Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Όλοι ανεύθυνοι εκτός από τους πολίτες!!

Aπό το Δημοκράτη Μυτιλήνης Άκουγα στο ραδιόφωνο τον τελευταίο «τσάρο» της οικονομικής πολιτικής στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Γιάννη Παπαθανασίου να υποστηρίζει ότι σωστά πορεύθηκε η κυβέρνησή τους και ότι για τη σημερινή κατάσταση φταίει η αρνητική τακτική που ακολουθούσε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση. Ότι η Νέα Δημοκρατία είπε προεκλογικά την αλήθεια στο λαό. 
Άρα καμιά ευθύνη για όσα ζούμε σήμερα.
Διάβαζα στο «Βήμα» τη συνέντευξη του μακροβιότερου στον ...τσαρικό θρόνο προκατόχου του, του Γιώργου Αλογοσκούφη, όπου επίσης υπερασπίσθηκε την οικονομική πολιτική του ρίχνοντας τις ευθύνες στους «λαϊκιστές» της παράταξής του που πήραν το πάνω χέρι μετά την οριακή πλειοψηφία που προέκυψε από τις εκλογές του 2007.
Άρα καμιά ευθύνη και αυτός. Καμία ευθύνη και ο ιδιωτεύων πλέον Γιώργος Σουφλιάς που λειτουργούσε ως ...επίτροπος πάνω από τον Γιάννη Παπαθανασίου.

Ακούω και τους τωρινούς υπουργούς να μας φλομώνουν στις αναλύσεις για το πόσο ανέβηκε το δημόσιο χρέος επί Νέας Δημοκρατίας, ή πόσο «πάχυνε» με διορισμούς το κράτος 'και οι ανάλογες απαιτήσεις σε ανελαστικές δαπάνες- λες και ο κατήφορος του αλόγιστου δανεισμού, το να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα παράγουμε, άρχισε μόλις το 2004. Λες και πριν δεν «βολεύονταν» στρατιές αχρείαστων, στο δημόσιο. Το πόσο αχρείαστοι ήταν όλοι αυτοί οι διορισμοί, αποδεικνύεται περιτράνως από το ότι σήμερα γίνεται ασμένως αποδεκτό από όλους το πρόγραμμα που προβλέπει μόνο μια πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτούμενους. Αφού λοιπόν όλοι αυτοί έχουν κάνει το χρέος τους απέναντι στον τόπο και δεν έχουν καμία ευθύνη, δεν απομένει παρά μόνο ένας φταίχτης. Ο απλός πολίτης. Εγώ που γράφω κι εσείς που με διαβάζετε. Επομένως δικαιούνται όλοι να μας προστάζουν «σκάσε και πλήρωνε». Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έλθουν και τα χειρότερα. Και ότι δεν θα έχουμε να διαβάζουμε ή να ακούμε στο μέλλον αναλύσεις των σημερινών εξουσιαστών που θα αποδίδουν τη δική τους αποτυχία στο ότι ξεσηκώθηκαν ο Τζουμάκας, ο Παναγιωτακόπουλος ή ο Μαγκούφης και κατηγορώντας την ηγεσία τους ότι παίρνει μέτρα που συνιστούν «νεοφιλελεύθερη» και «μονεταριστική» πολιτική, δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Μοιραστείτε

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Αυτόν τον απλό πολίτη ξεζουμίσουν πάντα όλοι τους και του ζητούν να βάλει πλάτη!
Ενώ τα λαμόγια με τα κλεμμένα εκατομμύρια ζουν και βασιλεύουν!