Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ....'''ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ'' ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ !!!


ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΠΙΔ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ :::
ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ Ή ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΛΕΦΤΑ ::
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ :::
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ....''ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ''  ΤΙ ΚΑΝΕΙ :::
Λεφτά σε διάφορους ιδιώτες με εταιρείες προώθησης προγραμμάτων ....''απασχόλησης'' (έτσι καταντήσαμε από τους ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ να ονομάζουμε την ΕΡΓΑΣΙΑ ) καθώς και σε ΝΠΙΔ κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μοιράζει η Περιφέρεια, με το πρόσχημα της ''ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ''



Είναι να απορεί κανείς με την ευρηματικότητα των αιτιολογιών, για απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ, που καταλήγουν όλα σχεδόν σε τσέπες ιδιωτών, ενώ η ανεργία μαστίζει τον πληθυσμό,την ίδια ώρα που επικαλούνται όλοι το ενδιαφέρον τους για το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ του !!!
ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ σχεδόν, δίνει η Περιφέρεια σε ιδιώτες και σε ΝΠΙΔ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ (!!!!) χαρακτήρα, για να .....''απασχολήσουν''  το Ανθρώπινο δυναμικό μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ.
Το ζητούμενο είναι με ΠΟΙΑ κριτήρια επελέγησαν οι συγκεκριμένοι ιδιώτες ?
Με ΠΟΙΑ κριτήρια επελέγησαν ΤΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΝΠΙΔ?
Με ΠΟΙΑ κριτήρια θα προσληφθούν ( αν ποτέ προσληφθούν όλοι οι προβλεπόμενοι και ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ) οι υποψήφιοι.?
ΠΟΙΟΣ θα επιβλέπει αμερόληπτα το πρόγραμμα στην εκτέλεσή του ?
ΠΟΙΟΣ θα ελέγχει αν καταβάλλονται στο ακέραιο οι προβλεπόμενες αμοιβές ?
ΠΟΙΟΣ θα επιβλέπει αν καταβάλλονται ΕΓΚΑΙΡΑ οι προβλεπόμενες αμοιβές στους .....''απασχολούμενους'' ?
Όλα τα ανωτέρω μας προβληματίζουν πολύ, επειδή οι καταγγελίες των παιδιών που παίρνουν μέρος σε τέτοια προγράμματα, ''απασχόλησης'' φέρνουν στο φως, καταστάσεις σκοταδισμού και μεσαίωνα εργασιακού, με την εκμετάλλευση, την παρακράτηση αμοιβής, την καθυστέρηση πληρωμών για μήνες ολόκληρους και χρόνια κάποτε.
Επειδή οι ανάγκες των νέων κυρίως για εργασία είναι ακραίες, η κυβέρνηση επιβάλλεται να παρακολουθεί στενά αυτούς που υλοποιούν τέτοια προγράμματα, για τον λόγο πως η ανάγκη οδηγεί τους αετονύχηδες, στην παρανομία και τον παράνομο πλουτισμό, με χρηστικά αντικείμενα το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ,. που υποτίθεται πως ....''υπηρετούν''....

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ :

https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%9F%CE%9F7%CE%9B1-%CE%9614?inline=true


https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9F%CE%96%CE%977%CE%9B1-%CE%A1%CE%A59?inline=true
πηγη
http://www.orthologika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_52.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: