Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Κοινοπραξίας «Ολυμπία Οδός» για μη τήρηση των όρων της σύμβασης παραχώρησης



olympiaodos123Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Κοινοπραξίας «Ολυμπία Οδός» και του Ελληνικού Δημοσίου, καταθέτει τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Πάτρας ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη για την Πάτρα», Δημήτρης Αϊβαλής, για μη τήρηση των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα, Πάτρα Τσακώνα.
Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης έγινε στις 26/6/07 και η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο στη Βουλή στις 21/7/07. Η έναρξη παραχώρησης έχει ημερομηνία 4/8/2008 και το πέρας των εργασιών προβλεπόταν για το 2012.
Όπως παραδέχθηκαν οι εκπρόσωποι του Παραχωρησιούχου «Ολυμπία Οδός», στις 24-11-2010 σε ξενάγηση δημοσιογράφων στα εργοτάξια του έργου, το χρονοδιάγραμμα κατασκευής βρίσκεται πλέον στον αέρα και κανείς από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν μπορεί να ανακοινώνει συγκεκριμένες προθεσμίες παράδοσης επιμέρους τμημάτων. Το πρώτο τμήμα που ίσως παραδοθεί το 2013 είναι το τμήμα Αρχαία Κόρινθος - Κιάτο, γεγονός που με βεβαιότητα οδηγεί σε παράδοση του όλου έργου μετά το 2014, ήτοι με διετή τουλάχιστον καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τη  σύμβαση μετά την Τέταρτη Αποκλειστική Τμηματική Προθεσμία 32 μήνες από την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης (μέχρι την 4η Απριλίου 2011) δηλαδή σε λιγότερο 3 περίπου μήνες από σήμερα πρέπει ο παραχωρησιούχος να έχει ολοκληρώσει τα τμήματα αυτοκινητόδρομου :.Α/Κ Αραχωβιτίκων- Α/Κ Ρίου – Κ1, Αρχαία  Κόρινθος – Ζευγολατιό- Α/Κ Κιάτου, Ημικόμβος Μιντιλογλίου – Α/Κ Κ. Αχαiας.
Αν μέχρι τις 4 Απριλίου, δεν έχουν παραδοθεί τα παραπάνω τμήματα –πράγμα αδύνατον- δεν θα πρέπει να εισπράττονται διόδια.
Η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ποινικές ρήτρες για καθυστερήσεις στην πρόοδο του έργου. Ήδη μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας, έχει κατασκευαστεί μόλις το 16% του έργου.
Στη χρηματοδότηση του έργου που έχει προϋπολογιστεί σε 1,8 δις €, με 32% συμμετέχουν οι χρήστες με τα τέλη διοδίων που καταβάλλουν και η πρόοδος του έργου πρέπει να συμβαδίζει με το ποσό των διοδίων που εισπράττει η κοινοπραξία.
 

Οι Άξιοι, να βγουν μπροστά!



*Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος. Δεν υπάρχει άλλος νόμος, δεν υπάρχει άλλο όραμα, δεν υπάρχει άλλη ιδέα, απ αυτήν της σωτηρίας της πατρίδας.
*Όχι της «Ελλάδας» ως μπουρδελονήσι των κοκαϊνάκηδων της τζετ σετ. Όχι της «Ελλάδας» του μυκονιάτικου πουταναριού και του κολωνακιώτικου λάιφ στάιλ.
΄Αλλά, αυτής της ίδιας της Πατρίδας μας. Αυτής της ΕΛΛΑΔΑΣ, που την πουλάνε τώρα που μιλάμε, με υπόγειες υπογραφές, που τη ναρκοθετούν τώρα που με διαβάζετε, με νομικίστικα παραθυράκια, οι κερδοσκόποι αρχιτοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους.
*Στ αλήθεια όμως, Κάτι «πάει» να γίνει. Ο κόσμος κουράστηκε πια, δεν κάνει Καλές Γιορτές. Το «Καλές Γιορτές» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών μας.. Ο κόσμος βιώνει στο πετσί του το κουτσούρεμα μισθών και συντάξεων. Ο κόσμος δεν χαίρεται, τα σπίτια δεν στολίζονται, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μαραίνονται απούλητα, οι μανάδες κι οι πατεράδες ψάχνουν με μαγικούς συνδυασμούς να εξοικονομήσουν το αναγκαίο κάτι παραπάνω για να μη βουρκώσουν τα παιδικά μάτια, δίχως δώρο.
*Ανήκω σ εκείνη τη γενιά, σ εκείνη τη γειτονιά και σ εκείνες τις οικογένειες, που μεγάλωσα χωρίς δώρα τα Χριστούγεννα. Και δεν θα ήθελα με τίποτε στον κόσμο να δω τόσα χρόνια μετά τη γέννησή μου, να επαναλαμβάνεται αυτό στα σημερινά πιτσιρίκια.
*Το θεωρώ υψίστη ξευτίλα, απάνθρωπη κατάντια, το τελευταίο σκαλί της ανθρώπινης υποβάθμισης, να μη σκέφτονται οι αλήτες και οι αλήτισσες που ψηφίζουν αβασάνιστα ότι τους δίνουνε έτοιμο γραμμένο, απέξω, τα μάτια ενός παιδιού χωρίς δώρο τα Χριστούγεννα...
*Κι αν σας φαίνεται μελό, δεν με νοιάζει. ΄Όμως κάποιους άλλους, κάποια εκατομμύρια άλλων τους νοιάζει και τους παρανοιάζει..Και θα τους βρείτε μπροστά σας, οριστικά και αμετάκλητα.
*Αρκεί να μαζευτούν οι σωστοί και οι άξιοι και να βγούνε μπροστά. Αρκεί να πείσουμε πια αυτό το μαραμένο λαό, ότι με τα τραγουδάκια και τα σουτζουκάκια της τηλεμαστούρας δε γίνεται χωριό. Αρκεί να καταλάβουν όλες και όλοι που συναπαρτίζουν αυτή την χιλιοπροδομένη χώρα, ότι τίποτε δεν τέλειωσε, ότι θα περάσουμε μπροστά, ότι θα αλλάξουν όλα.
*Σας λέω, «κάτι» πάει να αρχίσει. Και δεν θα είναι αυτό που φοβούνται οι ΔουΝουΤάκηδες, τα πριόνια που θα κόβουν τα κεφάλια. Θα είναι κάτι πιο ελληνικό, υπεύθυνο, αντάξιο της φυλής αυτής. Ένα μεγάλο βουβό ποτάμι που απλά, κάθετα, θα διατάξει: «ΕΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ,ΤΕΛΟΣ. ΔΡΟΜΟ ΤΩΡΑ!» Και θα ορίσει και πάλι τους δικούς του εκπρόσωπους για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι και να ξεκινήσει πάλι η μηχανή της πατρίδας..

Δημήτρης Ιατρόπουλος

TA ΑΡΓΟΛΙΚΑ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIiZKKmbtDJPwooBlRuu7zAtT8A8Ivlrd1TBZrFnI8G8haPT5jmsTCpT0YpbJLRJdVOmjyjOHx6r6_UEW6nMvi4y1ef8mrnX1LuUrfYhhXCOgBJqAgypDxAcPCfMamJEFNk2O9Dtoi2tg/s1600/13-1-2011.jpg

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ?

Εικόνα

Στοχοποιούν bloggers ΚΑΙ βγαίνουν έγκυρες Eλευθεροχαφιεδοτυπιες να άρουν σε παγκόσμια φασιστική πατέντα χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία, ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ενός BLOGGER επιτρέποντας σε ένα δημοσιογράφο (τον οποίο έχουμε καταγγείλει) ΝΑ  ΡΙΞΕΙ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ!!

ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ επάγγελμα, ιδιότητα, προσωπικές αντιδικίες τρίτων προσώπων, προσπαθώντας, παράνομα, να ταυτοποιήσει τον ιδιοκτήτη ενός ανώνυμου μπλογκ, με ένδειξη μια ξεθωριασμένη φωτογραφία και κάποιες αναφορές του/της μπλόγκερ σε αναρτήσεις του.  

Ο ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΣ σε όλο του το μεγαλείο!!

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/12/blog-post_4706.html

Ενώ εδώ κύριε υπουργέ δικαιοσύνης, κύριοι εισαγγελείς, κύριε μπουρδέλο κράτος, αν υπάρχεις, γράφτηκε λίβελλος κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων που καλούνται να πράξουν το καθήκον τους και γίνεται ευθεία σχεδόν, τρομοκράτηση τους, ως μαρτύρων, ώστε να μην καταθέσουν σε μια δίκη αυτά που πραγματικά είδαν, όπως ο νόμος επιβάλλει.

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1243867

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  τι μπορεί να κάνει για την προστασία των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ, ώστε να καταθέσουν αυτά που πραγματικά είδαν ανεπηρέαστοι και όχι υπο τον φόβο του κάθε τραμπούκου;;; 

Ειλικρινά παραφυλάτε  ένα σχόλιο ενός μπλόγκερ, από σελίδα, και απαξιώνετε αυτό το έγκλημα?

Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό ?

Πως τρομοκρατούν, ανεμπόδιστα, ανθρώπους μάρτυρες πριν από μια δίκη?

Θα άρεσε στον κάθε ψευδοδημοκράτη αναρχικό να βγάλουμε το ονοματεπώνυμο του και να το στοχοποιήσουμε?

ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ και λειτουργεί με κρατικό server, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ?

http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1243867

Τα σχόλια δικά σας

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Επιτέλους πότε θα κάνετε αυτοκριτική?



Η κατάσταση στο Άργος ειναι απελπιστική
Κλείνουν  καθημερινά επιχειρήσεις
Αλλά για όλα φταίνε οι άλλοι?/
Πότε κύριοι επιχειρηματίες της πόλης κάνατε αυτοκριτική?
Τόσα χρόνια όταν νοιώθατε οτι η πόλη σβήνει τι κάνατε?/
Βγάλατε τα αμάξια σας απο έξω απο τα μαγαζιά σας ποτέ ,να παρκάρει και να ψωνίσει κανένας?
Στηρίξατε ποτέ την πόλη κύριοι επιχειρηματίες βγαίνοντας στην πλατεία να δηλώσετε παρών?
Η διασκεδάζατε σε μακρινά μέρη, και την επόμενη ,απαιτούσατε απο τους πελάτες σας να ψωνίσουν ενα πουκάμισο?
Κριτικάρατε την κρίση ,ενώ σαν επιχειρηματίες Δεν κάνατε μια συσπείρωση ,αλλά κοιτάγατε ο ένας να βγάλει τα μάτια του άλλου
Διαμαρτυρόσασταν για την κατάντια του Άργους ,ενώ ποτέ δεν σας είδαμε να δώσετε παρών ενα βράδυ στην πόλη ,να την φωτίσετε ,με τον παρών σας, και γλεντάγατε σε άλλες πόλεις ,άλλες πατρίδες λέω εγώ Ναύπλιο
Όταν το κράτος κατηγορούσε συληβδειν  τους δημοσίους υπαλλήλους ευχαριστηθήκατε?
Τώρα καταλάβατε οτι είναι ντόμινο ,και αφού εξαθλίωσαν την μεσαία τάξη ,κανείς δεν θα πάρει ούτε  ενα παπούτσι απο εσάς?

Συμμετείχατε ,πλην ελάχιστων εξαιρέσεων σε επιτροπές, σε συμβούλια, σε δήμους, να κάνετε προτάσεις?
Την χρυσή δεκαετία  του 90 τι προτάσεις κάνατε για την πόλη όταν κονομάγατε?
Είμαι λίγο σκληρός αλλά η αλήθεια πονάει και όλοι πρέπει να κάνουνε αυτοκριτική

900 ημέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ».

Πονοκέφαλος και στο στρατηγείο Τατούλη καθώς η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή για ένα στέλεχος πολύ κοντά στον συνδυασμό αλλά και ορισμένη Αντιπεριφερειάρχης

Σάλος έχει ξεσπάσει με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» της Καλαμάτας που… άναψε φωτιές και σε πολιτικό σκηνικό και στο οποίο σημειωνόταν χαρακτηριστικά: «900 ημέρες αναρρωτική από υπάλληλο του ΙΚΑ». Σε αυτό υπογραμμιζόταν: « οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί της διοίκησης του ΙΚΑ ερευνούν την περίπτωση υπαλλήλου του ιδρύματος στην Καλαμάτα που έχει πάρει 900 ημέρες αναρρωτική άδεια από το 2001, εκ των οποίων οι 600 περίπου είναι οφθαλμοφανώς παράνομες…».Στις αναφορές στην συνέχεια για την συμπλήρωση φακέλων τμηματαρχών που ζήτησαν οι κεντρικές υπηρεσίες τονιζόταν: «…Βέβαια, δεν θα πρέπει να εξεπλάγησαν ιδιαιτέρως καθώς μέσες – άκρες το θέμα ήταν γνωστό, όπως κοινό μυστικό αποτελεί και ο τρόπος με τον οποίο αυτό γινόταν, αλλά και το πρόσωπο που στήριζε τον δήθεν άρρωστο υπάλληλο του ΙΚΑ».Η κατάληξη όμως του δημοσιεύματος ήταν και εκείνη που πυροδότησε τα… υπόλοιπα: «…στην προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε περισσότερες στοιχεία για την περίπτωση – λόγω απουσίας του διευθυντή Περ. Γεωργακόπουλου σε κανονική άδεια – το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε, από ακριτομυθίες στο χώρο εργασίας του, είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να έκανε χρήση αναρρωτικής άδειας παίζοντας ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία υποψηφίου περιφερειάρχη, με τον οποίο πολιτευόταν η σύζυγός του».

Η εξέλιξη των πραγμάτων ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου – της οποίας το σύζυγο και την ίδια φωτογράφιζε το ρεπορτάζ – να δηλώσει ξεκάθαρα πως το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη, όντας αποφασισμένη σε δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σε αυτές τόνιζε μεταξύ άλλων: «…για όσα ψευδή, συκοφαντικά, μα πάνω από όλα μικρόψυχα αναφέρει στο φύλλο της η εφημερίδα Ελευθερία, θέλω να πω, πως και πάλι θα μιλήσει η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα, η δικαιοσύνη η οποία πρόσφατα με δικαίωσε πανηγυρικά, σε μια άλλη αντιδικία εις βάρος μου από την συγκεκριμένη εφημερίδα. Θέλω να πω πως οι Μεσσήνιοι πολίτες που με ξέρουν καλά και με επιβραβεύουν τόσα χρόνια και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό, ξέρουν ότι δεν χειραγωγούμαι. Ξέρουν ότι δεν υποκύπτω σε κανέναν και σε οποιοδήποτε μήνυμα υπονοεί πολιτικούς εκβιασμούς, από όπου και εάν προέρχεται αυτό το μήνυμα».

Το θέμα τώρα είναι διττό και σε πολιτικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Ως προς την πολιτική του διάσταση αξίζει να διερωτηθεί κανείς εάν οι πληροφορίες της εφημερίδας και η έρευνα που διεξήγαγαν δημοσιογράφοι της ήταν γνωστές (;) πριν από τις εκλογές, καθότι πριν από μερικές ημέρες η κα Νικολάκου ορίστηκε από τον Π. Τατούλη ως αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και ποιά θα είναι η στάση του κ. Τατούλη σε περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι το ρεπορτάζ ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα. Ως προς το κοινωνικό επίπεδο, τώρα, προβληματισμό προκαλεί πως είναι δυνατόν να δοθεί – εφόσον ευσταθή το ρεπορτάζ – τόσο μεγάλη σε διάρκεια αναρρωτική άδεια (η οποία δεν είναι άνευ αποδοχών) σε έναν υπάλληλο διαχρονικά, από το 2001!!!

 http://www.report24.gr

Η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ 1)

Ἀποψις προς Ακροναυπλίαν και Παλαμήδι, δεκαετία 1930
Ἀποψις προς Ακροναυπλίαν και Παλαμήδι, δεκαετία 1930
www.argolikivivliothiki.gr 
Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στις 2.15 το μεσημέρι θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 η τρίτη εκπομπή,
με την οποία κλείνει το αφιέρωμα της στην Αργολίδα, η επιτυχημένη εκπομπή «Φωτόσφαιρα» που επιμελείται
και παρουσιάζει η καταξιωμένη στο χώρο της δημοσιογράφος Χαρά Φράγκου.
Το Άργος που μαζί με την Θήβα είναι οι αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, διαθέτει μια πολιτιστική
 κληρονομιά που ελάχιστα είναι γνωστή στο κοινό! Η ενδιαφέρουσα αυτή κληρονομιά αποτυπώνεται
στα απομεινάρια του παρελθόντος, μνημεία και κατοικίες, τα οποία είναι η ίδια η ιστορία της πόλης αλλά και της Ελλάδας.

Πολίτες του Άργους δημιούργησαν την Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της πόλης αλλά και ολόκληρου
 του Νομού Αργολίδας, μέσα από την οποία αποκαλύπτονται κορυφαίες
στιγμές της ιστορίας αλλά και σημαντικά γεγονότα του ιστορικού παρασκηνίου.

H δικαιοσυνη και το υπουργειο θα πρεπει να παρουν θεση σε αυτη την τρομοκρατια

Σε προηγουμενη δικη (που πηρε αναβολη) για την εξεγερση του 2007 στον Κορυδαλλο ομαδα των γνωστων-πασιγνωστων (αναμεσα τους και ατομο με μπαμπα στην εξουσια γιος βουλευτη)τραμπουκιζαν AYTOYΣ  που ηταν μαρτυρες (στα δικαστηρια του πειραια) στο στυλ <<κανονιστε ρε!!! δεν ειδατε δεν ακουσατε τιποτα>>.Σε πορεια που εγινε την 31/12/10 εξω απο τις φυλακες Κορυδαλλου μια παρομοια ομαδα κολλησε αφισες αλλα και εβαλε στο internet την ιδια αφισα με ονοματα απο ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ που ειναι μαρτυρες στην ιδια υποθεση και μαλιστα καλουν σε συγκεντρωση για να συνεχισουν ανενοχλητοι τον τραμπουκισμο των μαρτυρων.
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  τι μπορει να κανει για την προστασια των ΑΝΘΡΩΠΩΝ  ωστε να καταθεσουν αυτα που πραγματικα ειδαν και οχι υπο τον φοβο του καθε τραμπουκου;;;

Εικόνα

αυτο δεν ειναι εμεση τρομοκρατιση των μαρτυρων ωστε να μην καταθεσουν αυτα που πραγματικα ειδαν;;; H δικαιοσυνη και το υπουργειο θα πρεπει να παρουν θεση σε αυτη την τρομοκρατια
Την αφισα την βρηκα απο εδω http://athens.indymedia.org/front.php3? ... id=1243867
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑ ΑΣΥΛΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ?
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Να εμποδίσουμε τους «πράσινους» νεκροθάφτες

http://ecoradicalis.blogspot.com/

Για μια ακόμα φορά τα ΜΜΕ του νομού, όχι όλα, δεν είδαν και δεν διάβασαν την σκανδαλώδη απόφαση της περιφέρειας Πελοποννήσου να εγκρίνει τον διαγωνισμό για θάψιμο των σκουπιδιών από τον Δήμο Ναυπλίου σε «άγνωστο» ΧΑΔΑ, λέγε με Καραθώνα, που καταγγείλαμε στην πρώτη ανακοίνωσή μας. Από σήμερα που η Περιφέρεια του αριβίστα Π. Τατούλη θα αποφασίσει για την καύση των σκουπιδιών θα αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα του τύπου, «καλή η ανακύκλωση αλλά τι να κάναμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών πιο γρήγορα». Θα σας πουν ψέματα γιατί ένα εργοστάσιο καύσης δεν ρυπαίνει μόνο το περιβάλλον, αλλά στοιχίζει σχεδόν 8-10 φορές περισσότερα χρήματα από το να εφαρμοστεί η ανακύκλωση. Θα πουν ψέματα πως «οι τοπικές κοινωνίες μας δεν είναι έτοιμες για ανακύκλωση γιατί θα χρειαστούν χρόνο οι πολίτες για να προσαρμοστούν ενώ με το εργοστάσιο καύσης θα λυθεί γρήγορα το πρόβλημα». Δεν θα σας πουν όμως πως για να μπει σε λειτουργία ένα εργοστάσιο καύσης θα χρειαστεί να περάσουν 3-4 χρόνια από την χωροθέτησή του, που και αυτή δεν έχει γίνει ακόμα. Μέχρι τότε τα σκουπίδια θα θάβονται δεματοποιημένα στις παράνομες χωματερές στα Δίδυμα, στην Καραθώνα, στο Άργος κ.λπ. συνεχίζοντας της μόλυνση του υπόγειου υδροφορέα, την καταστροφή στο περιβάλλον, την αύξηση των διοξινών και την εξάπλωση των θυμάτων Καρκίνου.
Αυτό φυσικά που αποκρύπτουν είναι πως οι τοπικές κοινωνίες μετατρέπονται σα σκλάβους του κάθε επιχειρηματία αφού μόνο ένα εργοστάσιο καύσης θα δίνεται άδεια ανά περιοχή, δημιουργώντας μονοπώλια, τα οποία θα αυξάνουν τα τέλη σκουπιδιών των δήμων ανάλογα ανεξέλεγκτα. Θα παίρνουν και επί πληρωμή (τέλη) την πρώτη ύλη (τα σκουπίδια μας) και θα πληρώνονται ακριβά για το ρεύμα που θα πουλάνε στην ΔΕΗ, που θα το πληρώνουμε και πάλι εμείς με νέες αυξήσεις. Ο «πράσινος καπιταλισμός» θάναι πιο απάνθρωπος για τον πολίτη. Ας μην τους δώσουμε την ευκαιρία μέσα από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος να αυξήσουν τα κέρδη τους, αυτοί που αφού κατέστρεψαν την γη μας, προσπαθούν να εμφανιστούν «σωτήρες της», πουλώντας προστασία.
Ναι στην ολική ανακύκλωση, όχι στην καύση.
Ναι στην αυτοδιαχείριση, όχι στους ιδιώτες και τη ΣΔΙΤ.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΛΑΣΠΗΣ

το νεο φυλλο του παρατηρητη


To να βάλεις ένα άρθρο χωρίς πηγή ,που μπορεί όμως και να είναι από αμέλεια, είναι πταίσμα
Στέλνεις ένα μήνυμα και ζητάς επανόρθωση
Το να κάνεις ολόκληρη ανάρτηση , οπως ΕΔΩ λοιδωροντας,και χλευάζοντας ;αυτό είναι λάσπη
Το ήθος του Γιώργου Μουσταιρα δεν θα το κρίνω εγώ
Το ξέρουν όλοι
Όταν κάποτε έκανε αγώνα για ξεχασμένες πατρίδες της Αργολίδας ,με τον παρατηρητή, όπως η Ερμιονιδα,κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα
Εδώ είναι η άμεση απάντηση του
Και κάτι άλλο
Επειδή στην σελίδα εδώ είδα μετρήσεις τις 
http://www.alexa.com/
Είναι τελείως αναξιόπιστες
Αποσκοπούνε σε επαγγελματίες για να διαφημίσουν την πραμάτεια τους και να πάρουν διαφημίσεις, πράγμα που εμένα ποσώς με ενδιαφέρει γιατί δεν είμαι επαγγελματίας
Μετράνε βάση αυτών που έχουν alexa. στην σελίδα τους,και όχι σε άλλους
Αν μπείτε εκεί και πληρώσετε σαν προωθούν.. το λένε οι ίδιοι
Αν πληκτρολογείς από 10 pc έχεις δεκαπλάσια  βαθμολογία εκεί
Αυτά και αλλά πολλά εν καιρώ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΤΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
http://extremetracking.com/
eXTReMe Tracker ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 
http://krmns.blogspot.com/ 
ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ
Η ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ GOOGLE ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΣΗΜΕΡΑ
Προβολές σελίδων σήμερα
93
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΚΟΡΑΚΟΛΑΓΝΟΥΣ
ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


 ΑΠΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
Με μεγάλη έκπληξη  παρακολουθώ την ομοψυχία και  τα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν οι πολιτικοί όταν θίγεται κάποιος  ομόσταβλός τους και όταν βέβαια πρόκειται  για τις αμοιβές τους. Τον αυτοματισμό που επέδειξαν μετά τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη τον βλέπουμε μόνο από την Μπαρτσελόνα και είναι πράγματι άξιος θαυμασμού. Εύχομαι μόνο να αντιδρούσαν έτσι και για θέματα που αφορούν το καλό του λαού και της πατρίδας μας. Δυστυχώς όμως αυτή η ευχή θα πραγματοποιηθεί όταν ο ήλιος ανατείλει από τη δύση.
Σύσσωμη η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο για την επίθεση που δέχτηκε ο Χατζηδάκης. Προσβολή στη δημοκρατία μας, πρόσθεσε ο Χρήστος Παπουτσής. Στο σημείο αυτό να παραθέσω τον ορισμό της δημοκρατίας. Δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Στη δημοκρατία των πολιτικών της Ελλάδας, η εξουσία πηγάζει από τον λαό, με λάθος κριτήρια, αλλά δεν ασκείται από τον λαό ούτε εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτού. Μια μορφή άσκησης εξουσίας από τον λαό είναι η διενέργεια δημοψηφισμάτων για σημαντικά θέματα όπως η είσοδος στο ευρώ ή στο Δ.Ν.Τ. Στη Σουηδία και τη Δανία διενεργήθηκε δημοψήφισμα για την είσοδο στο ευρώ και οι πολίτες το καταψήφισαν με 56% και 53% αντίστοιχα. Στην Ισλανδία έγινε δημοψήφισμα για την επιστροφή 5 δις ευρώ στους τραπεζίτες και το 95% ψήφισε όχι. Αντίθετα το μόνο δημοψήφισμα που έχει γίνει στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά είναι αυτό που αφορούσε το βασιλιά το 1974. Τριανταέξι ολόκληρα χρόνια στη δημοκρατία των πολιτικών μας δεν ζητήθηκε ποτέ η γνώμη του λαού. Οπότε στη δημοκρατία της Ελλάδας η εξουσία δεν ασκείται από τον λαό. Όσο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού, δεν χρειάζεται και πολύ κουβέντα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κολίγων. Άρα το πολίτευμά μας  είναι Δημοκρατία των Ελλήνων Πολιτικών (όπως λέγαμε χούντα των συνταγματαρχών) δηλαδή δημοκρατία τους. Αυτή τη δημοκρατία και την προσβάλλουμε και πρέπει να καταρρεύσει. Άλλωστε το ομολογούν και οι ίδιοι ότι απέτυχαν, γιατί δεν φεύγουν; Δεν κατανοούν ότι οι ηθικοί αυτουργοί για τον ξυλοδαρμό του Χατζηδάκη είναι οι ίδιοι; Τόσα χρόνια μας βομβαρδίζουν με σκάνδαλα χωρίς κατηγορούμενους και καταδικασμένους. Πόσο ν’ αντέξουμε;  Όσο για την δικαιοσύνη, να μην ψάχνει μανιωδώς τον συνταξιούχο, τον άνεργο και τον νέο χωρίς μέλλον, για να αποδώσει κατηγορίες, γιατί τους υπαίτιους τους έχει μπροστά της. Μην τολμήσουν και τους πειράξουν γιατί τους περιμένει και αυτούς μπερντάχι.
Πρέπει όμως να καταδικάζουμε τα φαινόμενα βίας. Έτσι και εγώ με τη σειρά μου τα καταδικάζω.
Καταδικάζω τη βίαιη καταστολή των εργασιακών δικαιωμάτων.
Καταδικάζω  τη βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.
Καταδικάζω  τη βίαιη ανακατανομή του πλούτου προς τους κολίγους. (είναι η δεύτερη που κάνει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το χρηματιστήριο).
Καταδικάζω τη βία και το μίσος των πολιτικών προς τους νέους μας.
Καταδικάζω τη βίαιη θανάτωση των συνταξιούχων μας.
Καταδικάζω  την απάνθρωπη φορολογία.
Καταδικάζω  τους βάρβαρους τοκογλύφους.
Καταδικάζω  τη βίαιη υποστολή της Γαλανόλευκης.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ  ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     

κακότεχνη προσπάθεια του κ. Μανιάτη να υποβαθμίσει τα πιθανά κοιτάσματα του Αιγαίου,

oil_pumpΤην ώρα που ακόμη και η καγκελάριος Μέρκελ επισκέπτεται την Κύπρο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν οι ανακαλύψεις μεγάλων κοιτασμάτων αερίου σε θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επιβεβαιώνοντας ότι η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τον ορυκτό της πλούτο, ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζει μύθο την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο , αφήνοντας να εννοηθεί, ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται καθόλου να προχωρήσουν οι έρευνες, παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας.
Πέραν της χθεσινής, μάλλον κακότεχνης, προσπάθειας του κ. Μανιάτη να υποβαθμίσει τα πιθανά κοιτάσματα του Αιγαίου, που εκδηλώθηκε παράλληλα με την κατηγορηματική διάψευση Δρούτσα στα σενάρια περί διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση με την Άγκυρα, αίσθηση προκαλεί η απίστευτη βραδυπορία της κυβέρνησης στη δημιουργία του οργανισμού που θα παραχωρεί τις άδειες για πετρελαϊκές έρευνες.
Ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή «έσερνε τα πόδια της» για χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσει τη διάδοχη κατάσταση των ΕΛΠΕ, που μετά την ιδιωτικοποίησή τους δεν έχουν δικαίωμα να παραχωρούν άδειες για έρευνες, το σχετικό νομοσχέδιο ήταν ήδη έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου Ανάπτυξης, όταν ανέλαβε καθήκοντα η σημερινή κυβέρνηση. Παρά ταύτα, χρειάσθηκε αναμονή άνω των 12 μηνών για να προωθηθεί μια ελαφρώς διαφοροποιημένη εκδοχή του νομοσχεδίου για συζήτηση στη Βουλή. Τώρα, στο ΥΠΕΚΑ λένε ότι θα χρειασθούν άλλοι 18 μήνες, μέχρι να γίνουν οι πρώτες παραχωρήσεις αδειών (πιθανότατα για τη Δυτική Ελλάδα), αφού θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί μια νέα ΔΕΚΟ, να στελεχωθεί, να γίνουν ορισμένες θεσμικές αλλαγές ακόμη, κ.ο.κ.
Αυτή η βραδυπορία προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετεί, καθώς στον απλό πολίτη είναι μάλλον αδιανόητο να βλέπει τέτοιες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, σε μια χώρα που καθημερινά «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία…

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα αντίστασης στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των οικονομικά αδύναμων,

ΕΡΝΗΣΗ

Μήνυμα αντίστασης στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των οικονομικά αδύναμων, την ώρα που οι οικονομικά ισχυροί αυξάνουν υπέρμετρα τα κέρδη τους έστειλαν την Κυριακή χιλιάδες πολίτες που άνοιξαν τις μπάρες σε πολλά διόδια σε όλη τη χώρα. Διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο  για τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των διοδίων με αποφάσεις της κυβέρνησης, για δρόμους οι οποίοι είτε είναι κακοφτιαγμένοι είτε δεν έχουν ακόμη κατασκευασθεί (βλ. Αθηνών - Πατρών).

Οι πολίτες με σύνθημα «οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία - Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!» αλλά και πανό που έγραφαν «δεν πληρώνουμε την κρίση τους» και «όχι διόδια» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πανελλήνιου συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων ενάντια στα διόδια και συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη τέτοιου είδους κινητοποίηση, άνοιξαν τις μπάρες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, ανοιχτές παρέμειναν οι μπάρες:

-          Στα διόδια Ελευσίνας και Αττικής οδού στην Ελευσίνα από τις 3 έως τις 5 μ.μ.
-          Στα Διόδια Αφιδνών από τις 4 μμ, στα διόδια Θήβας από τις 3 μμ και στα διόδια Μώλου από τις 3 μμ ως τις 5 το απόγευμα
-          Στα διόδια Πολύμυλου Κοζάνης από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα
-          Στα διόδια Λεπτοκαρυάς από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα
-          Στα διόδια Μοσχοχωρίου από τις 12.00 έως τις 3 μ.μ.
-          Στα διόδια Μακρυχωρίου /Πυργετού από τις 3 μμ και στα διόδια Τραγάνας από τις 4 μμ έως τις 5 το απόγευμα
-          Στα διόδια Μαλγάρων όπου παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης από τη 1 έως τις 5 μ.μ.       

-          Στα διόδια Ρίου από τις 12.30 έως τις 5 μ.μ.
-          Στα  διόδια γέφυρας Μάναρη (ΑΣΕΑΣ), Νεστάνης και Σπαθοβουνίου, στον αυτοκινητόδρομο ανατολικής Πελοποννήσου από τις 3 έως τις 6 το απόγευμα
«Ο λαός διεκδικεί και αγωνίζεται για ελεύθερους δρόμους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπουλήσει τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η αγανάκτησή μας πια έχει ξεχειλίσει», δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Γιώργος Αρέστης.
Πρόσθεσε δε ότι   την Τρίτη οι Επιτροπές ενάντια στα διόδια από όλη τη χώρα θα συνεδριάσουν στις 11 το πρωί στη Λαμία για να καθορίσουν τη περαιτέρω στάση τους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Αρέστη έχουν δηλώσει συμμετοχή 19 επιτροπές.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει τα εξής:

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ
ΧΩΡΑΣ

Σήμερα, Κυριακή 9-1-11, δεκάδες χιλιάδες αγωνιζόμενοι πολίτες, κατέκλυσαν
τις εθνικές οδούς, καταλαμβάνοντας τους σταθμούς διοδίων ολόκληρης της χώρας
και επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν ελεύθερα.

Ο άνευ προηγουμένου πανελλαδικός ξεσηκωμός, αποτελεί εκκωφαντικό χαστούκι
προς τα <<παπαγαλάκια>> των ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς εγκάθετους, που σε μία
συντονισμένη προσπάθεια εκφοβισμού του Κινήματος, διέσπειραν μυθεύματα στον
Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του υπαλλήλου των
πολυεθνικών εταιριών που ήδη κατέχουν στις συνειδήσεις μας.

Το Πανελλαδικό  Κίνημα <<ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΤΟΥΣ>>, έκανε πράξη το σύνθημα αιχμής :

*<<Όλοι στους δρόμους για την Ελευθερία>>.*

Αποδείξαμε για  ακόμη μία φορά ότι στις απειλές
του κράτους και των εταιριών, δεν τρομοκρατούμαστε αλλά εξοργιζόμαστε!

Η οργή μας, έχει μετατραπεί σε οργανωμένη συλλογική, ανατρεπτική δράση και ο
αγώνας μας έχει επεκταθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπλο μας  η αλληλεγγύη και η αγωνιστικότητά  μας!

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί πέρασαν χωρίς να πληρώσουν  το χαράτσι σε
όλη την Ελλάδα πανηγυρίζοντας μέσα από επευφημίες και αλλεπάλληλα
κορναρίσματα ενώ μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα του ΔΕΝ
ΠΛΗΡΩΝΩ!

Με έκδηλη την οργή, την αγανάκτηση αλλά και τη θέληση για δράση προκειμένου
να επεκταθεί ο αγώνας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ σε όλα τα μέτωπα, το κίνημα
κατά των διοδίων και κατά της εκχώρησης δημόσιων και κοινωνικών αγαθών σε
ιδιώτες, έδωσε την απάντησή του σε όσους καλούν τον εργαζόμενο πληθυσμό να
κάνει "υπομονή" ενώ ταυτόχρονα απειλούν τους αγωνιστές του κινήματος.
Η υπομονή έχει εξαντληθεί κι αναζητά διεξόδους από τη Κερατέα μέχρι τους
εθνικούς δρόμους, με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και αυταπάρνηση.
Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως χτες.
Η σημαντικότερη συμβολή των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων
- Πανελλαδικό Συντονιστικό , συνίσταται στο ότι κράτησε το κίνημα 14 μήνες
στο δρόμο, ανυποχώρητα και αδιάλλακτα, χωρίς κανένα παζάρι με την εξουσία,
τους εργολάβους και τους τραπεζίτες, καθιέρωσε τις τοπικές συνελεύσεις ως
αποφασιστικά όργανα λήψης αποφάσεων χωρίς γραμματείς και φαρισαίους, ενώ
ταυτόχρονα πολιτικοποιεί των αγώνα του εργαζόμενου πληθυσμού χωρίς κομματικά
καπελώματα, προωθώντας την αυτοοργάνωση ως ένα από τα σημαντικότερα
καθήκοντα ενάντια σε όλους όσους μας κλέβουν τη ζωή.

Το συμπέρασμα της σημερινής πανελλαδικής  κινητοποίησης  είναι ένα: "
Παίρνουμε τις τύχες της ζωή στα χέρια μας" κι επεκτείνουμε τον αγώνα μας σε
όλα τα μέτωπα.
Η σημερινή μαζικότητα και η αλληλεγγύη μας είναι πιο δυνατή από όλα τα όπλα
που έχει το σημερινό "ασθενές και ανυπόληπτο σύστημά τους".

Οι δρόμοι αποτελούν  ένα δημόσιο κοινωνικό αγαθό  το
οποίο δεν διαπραγματευόμαστε!

Ακόμα δεν είδαν  τίποτα! Το τσουνάμι θα τους πνίξει!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς στους δρόμους μέχρι  να τους νικήσουμε!

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ  ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  ΤΟΥΣ

-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkJkjVdlfpRVGnj0ZZocGYmfhj_6Gi0rbKYqnaeG1eljbSglnCwEqfg3LLPc4VXbBgZ1pAss2EKWUr0dk60Tnkr5fAbY7UsbHJZdZgTRegnJRkTlzhQ9cxZ6ApZd8QxaEQ3_3aN2Hrmyk/s1600/6-1-2011.jpg

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι περιουσίες των συνδικαλιστών

tax_calc
Μαθήματα... συνδικαλισμού παίρνουν τους τελευταίους μήνες οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ που έχουν αναλάβει να
«ξεσκονίσουν» τα οικονομικά στοιχεία των συνδικάτων και των εκπροσώπων τους
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει περιουσιακά στοιχεία συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, αλλά και μελών των προεδρείων κορυφαίων ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ, ενώ το τελευταίο διάστημα εξετάζονται εξονυχιστικά το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της συνομοσπονδίας.
Οι εφοριακοί έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι κάτω από άκρα μυστικότητα να πραγματοποιούν φορολογικούς ελέγχους και να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία σωματείων αλλά και φυσικών προσώπων που έχουν ενεργό συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Οι έλεγχοι εντοπίζονται στην έκδοση πλαστών ή εικονικών τιμολογίων, καθώς και στην απόκρυψη ή παραποίηση φορολογικών δεδομένων. Τα περιουσιακά στοιχεία στελεχών της ΓΣΕΕ ελέγχονται από τις αρχές Δεκέμβρη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι θα επεκταθούν στους συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων που την τελευταία δεκαετία συμμετείχαν στα όργανα διοίκησης της συνομοσπονδίας. Στο στόχαστρο έχει μπει και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει επιφορτιστεί με το έργο της διά βίου μάθησης και έχει προχωρήσει «στον σχεδιασμό του β’ κύκλου υλοποίησης (2010-2012) μιας σειράς προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης για συνδικαλιστικούς εκπροσώπους και εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα μέσα στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης με στόχο τον συνεχή εμπλουτισμό των γνώσεών τους και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους».
http://www.press-time.com/