Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Dendias Break

Λίγους μήνες μετά τα μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα (αλήθεια, τι έγινε με αυτά; Οι αποφυλακίσεις πραγματοποιήθηκαν;), ο υπουργός Δικαιοσύνης προχωρά σε νέα, για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στις φυλακές. Ενδεικτικά θα σας παρουσιάσουμε τα κυριότερα εξ αυτών:

1. Καταργούνται τα στερεά σαπούνια και θα προωθηθούν στην αγορά μόνο τα υγρά. Έχει παρατηρηθεί πως οι πιο απρόσεχτοι αποφυλακισθέντες, συχνάζουν πλέον στο Γκάζι.

2. Θα νομιμοποιηθούν τα φυλακοδάνεια, με χαμηλότερα επιτόκια και απεριόριστο χρόνο εξόφλησης, αρκεί ο δανειολήπτης να είναι βαρυποινίτης. Έτσι ελπίζεται πως θα “χτυπηθεί” το μονοπώλιο των τοκογλύφων.

3. Καταργούνται τα κινητά σε όλες τις πτέρυγες, εκτός από τις απομονώσεις, στις οποίες δεν υπάρχει...σήμα.

4. Θα οριστεί δακτύλιος σε κάθε φυλακή για την αποσυμφόρηση των προαυλίων χώρων. Οι κρατούμενοι θα υποχρεούνται να φορούν καθημερινά την ταμπελίτσα με τον αριθμό τους.

5. Θα επιτραπεί στους κρατουμένους, να φροντίζουν ένα κατοικίδιο ζώο. Κυρίως σκυλιά, γάτες, καναρίνια και συγκρατούμενους που τους έχει πέσει και μπουκάλι με το υγρό σαπούνι.

6. Θα νομιμοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα κελιά και όσοι κρατούμενοι το επιθυμούν, θα μπορούν να τα παραχωρήσουν για αντιπαροχή.

7. Για την καταπάτηση του φαινομένου διακίνησης ναρκωτικών, θα υπάρξουν αυστηρές ποινές όπως το γαργάλημα της πατούσας με πούπουλο ή υποχρεωτική ανάγνωση βιβλίου του Νίκου Μουρατίδη.

8. Για τη μείωση του φαινομένου αποδράσεων με ελικόπτερο, επανέρχονται στο προσκήνιο οι σιδερένιες μπάλες με την αλυσίδα και η τοποθέτηση καθαρτικού στα φαγητά που σερβίρονται τις μέρες με καλό καιρό।

απο τον απίστευτο

http://www.mediasoup.gr/node/916

Δεν υπάρχουν σχόλια: