Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Oι πολίτες του Ναυπλίου είπαν όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ .


Με μαζική συγκέντρωση και πορεία κατοίκων της Αργολίδας στους δρόμους του Ναυπλίου, με κατάληξη το κτήριο της παλιάς Εφορίας, συνεχίστηκαν σήμερα οι κινητοποιήσεις των πολιτών ενάντια στην εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.




Η συγκέντρωση που έγινε μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Φορέων, Συλλογικοτήτων και Κατοίκων, ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, μπροστά στο δημαρχείο της πόλης.
οι συγκεντρωμένοι έκαναν δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα αντίθεσης στην εκποίηση ζωτικής σημασίας για την πόλη εκτάσεων, κτηρίων, παραλιών.

Η πορεία ακολούθησε την κατεύθυνση Πλατεία Τριών Ναυάρχων - Ανδρέα Συγγρού - Μιαούλη - Πλατεία Φιλελλήνων - Εθνικής Αντίστασης - Πλατεία Συντάγματος - Μεγάλος Δρόμος και κατέληξε μπροστά από το κτήριο της Παλιάς Εφορίας. Εκεί οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανώ και διαδήλωσαν τη θέλησή τους να μην εκποιηθεί το κτήριο και να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ως χώρος κατάλληλος για φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων και λαϊκών συναθροίσεων, στέγαση δηµόσιων υπηρεσιών κ.λπ.

Στην επόμενη φάση αναμένεται εξόρμηση ενημέρωσης των κατοίκων προκειμένου το κίνημα να πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά, με σειρά εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συζητήσεων κ.λπ., στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα.
http://argolidalife.gr/
φωτογραφία eurokinissi-Σοφία Κοντού

Δεν υπάρχουν σχόλια: