και την ποιότητα κατασκευής του;  
Σε αυτά και σε άλλα πολλά θα έπρεπε να μας  έχετε απαντήσει. αυτά θα έπρεπε να έχετε ελέγξει πρώτα, ώστε να ανταποκριθείτε στον πολιτικό και πολιτειακό σας ρόλο.
Εμείς ευρισκόμενοι ένα βήμα πριν την προσφυγή στην δικαιοσύνη, για τον έλεγχο των συμβάσεων, απλώς σας τα υπενθυμίζουμε;
Μέχρι να ανταποκριθείτε πλήρως στα καθ’ υμάς καθήκοντα  σας, σταματήστε άπαντες  να απειλείτε τους Έλληνες πολίτες.
Αρκετά  πράχθηκαν και διαπράχθηκαν για την νομή της εξουσίας σε αυτόν εδώ τον τόπο. 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!

Μπράβο στου αστυνομικους ους που έκαναν τη δουλειά τους τα παιδιά εφαρμόζοντας το γράμμα του νόμου.
Ακόμα μεγαλύτερο στον διοικητή του ΑΤ που υπέγραψε την προσαγωγή την κράτηση κλπ και φυσικά αξίζει εύφημος μνεία και ίσως ο μεγαλόσταυρος στους δικαστές.
ακομα ουτε ενας μεγαλοαπατεωνας δεν εχει συλληφθει,,
Όπως δημοσιεύει το “Έθνος” ο κυρ Γιώργος συνελήφθη γιατί ζητιάνευε στο Χαϊδάρι.
Οι αστυνομικοί τον πήγαν στο δικαστήριο και οι δικαστές τον καταδίκασαν σε 10 ημέρες φυλάκιση. Για τον κυρ Γιώργο που είναι πάνω από 65 αυτομάτως η ποινή του “έπεσε” στο μισό.
Παρ' όλα αυτά δόθηκε εντολή να φυλακιστεί στην Κομοτηνή!
Ο άνθρωπος μπήκε σε μια κλούβα του μεταγωγών και άρχισε να περιφέρεται από πόλη σε πόλη μέχρι να καταλήξει 5 ημέρες μετά, όταν έληξε δηλαδή η ποινή του, στην Κομοτηνή.
Ο διευθυντής των φυλακών έμεινε με ανοιχτό το στόμα, είδε μπροστά του έναν άνθρωπο που δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα και καταταλαιπωριμένο. Τον περιποιήθηκε όσο μπορούσε, του αγόρασε ένα εισιτήριο για Αθήνα και τον έστειλε πίσω.
.. Από εκείνη τη στιγμή ο κυρ Γιώργος ... αγνοείται. 
  Ποιος νοιάζεται όμως; Εκείνοι που τον συνέλαβαν; Εκείνοι που τον καταδίκασαν; Εκείνοι που τον βλέπουν στο δρόμο και τον προσπερνούν
;http://enomenoiblogers.blogspot.com

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Εβδομαδιαία εφημερίδα της Αργολίδας


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ• Καμπανάκι λουκέτου. Ο Καλλικράτης χτυπά την πόρτα των νοσοκομείων του Νομού
• Με ξυστό το παρκάρισμα. Δικαίωση Παπανικολάου για την ελεγχόμενη Στάθμευση στο Άργος μετά από 12 χρόνια
...• Ποια σχολεία κλείνει η Τρόικα στην Αργολίδα
• Καρούζος Vs Καζά. Εκλογές δικηγορικού Συλλόγου
• Αντιδρούν οι μηχανικοί της Πελοποννήσου. Με καταλήψεις απαντούν στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους
• Ο Μαυράκης βγάζει στο φως το παρασκήνιο των εκλογών του ΕΒΕΑ
• Διεθνής διαγωνισμός για τα σκουπίδια
• Διαβούλευση για τον τουρισμό της Πελοποννήσου, ξεκίνησε ο Τατούλης. Φέρνει το Γερουλάνο για να μπει τάξη
• Άργος Τρίπολη μέσω Καρυάς χωρίς διόδια
• Φόβος λουκέτου στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης. Παρέμβαση Γραμματικόπουλου

ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ- ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΙΤΒΙΝΟΒΑ

 

Βραβεύτηκε  από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, η Μαρίνα Λιτβίνοβα. Πενήντα επτά σχολεία δεύτερης ευκαιρίας  με 5500 σπουδαστές λειτουργούν σε όλη τη χώρα

Έναν ηλεκτρονική υπολογιστή - ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας της- στην  κα Μαρίνα Λιτβίνοβα, η οποία φοιτώντας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού  και Ελεώνα Θηβών, κατάφερε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, παρέδωσε σήμερα σε τελετή που πραγματοποιήθηκε  στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά. Η κα Λιτβίνοβα  είναι πλέον ελεύθερη, ενώ της έχει επιδικαστεί και χρηματική αποζημίωση για την άδικη, όπως αποδείχτηκε , φυλάκιση της.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορεί κανείς να έχει τη δύναμη, να ξεπερνά και τις δυσκολίες και τις αδικίες και να συνεχίζει μπροστά. Η Μαρίνα είναι πραγματικά αξιέπαινη γι αυτή όλη την προσπάθεια, για το ότι κατάφερε μέσα από τη φυλακή να σταθεί ξανά στα πόδια της , να πιστέψει στη ζωή και να ανοίξει μόνη της ένα νέο δρόμο.  Να γράψει το μέλλον της έτσι όπως ήθελε εκείνη» ανέφερε η κα Γεννηματά.
«Το δεύτερο που  θα ήθελα  να πω, είναι πόσο σημαντική τελικά είναι η προσφορά των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας . Με το να καταφέρνεις Μαρίνα εσύ να περάσεις στη Νομική, νομίζω πως ανοίγεις έναν δρόμο για πολλούς άλλους . Ανοίγεις έναν δρόμο για πολλούς άλλους νέους ανθρώπους  που έχουν βρεθεί στις ίδιες δυσκολίες, τους βοηθάς να πιστέψουν στον εαυτό τους , να δουν ότι μπορεί να γίνει  η ανατροπή, μπορούν να στηριχτούν  στις δυνάμεις τους. Αλλά ανοίγεις και το δρόμο στα σχολειά δεύτερης ευκαιρίας γιατί έχουν και αυτά μια ακόμη ευκαιρία να γίνουν πιο γνωστά».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη χώρα λειτουργούν 57 σχολεία δεύτερης ευκαιρίας -εκ των 7 στις φυλακές- με 5500 σπουδαστές.
«Με  την παρουσία μου εδώ σήμερα θέλω να τονίσω ότι  μαζί με το ΙΔΕΚΕ θα στηρίξουμε όσο  μπορούμε αυτή την προσπάθεια γιατί  είναι μια προσπάθεια που πιάνει τόπο . Δεν σας κρύβω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βραβεύεται μια κοπέλα , είναι μια νέα γυναίκα και οι γυναίκες δείχνουν ότι έχουμε πυγμή , αποφασιστικότητα και θέληση . Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί νομίζω ότι μέσα στη φυλακή όταν σου συμβαίνουν αυτές οι αδικίες είναι πολύ πιο δύσκολο να τα βγάλει πέρα μια νέα κοπέλα και είναι διπλά αξιέπαινη  που τα κατάφερε. Θέλω να ευχηθώ από εδώ και πέρα η ζωή να σου επιφυλάσσει μόνο χαρές , αλλά είμαστε όλοι αισιόδοξοι γιατί  έδειξες ότι μπορείς να τα καταφέρεις και στα δύσκολα», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας 

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΙ BLOG-ATZHΔES;;!ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

http://enomenoiblogers.blogspot.com/ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Εχετε το δικαίωμα να γράφετε ότι κρίνετε σωστό
Και η άποψη σας περί επωνυμοποιησης των blogs  σεβαστή
Δεν θα σχολιάζαμε αλλά ο νομoς είναι σαφής

Αντίθετη στο ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο η "επωνυμοποίηση" των blogs

Αν επιχειρείται συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την Οδηγία (ΕΚ) 2002/58, τότε η εν λόγω συλλογή είναι αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο.
Εκτός αν εννοείτε μόνο τους δημοσιογράφους, που όπως επικαλείστε και εσείς αυτό το επάγγελμα καπηλεύτηκαν τον χώρο και έχουν κάνει αίσχη
(δεν εννοώ βέβαια εσάς ,αλλά κάποιους που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει).
Επίσης δεν υπάρχει ανωνυμία στο ιντερνετ
Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις είναι σε κοινή θεα .και οποιος υποπέσει σε κακούργημα πηγαίνει δικαστήριο
Στη σελίδα των ενωμένων πάνω από το 60% γραφεί ΕΠΩΝΥΜΑ ή ψευδώνυμα
Αυτό δεν απαγορεύει να υπερασπιζόμαστε το κατοχυρωμένο παγκόσμιο δικαίωμα της ψευδωνυμίας, γιατί όπως προείπαμε ανωνυμία δεν υφίσταται
Επειδή μας στείλατε ένα email για συσπείρωση, για εμάς είναι ρατσιστικό κάποιοι που δεν θέλουν να γραφούν επώνυμα,να αποκλείονται από τη μπλογκόσφαιρα. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα και το δικαίωμα αυτό πήρε πραγματική διάσταση, με τη δυνατότητα κάθε πολίτη να εκφράζεται μέσω του διαδικτύου, προστατευμένος από τους νόμους που ισχύουν σ' αυτό και που ρητά επιτρέπουν τις ανώνυμες καταγραφές! Η διάπραξη σοβαρών μόνο κακουργηματικών  πράξεων επιτρέπει την άρση αυτής της ανωνυμίας.
Επίσης σωστά επισημάνατε για κλοπή άρθρων.
Εδώ τηρείται ένας κώδικας δεοντολογίιας και συμφωνώ πρέπει να αναφέρουμε την πηγή
Κλοπή μπορεί να γίνει και από επωνύμους και μάλιστα δημοσιογράφους, που κλέβουν από τους bloggers.
Επειδή στη συσπείρωση σας μιλάτε και για blogs περιμένετε ειλικρινά να σας συμπαρασταθουν;
Γράψατε: ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ
ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ  και μόνον θα μας πάρουν στα σοβαρά αλλιώτικα θα παραμείνουμε μπλοκαρισμένοι, ως πλακατζήδες blogger...
ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΛΕΤΕ
ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ
ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΟΙ BLOG-ATZHΔES!
εκείνοι οι κουκουλοφόροι των blogs, που αμολάνε την πορδή τους…. κι άντε να τους βρούμε…για να απαντήσουμε… Χώρια που κτηνωδώς σου ζητάνε και χαρτί από τον παπά της ενορίας σου, δακκτυλικά  αποτυπώματα για να επικοινωνήσεις μαζί τους. Κόψτε ρε κωλόπαιδα αυτό το καλαμπούρι…! ΄Όταν βγαίνεις ΡΕ σεργιάνι με τις σκέψεις σου, πάψε να είσαι κουκουλοφόρος . Μασκοφόρος. Τίμα τις σκέψεις σου θαρρετά !... Αν έχεις μπατζάκια … Διαφορετικά παίζε το μπεγλέρι σου… αυτό-ηδονιζόμενος πως κάτι κάνεις… για χαβαλέ με τις παραιούλες σου!
Απευθυνόμαστε μόνο σε υπεύθυνα άτομα. Όχι σε κουκουλοφόρους του διαδικτύου, όπως είναι οι περισσότεροι …blogers! " 
ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ
Μιας και είστε δημοσιογράφοι, θα χαρούμε ως οφείλετε να μιλήσετε για συγκεκριμένες σελίδες κουκουλοφόρων, που όντως υπάρχουν, και όχι γενικά, και αόριστα
Η γενίκευση συνιστά φασισμό.
Για να δούμε και εμείς ποιος φοράει πανταλόνια..
ΥΓ Και επειδή η επωνυμοποίηση των blogs συνιστά πρωτίστως παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που επιθυμούν να γράφουν με ψευδώνυμο και χωρίς τα πραγματικά τους στοιχεία, ακριβώς για να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα από όσους θα ήθελαν να τους βλάψουν είτε επαγγελματικά είτε κοινωνικά: 
ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΥΡΙΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
30 χρόνια μετά, η Ελλάδα παραβιάζει ακόμα τη Σύμβαση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.