Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια


Εδώ και λίγες μέρες, ο 23χρονος (σήμερα) Αχμέτ Βακάς, που το καλοκαίρι του 2012 κακοποίησε βάναυσα τη 14χρονη (τότε) Μυρτώ στην Πάρο, εκτίει την ποινή που του επέβαλε το Δικαστήριο.

τι σημαίνει πρακτικά αυτή η ποινή!:

Στην καλύτερη περίπτωση για τον καταδικασθέντα, θα μείνει στην φυλακή περίπου 24 χρόνια. Έχει εκτίσει ήδη σχεδόν τα δυο από αυτά και άρα μιλάμε για 22 χρόνια και κάτι…»Αυτος που μεταμόρφωσε ένα χαμογελαστό, χαρούμενο και αισιόδοξο κορίτσι σ΄ ένα πλάσμα χαμένο στον κόσμο του που προσπαθεί με δυσκολία πλέον να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του, στα 45 του χρόνια θα κυκλοφορεί ξανά ελεύθερος. Οι πιθανότητες να έχει σωφρονιστεί μέσα στις ελληνικές φυλακές μάλλον είναι ανύπαρκτες. Αντίθετα, πολύ σοβαρές πιθανότητες υπάρχουν να επαναλάβει κάποια εγκληματική πράξη. Για να μιλάμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας…

 Σε πέντε-έξι χρόνια από τώρα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θα μπορεί και να παίρνει άδειες. Και να κυκλοφορεί στον κόσμο, στον οποίο μακάρι να μπορεί τότε να βρίσκεται όρθια και «ζωντανή» η Μυρτώ.

Η Μυρτώ που είχε μια ζωή μπροστά της κι αυτός παραλίγο να της τη στερήσει για να ικανοποιήσει τα ζωώδη του ένστικτα. Της στέρησε πάντως όλα τα υπόλοιπα.
 Θα πληρώσει για το έγκλημά του με την ποινή που του επέβαλαν δικαστές και ένορκοι. Με ισόβια δεσμά…: Αλλά με ισόβια πραγματικά… Όπως ισόβιο θα είναι το μαρτύριο της Μυρτούς και των ανθρώπων της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: