Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ήδη θα το κατάλαβες ψυχασθένεια τι σημαίνει.


Μέσα στην γενικότερη ηλιθιότητα στην οποία βουλιάζει η χώρα, βλέπουμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τον Κωνσταντίνο Καβάφη να καταδικάζει τη βία. Πάλι καλά που δεν έβαλαν εκείνο το ποίημά του στο οποίο τάσσεται υπέρ της θεωρίας των δυο άκρων.
Ο στίχος είναι από ένα από τα αναγνωρισμένα ποιήματα του Καβάφη το «Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.X.»
Πιο συγκεκριμένα, ο Καβάφης γράφει:
«Ίσως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν’ επικίνδυνον πράγμα η βία.»
Στο ούτως ή άλλως σαρκαστικό ποίημα, ο Καβάφης αναφέρεται στη βία ως βιασύνη αλλά εμείς στα λεωφορεία διαβάζουμε για τη βία.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ


Μετά τις δηλώσεις!!κάτοικων ,στην πλατεία,οτι τον Παναργειακο τον κρατάει ο Δήμαρχος,τώρα μια  φώτο χίλιες λέξεις!
ο Καμπόσος σε ρόλο προπονητή στον Διομήδη!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα,  τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει ο αγώνας της Κυριακής για την κοινωνία του Άργους και όλης της Αργολίδας, και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο δήμος για να παρέχει στον Διομήδη αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα του δήμου το νέο κλειστό γυμναστήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Σε λίγο για ψήφους,θα πατρονάρει και τον ΑΟ Κωλοπετινιτσας!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ!


H Φωτεινή Μπίσκου αγωνίζεται στην ιδία ομάδα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, η Φωτεινή στο βόλεϊ γυναικών ο Δημήτρης στο μπάσκετ.
Η 21άχρονη βολλεϋμπολίστρια ανήκε στο Γ.Σ. Άργους και αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγία Παρασκευή με υποσχετική.
Η φυσική θέση της είναι ακραία, όμως μπορεί με άνεση να παίξει και ως διαγώνια.
Θεωρείται από τα ανερχόμενα «αστέρια» του αθλήματος και έχει φορέσει το εθνόσημο με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Σταρ Πελοπόννησος 2012 Ναταλία Λιαλιάτση - Οικονόμου,

Eχοντας αφήσει οριστικά στο παρελθόν την περιπέτεια υγείας που είχε ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, φωτογραφήθηκε αποκλειστικά από τον φακό του Νίκου Ζαχαρόπουλου για λογαριασμό του διαδικτυακού περιοδικού «Grand Magazine». Η εντυπωσιακή καλλονή, που είχε κερδίσει το ενδιαφέρον χάρη στην ομορφιά της και την έντονη προσωπικότητά της κατά τη διάρκεια των περσινών πελοποννησιακών καλλιστείων, μέσα από μια εντυπωσιακή φωτογράφιση κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση.

Στήριξε με την παρουσία σου την μάχη που δίνουμε καθημερινά ενάντια στον καρκίνο

ΣΗΜΕΡΑ 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30΄μ.μ. θα συναντηθούμε στη πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιον. Περπατάμε το γύρο της Αρβανιτιάς συμμετέχοντας στο δρόμο Greece race for the cure.

Καλούμε τα μέλη μας αλλά και ασθενείς με προβλήματα (καρδιάς, διαβήτη, παχυσαρκίας) να πάρουν μέρος. Η πορεία θα τελειώσει στη πλατεία Συντάγματος.

Οι... πριμαντόνες και η μαρκίζα

TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΨΙΑ

 Με αφορμή τον νέο κύκλο διαλόγου για την προσπάθεια ανασύνταξης της λεγομένης Κεντροαριστεράς, ανασύρονται μνήμες από τη μακρά περίοδο εσωτερικών αντεγκλήσεων και διαιρέσεων, που τη συνοδεύει σχεδόν σε κάθε της βήμα. Οι ιστορίες αμέτρητες με τις διηγήσεις των πρωταγωνιστών κάθε εποχής να καταλήγουν συχνά στο συμπέρασμα πως η... κατάρα της διάλυσης αυτού του πολιτικού χώρου είναι χαραγμένη στο DNA του και ως εκ τούτου κάθε απόπειρα είναι εκ των προτέρων φαλκιδευμένη με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Τα κεντρικά πρόσωπα και οι ρόλοι τους διαχρονικά δεν δίνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας για την προοπτική του εγχειρήματος. Αλίμονο όμως αν οι αμαρτίες και οι αβαρίες του παρελθόντος καθορίσουν και ακόμη χειρότερα στιγματίσουν κάθε απόπειρα να βρεθεί ένας κοινός τόπος για να υλοποιηθεί έστω με δειλά βήματα η ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΤΡΕΞΕ 55 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ! ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ


Ο υπερμαραθώνιος έγινε σήμερα  Πέμπτη 10 Οκτωβρίου του 2013 από τον διακεκριμένο Έλληνα μαθηματικό -υπερμαραθωνοδρόμο Ελευθέριο Αργυρόπουλο μετά από 182 συναπτά έτη από την δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της νεότερης Ελλάδος.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον Ισθμό της Κορίνθου , ενώ ο τερματισμός του υπερμαραθωνίου έγινε στο Ναύπλιο ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτη.Ο δρομέας κάλυψε απόσταση 55 χλμ δηλαδή ένα χιλιόμετρο για κάθε έτος που έζησε ο "άγιος της πολιτικής’’ και πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας.

Συνελήφθη στο Άργος

roum-sil.
Aπό αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 28χρονος Ρουμάνος, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Το ένταλμα σύλληψης από τις ρουμανικές Αρχές αφορά κατηγορίες για ληστεία, που διέπραξε το 2007 στη Ρουμανία.
Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ = ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ


                                                     
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους, πότε θα σταματήσει να αυτοεπαινείται αυτή η Δημοτική Αρχή;  Και κυρίως ο Δήμαρχος; Σε νέο δελτίο τύπου που εξέδωσε με αφορμή βέβαια την κλειστή συγκέντρωση του συνδυασμού του κυρίου Δήμαρχου-που όλως τυχαίως βέβαια, παραβρέθηκαν παραπάνω άτομα, στην "κλειστή″, συγκέντρωση ( να υποθέσω πως ήταν ακάλεστοι ; ), γράφτηκαν κάποιες ανακρίβειες και εξηγούμαι:
1)      Κανείς στο παρελθόν δεν πλήρωνε 1000 ευρώ μηνιαίως για το ΚΕΠ που στεγαζόταν σε 50 τετραγωνικά μέτρα. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, πλήρωνε για τον χώρο του ΚΕΠ που στεγαζόταν στην Καποδιστρίου 36 και Αγίου Κων/νου γωνία, 886,79 ευρώ  για 103,62τ.μ ισόγειο και 46,3 τ.μ. πατάρι. Αυτή είναι η αλήθεια με βάση το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


Είμαστε κάτοικοι Άργους!
και συγκεκριμένα επί  της οδού Ηρακλέους!
Μια πολύπαθη περιοχή,και νοιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας
Το στενό μας,διότι περί στενού πρόκειται,χρόνια διοχετεύει,όλη την κίνηση!!της περιοχής προς πλατεία!και κέντρο!
Οχήματα επί χρόνια κατεβαίνουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες!
Με σχολεία,το νοσοκομείο,και παιδιά που πάνε να ψωνίσουν στα περίπτερα!!είναι θέμα τύχης,που δεν έχουμε ακόμη θρηνήσει θύματα!!