Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Γιορτή για τη φιλία δύο πόλεων στο Ωδείο του ΆργουςΠριν 20 χρόνια με πρωτοβουλία ομάδας κατοίκων της Abbeville, συστάθηκε στην αδελφή πόλη ο σύλλογος Abbeville Argos Amitié με Πρόεδρο την κ. Elizabeth Sacquépée (σημερινή Αντιδήμαρχο στον τομέα της εκπαίδευσης).
Η κίνηση αυτή και οι πολυάριθμες δραστηριότητες του συλλόγου από τότε μέχρι σήμερα (ανταλλαγές παιδιών και νέων στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επισκέψεις ομάδων στην περιοχή μας, αλλά κυρίως η ελληνική εβδομάδα που διοργανώνει κάθε χρόνο με σκοπό να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Abbeville το Άργος και γενικότερα την Ελλάδα του χθες και του σήμερα) συνιστούν την πραγμάτωση της έννοιας της αδελφοποίησης.


Ως ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης στο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη των ανθρώπων του συλλόγου – και των συνεργαζόμενων φορέων αλλά και με την πίστη πως οι σχέσεις μεταξύ των δυο πόλεων θα ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον, διοργανώνεται αφιέρωμα γνωριμίας με την πόλη της Abbeville και τον σύλλογο Abbeville Argos Amitié το Σάββατο 2 Ιουλίου, 9 μ.μ. στον κήπο του Ωδείου Άργους.
Την περιδιάβαση στην πόλη της Αbeville και την πολιτιστική της κληρονομιά θα την πραγματοποίησει ο κοινωνιολόγος Γιώργος Κόνδης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με γαλλική μουσική η Εύα Κάρκουλα στο φλάουτο και η Αγγελική Τσαμπάση στο πιάνο.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: