Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Αργολίδα, ένας ευλογημένος και ιστορικός τόπος


Ο Νομός Αργολίδας χαρακτηρίζεται από ανεξάντλητο αρχαιολογικό πλούτο, φυσική ομορφιά και έχει πολλά να δώσει στους επισκέπτες, ικανοποιώντας τους κάθε προσδοκία. Αξίζει λοιπόν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο που θα του αφιερώσετε, γιατί:
1.Στην Επίδαυρο και το πασίγνωστο αρχαίο θέατρό της, (ένα αρχιτεκτονικό θαύμα) αξίζει να παρακολουθήσετε μια μαγική παράσταση ενός αρχαίου δράματος, να θαυμάσετε την ακουστική του χώρου και όλα αυτά, απολαμβάνοντας τη θέα του Αργοσαρωνικού.

2. Στις Μυκήνες θα ταξιδέψετε στην εποχή του Αγαμέμνονα και των άλλων μεγάλων βασιλιάδων. Θα δείτε το ανάκτορο των Μυκηνών, τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών και την “Πύλη των Λεόντων”..
lovelovetip: Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Αξίζει!


3.Tο Ναύπλιο, η ρομαντική αυτή πόλη, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας με τα βενετσιάνικα κτίρια, τα ενετικά κάστρα, τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και τις γραφικές πλατείες του, θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Η πόλη- ζωντανή ιστορία της Ελλάδας θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πολύτιμους θησαυρούς του παρελθόντος και όχι μόνο.


4.To Toλό, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοποιημένα τουριστικά θέρετρα της Πελοποννήσου, προσφέροντας άριστες υποδομές, νόστιμους ψαρομεζέδες στα πολλά ταβερνάκια του και βόλτες σε ειδυλλιακά τοπία.
lovelovetip: Kάντε μια εξόρμηση με ένα ταχύπλοο στα γραφικά νησάκια Κορωνήσι, Ρόμβη και Δασκαλιό.
5.Η Αργολίδα είναι γεμάτη όμορφες και καθαρές παραλίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τους οικισμούς τους, μετατρέπουν την περιοχή σε ιδανικό καλοκαιρινό θέρετρο. Παραλίες όπως η Κάντια, το Κονδύλι και η Νέα Κίος αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
6.Το Πόρτο Χέλι, ένα πανέμορφο μέρος στην καρδιά της χερσονήσου της Αργολίδας, με πλούσια βλάστηση, πάρα πολύ ωραίες παραλίες και όμορφα καταλύματα αποτελεί ένα ακόμα ιδανικό προορισμό του νομού για τέλειες διακοπές!
7.Η Ερμιόνη, που είναι ένα «νησί» στη στεριά της Πελοποννήσου, μια γραφική ψαράδικη κωμόπολη αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Στα γραφικά ταβερνάκια με τα απλωμένα χταπoδάκια και τα δίχτυα των ψαράδων ολόγυρα δοκιμάστε αμέτρητες λιχουδιές και φρέσκα ψάρια πάντα παρέα με….ουζάκι!

8.Στο Άργος, το μέρος όπου ο βασιλιάς Διομήδης δάμαζε τα άγρια άλογά του, θα γευτείτε τα φημισμένα τοπικά “αργίτικα πεπόνια” και θα δροσιστείτε στην τεχνητή λίμνη που υπάρχει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
9. Η πόλη της Τίρυνθας, γνωστή για τα επιβλητικά “Κυκλώπεια Τείχη” της, αποτελεί άλλο ένα σημείο ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
10. Πάνω από όλα, η Αργολίδα, προσφέρει όμορφες διαδρομές μέσα από πλούσια βλάστηση, ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους και αποτελεί αναμφισβήτητα έναν τόπο τόσο ιστορικό και τόσο….ελληνικό!
 http://lovelovegreece.com
by: loveloveteam

Δεν υπάρχουν σχόλια: