Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ


Το παραδοσιακό έθιμο της καύσης του Βαραβά θα αναβιώσει αύριο στη Νέα Κίο. Στην Ασίνη Αργολίδας, ανήμερα του Πάσχα, θα αναβιώσει το έθιμο της καύσης του Ιούδα. Αναβίωση παραδοσιακών εθίμων θα έχουμε και την πανέμορφη Ύδρα

Αρκετοί αναμένεται ναι είναι φέτος οι επισκέπτες στο Λεωνίδιο και την παραλιακή Κυνουρία με αφορμή το Πάσχα. Παρά την οικονομική κρίση, θα γίνουν και φέτος οι πασίγνωστες εκδηλώσεις του Δήμου Λεωνιδίου. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, οι πέντε Επιτάφιοι ξεκινούν απ’ τις ενορίες και μαζεύονται στην Πλατεία της πόλης, όπου εκκλησιαστική χορωδία ψέλνει τα εγκώμια. Τη νύχτα της Ανάστασης, τα πολύχρωμα αερόστατα που φεύγουν στον ουρανό, μετατρέπουν την Τσακωνιά σε κάτι το μοναδικό. Δίπλα στην εκκλησία, θα καεί το ομοίωμα του Ιούδα με το πρώτο ‘’Χριστός Ανέστη’’. 


Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Τρίπολης-Πύργου λόγω κατολίσθησης στο 67ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης-Πύργου, 1 χλμ. μετά τα Λαγκάδια.
Το τμήμα επισκέφθηκαν εχθές ο καθηγητής Τεχνικής Γεωλογίας του Πολυτεχνείου κ. Καββαδάς και ειδικοί εμπειρογνώμονες προκειμένου να επιλέξουν την ενδεδειγμένη λύση.
Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την κατολίσθηση στο δρόμο Τρίπολης – Αρχαία Ολυμπίας δήλωσε ότι «σε πολλά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα αντιμετωπίζουμε προβλήματα κατολισθήσεων. Αυτό είναι συνέπεια ενός οδικού δικτύου που για πολλά χρόνια δεν έχει συντηρηθεί και τώρα καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η αμέλεια. Χρειάζεται προσεκτική μελέτη γιατί πάντοτε εγκυμονούν κινδύνους όταν δίνεις στην κυκλοφορία δρόμους χωρίς να έχεις λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα».


Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Σπάρτης και η προώθηση αιτήματος για ένα νέο μουσείο είναι οι βασικοί στόχοι του συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Σπάρτης.

- Σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 4-1 το Ναύπλιο. Σήμερα ο Αστέρας θα παίξει νέο φιλικό με την ομάδα των Νέων.
- Η παιδική ομάδα του Αστέρα Τρίπολης κατέκτησε το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ. Κέρδισε με 5-1 στο Άστρος τον Απόλλωνα Τυρού.
- Για το πρωτάθλημα της Β Εθνικής, η Καλαμάτα κέρδισε χθες με 2-1 τον Παναιτωλικό.
- Η Ένωση Μιδέας αναδείχθηκε κυπελλούχος Αργολίδας αφού χθες στο Κρανίδι, κέρδισε με 1-0 τον Πόρο με γκολ του Αγγελόπουλου στις αρχές του β μέρους.
- Δύο φιλικά παιχνίδια με την ΑΕΚ Άργους θα δώσει ο Αρκαδικός. Το πρώτο σήμερα στις 12 το μεσημέρι και το δεύτερο, τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 6 μ.μ. στην Τρίπολη. Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα, οι παίκτες του Αρκαδικού θα έχουν άδεια.
- Το παιχνίδι Νήαρ Ήστ-Αρκαδικός θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Απριλίου, στις 3 μ.μ. και στιγμιότυπα θα μεταδόσει η ΕΤ-1.
- Το τουρνουά ‘’Ατρέας’’ της Αργολίδας θα διεξαχθεί από 7 έως 10 Απριλίου. Το διοργανώνει η ΕΠΣ Αργολίδας, ο ΟΠΑΝΑΡ και 8 δήμοι του νομού. Στο 6ο τουρνουά μετέχουν ομάδες απ’ την Ελλάδα και το εξωτερικό






http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: