Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ατρόμητη γάτα σώζει παιδιά από οχιά..


Συνέβη σε χωριό της Αργολίδος
Ναι! Μας συνέβη ΚΑΙ αυτό!!! Η Σταχτοπούτα όμως για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι άπαιχτη σε κάθε τομέα! Καθώς εγώ και τα παιδιά τρέχαμε έξω ουρλιάζοντας, αυτή επιτέθηκε στο φίδι και το ακινητοποίησε μέχρι να μαζέψω κουράγιο και να επέμβω με το ξινιάρι!!! (Η φωτογραφία είναι κουνημένη για ευνόητους λόγους!!!)

Πάτησε! Το κεφάλι του

26 Μαΐου 1834. Ἡ καταδίκη εἰς θάνατον τῶν Κολοκοτρώνη καὶ Πλαπούτα.


26 Μαΐου τοῦ 1834. Ἡ ἀσήκωτη νύκτα τῆς 25ης Μαΐου ξημέρωσε. Ἡ ντροπὴ τῆς δικαιοσύνης ἔβγαλε κεφάλι στὸ φῶς.
Μὰ ἀπὸ κοντὰ καὶ τὸ προσωπεῖο τῶν νέων ἡρώων γινόταν πλέον ἀντιληπτό…
Σὲ ὅλο τὸ Ναύπλιο, τὴν ἐπομένη τὸ ἀπόγευμα, οἱ ἥρωες ἦταν οἱ δύο δικαστές.
Ἐπάνω τους σήκωσαν ὅλο τὸ Ἔθνος
Ἡμέρα Σάββατο. Ἀπὸ τὴν προηγουμένη ἦταν νὰ βγῇ ἡ ἀπόφασις, ἀλλὰ δὲν συμφώνησαν Πολυζωΐδης καὶ Τερτσέτης.
Τὸ τὶ ἔγινε ἐκείνην τὴν ἡμέρα στὸ Ναύπλιο δὲν περιγράφεται.
Ἡ δίκη γινόταν στὸ τζαμί, ἀλλὰ ἄν καὶ χωροῦσε δύο μὲ τρεῖς  χιλιάδες, αὐτὸ γέμισε, γέμισε καὶ ἡ πλατεία ἐμπρός του, καθῶς καὶ οἱ γύρω δρόμοι.
Ὅλοι μὲ πιασμένη τὴν ἀνάσα περίμεναν νὰ ἀκούσουν τὴν ἀπόφασι.

Συναυλία για την Ασπασία Μπόγρη.


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους διοργανώνει συναυλία το Σάββατο, 4 Ιουνίου,  στο Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Τη συναυλία συνδιοργανώνει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και γίνεται με την στήριξη όλων των δημοτικών σχολείων Άργους.


Στη συναυλία θα συμμετέχει το μουσικό σύνολο «H πόλις» που θα ερμηνεύσει έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση της Ασπασίας Μπόγρη. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 8 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Βιβλιοπωλείο «Δουλτσίνος» και στο Πρακτορείο Άρτου «Καραμπατής».

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γιώργος Μουσταΐρας: Το 2019 θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Άργους – Μυκηνών


Η φιλοδοξία μου αυτή εκπορεύεται από αγάπη και όχι από… ανάγκη!

Δεν έχω ανάγκη προβολής, μου φτάνει να με ξέρουν μόνο όσοι με εκτιμούν και με πιστεύουν. Δεν έχω ανάγκη χρημάτων γιατί ποτέ δεν πίστεψα σ’ αυτά και δόξα τω Θεώ, αυτά που έχω απ’ τη δουλειά κι απ’ τον μακαρίτη τον πατέρα μου, μου φτάνουν και μου περισσεύουν.

Δεν έχω ανάγκη κομματικής στήριξης ούτε την θέλω γιατί αρκετό κακό έκανε η κομματοκρατία στον τόπο και δεν αναζητώ συνεργάτες και ψηφοφόρους κομματόσκυλα! Όσοι βάζουν το κόμμα μπροστά από τα συμφέροντα του τόπου θα έχουν αρκετές άλλες επιλογές μέχρι τις εκλογές…

Αντίθετα, έχω πολλή αγάπη. Αγάπη για το Άργος, αγάπη για το χωριό μου, αγάπη για ΟΛΑ τα χωριά μας, αγάπη για τους ανθρώπους μας! Και από αυτή την αγάπη πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος αντί να κάτσω να απολαμβάνω «καλά γεράματα», μετά από τριάντα επιτυχημένα χρόνια δημοσιογραφίας.

Αθλητική Γιορτή Στίβου Δημοτικών Σχολείων Άργους,


Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Άργους και κορυφώνοντας τις εκδηλώσεις μας, διοργανώνουμε, για 5η συνεχή σχολική χρονιά, την Αθλητική Γιορτή Στίβου Δημοτικών Σχολείων Άργους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους και στην οποία συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Ε' και Στ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Άργους - Μυκηνών.
Τα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι: δρόμος ταχύτητας, ρίψη σφαίρας (πλαστικό μπαλάκι), άλμα εις μήκος και σκυταλοδρομία.

Ο ναός του Aγίου Σπυρίδωνα


. Ο μεταβυζαντινός αυτός ναός έχει σχήμα εγγεγραμμένου σταυρού με οκτάγωνο μεγάλο τρούλο και ημιεξάπλευρη κόγχη ιερού.
 Μπαίνοντας μέσα, θα εντυπωσιαστείς από τις εικόνες, την απλότητα και την παλαιότητα του ναού. Άναψε ένα κεράκι και ξαπόστασε στα παλιά στασίδια.
Η εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στα αριστερά σου γιορτάζεται με όλες τις τιμές στις 4 Δεκεμβρίου.

Ένα όνομα, μια ιστορία

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Α Γ Α Π Η Σ


Η ομάδα «Περπατώ Ναύπλιο……Φωτογραφίζω Ναύπλιο» και η «Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου» ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον συνάνθρωπο μας και σας καλούν σε μία αποστολή αγάπης για να κάνουμε όλοι μαζί την προσφορά πράξη γεμίζοντας τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου, με την ελπίδα να φέρουμε και πάλι πίσω το χαμόγελο σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη δυστυχώς σε καθημερινή βάση πλέον.
Έως την Παρασκευή 10/6/2016 το ΚΕΠ Ν.ΚΙΟΥ θα συλλέγει τρόφιμα μακράς διαρκείας / είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ρεσιτάλ κιθάρας του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη στο Άργος,


Μυσταγωγία» ονομάζεται το ρεσιτάλ κιθάρας του κορυφαίου Έλληνα κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη που θα δοθεί στο Άργος, στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 28 Μαΐου (ώρα έναρξης 9 μμ).
Μαζί του η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Ειρήνη Τζαμτζή και η Χορωδία Νέας Κίου Δήμου Άργους-Μυκηνών.
 Ιδιαίτερη στιγμή για τη βραδιά η συμμετοχή της ποιήτριας Μαρίας Παναγιωτίδου.
Δίπλα στον Παναγιώτη Μάργαρη θα βρίσκεται η εξαιρετική νέα ερμηνεύτρια Ειρήνη Τζαμτζή και η Χορωδία Νέας Κίου Δήμου Άργους-Μυκηνών που τιμάει το ρεσιτάλ με τη συμμετοχή της. Ιδιαίτερη στιγμή για τη βραδιά αποτελεί η συμμετοχή της ποιήτριας Μαρίας Παναγιωτίδου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΣΕΡΤΟ:

Ποτέ δεν είναι αργά..! Για τίποτα δεν είναι αργά.


Ποτέ δεν είναι αργά..! Για τίποτα δεν είναι αργά.
Η  Αναστασία Σοφού συγκεντρώνει καπάκια,στην Νέα Κιο,
για να πάρει ένα παιδί αναπηρικό αμαξιδιο.
ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΟ ΠΡΩΙ
Σας περιμένω όλους για να μοιράσουμε χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν αληθινά ανάγκη!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!!!!
 Τα καπάκια τα συγκεντρώνω στο χώρο του ΚΕΠ

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Το Ναύπλιο,στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.



Στους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων συμμετέχει με την ιστορία και τον πλούτο των εκθεμάτων του το ΠΛΙ (Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα). 42 χρόνια σημαντικής παρουσίας με αμέτρητες εκθέσεις και συμμετοχές στην Αργολίδα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, το ΠΛΙ συνεχίζει παλεύοντας με αντίξοες συνθήκες να οργανώνει εκθέσεις και να προκαλεί σκέψεις και ερωτηματικά, αγωνίες αλλά και δράσεις, σχετικά με το μέλλον του και με το μέλλον όλων εκείνων των φορέων που όχι μόνο διατηρούν την πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά συνεχίζουν να παράγουν πολιτισμό.
Ένα άλλο υπέροχο κτήριο