Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Κατέλαβαν την πρυτανεία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Φοιτητές της κίνησης «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» από σχολές της Τρίπολης και του Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έκαναν συμβολική κατάληψη... με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρουν, από την αρχή της φετινής χρονιάς το πανεπιστήμιο.
 Οι φοιτητές λένε πως «για άλλη μία φορά οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι της πρυτανείας και της συγκλήτου "απουσιάζουν" αφού πρώτα φρόντισαν στην τελευταία σύγκλητο να αποδεχθούν την τραγική κατάσταση της υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου και να κρύψουν επιμελώς από τους φοιτητές, με τη συνενοχή της ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, ακόμα και τα πρακτικά της συνεδρίασης» και προσθέτουν ότι «η κατάσταση για μας και τις οικογένειές μας δεν... πάει άλλο.
Κανένας φοιτητής αυτή τη στιγμή δεν στεγάζεται δωρεάν, οι υποτυπώδεις εστίες στο Ναύπλιο δεν έχουν ανοίξει, ενώ σε μια πόλη με εκατοντάδες φοιτητές, όπως η Τρίπολη, δεν υπάρχουν καν.
 Τα τμήματα σε όλο το ΠΑ.ΠΕΛ. υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης καθηγητών και πιστώσεων από το υπουργείο "λόγω κρίσης", όπως οι ίδιοι λένε. Ακόμα δεν έχει δοθεί το πάσο. Δεν έχουμε φοιτητική λέσχη, ενώ στο τέλος του μήνα λήγει η σύμβαση με τον ιδιώτη που τον έχουν "μπουκώσει" με χρήμα και αυτός μας μπουκώνει με άθλιο φαγητό»
.http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: