Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Δήμαρχε Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, κάντο όπως ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος


Μόνο από τον τίτλο φαντάζομαι τις αντιδράσεις προς τον Prefadoro. Δεν βαριέστε, πρώτη φορά θα είναι; λοιπόν εξηγούμαι, πριν από λίγο καιρό ο Καμπόσος στο Άργος παρουσίασε την "Μελέτη για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους", που παρά τις αντιρρήσεις σε επιμέρους λεπτομέρειες, που άλλωστε διορθώνονται, μοιάζει μια ολοκληρωμένη και στέρεη πρόταση που η υλοποίησή της θα χαράξει το μέλλον του Άργους για πολλές δεκαετίες.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το σχέδιο του Άργους, το μόνο που θα σημειώσω είναι μια παρατήρηση, και εγώ από καιρό αλλά και πολλοί άλλοι ειδικότεροι, έχουν επισημάνει.

Δεν υπάρχει πόλη παγκόσμια, μικρή ή μεγάλη, που να μην είναι παραθαλάσσια ή να μην έχει ποτάμι ή λίμνη και να έχει αναπτυχθεί.

ο Αλέξης Τσίπρας στο Ναύπλιο


Prefadoros
Η πολύ σημαντική εβδομάδα για τη χώρα ανοίγει στις 10 Ιουνίου στο Βουλευτικό, με τη σημειολογική διάσταση που περικλείει η πρώτη Βουλή της ελεύθερης Πατρίδας και η δίκη Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα που έγινε εδώ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη Διοίκηση, το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου από το Ναύπλιο και ο Αντώνης Σαμαράς, στο προσυνέδριο της ΝΔ, θα εξαγγείλει τις θέσεις του για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας και επομένως για τη Διοίκηση του τόπου γενικότερα.

Έγραφε προχθές ο Prefadoros, εδώ, πως μπορεί ο Δήμος Ναυπλιέων να "εκμεταλλευτεί" αυτά τα δύο πολύ σημαντικά γεγονότα και λόγο ακριβώς της θεματολογίας τους.

Ταξίδι στο παραδεισένιο Ναύπλιο της αρχοντιάς και της γαλήνης

Ακροναυπλιά: Φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου
άλλο ένα υπέροχο αφιέρωμα από την κρατική ΕΡΤ αυτή την φορά

Ναύπλιο! Ο τόπος που ερωτεύτηκε ο Ποσειδώνας την Αμυμώνη, την πανέμορφη κόρη του Δαναού. Κοσμοπολίτικο, γραφικό, ιστορικό αλλά και μοντέρνο τ' Ανάπλι του Τερζάκη, του Μοράν, του Πουκεβίλ, και «Παράδεισος» του Χρήστου Κατσιγιάννη, συνδυάζει την αρχοντιά με την ηρεμία.

Η πρώτη πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους διατηρεί την απαράμιλλη ομορφιά της και τη μοναδική προσωπικότητά της. Η ατμόσφαιρα του χθες και του σήμερα αναδύεται σε κάθε της γωνιά σ' ένα περίεργο ανακάτεμα, χαρίζοντας στην πόλη μία ιδιαίτερη ερωτική νότα, μαγεύοντας τους επισκέπτες της.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συνέλαβαν Έλληνα φοιτητή



Όπως γράφει το alexiptoto.com, του οποίου ο 25χρονος είναι διαχειριστής, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης μαζί με άλλους 10 ξένους υπήκοος από τις αρχές της Τουρκίας.

Κατηγορείται για υποκίνηση των κινητοποιήσεων στην πλατεία Ταξίμ

 - Τώρα κατηγορούν “ξένους πράκτορες” ακόμη και για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών

τα ίχνη του από το f/b χάνονται από την τρίτη 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

χρώμα--άρωμα--και γεύσεις από Ναυπλιο

ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο αφιέρωμα,απο την εκπομπή της Τατιανας Στεφανιδου
δείτε το βιντεο

Ακριβά θα πληρώσει το αιματοκύλισμα ο Ταγίπ Ερντογάν


Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι αντιδράσεις λίγων εκατοντάδων οικολογικά ευαισθητοποιημένων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης στη μετατροπή τμήματος του πάρκου Γκεζί, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, σε εμπορικό κέντρο, ξεκίνησαν αυθόρμητα. Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι αποτέλεσε σοβαρότατο πολιτικό σφάλμα εκ μέρους του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η χρήση τέτοιας έκτασης αστυνομικής βίας για ένα τόσο ασήμαντο από πολιτική σκοπιά θέμα. Ενα σφάλμα όμως που αποκαλύπτει την υπέρμετρη αλαζονεία του Ερντογάν, από την οποία πάσχουν όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί ηγέτες, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, κατάλοιπο του αυτοκρατορικού παρελθόντος της χώρας.

εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραλία της Καραθώνας.


 Σήμερα 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετείχαν στην εκστρατεία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» που για 18η συνεχή χρονιά, συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διοργανώνοντας εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραλία της Καραθώνας.

ΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΘΕΡΜΑ.....

270 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΧΑΝΙΑ. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΑΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΑΡΒΑΛΑΣ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΓΙΑΚ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ "Η ΠΙΣΤΗ". ΟΙ ΕΡΜΙΟΝΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΘΕΡΜΑ.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

τι θα ακούσουμε την παρασκευή μπαμπά!!


Σκάσε και κολύμπα
εννοείται την Tζενυ Xρονοπουλου απο τον Σφαίρα(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ)
παρασκευή 20 με 22 κάνει εκπομπή την τελευταία για καλοκαίρι !!!!
θα την ακούσουμε ,γιατί είναι τύπισσα , συνειδητοποιημένη ME άποψη  και έχει την Βιλμα
Tελευταια εκπομπή  για το καλοκαίρι μην λείψει κανείς!!!!!!!!!!!!!!!
Όσοι δεν την προλάβουν θα ηχογραφηθεί και θα παιχτεί μετά στην σελίδα μας

ΕΛΕΟΣ!!


πίσω από την εξέγερση των πολιτών στην Τουρκία, βρίσκονται οι Αμερικανοί, το Ισραήλ, το Ιράν, η Συρία, οι Ρώσοι, ο τουρκικός στρατός και διάφορα ξένα κέντρα συνωμοσίας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν και πέφτουν νεκροί, και τρώνε τόσες μέρες ξύλο και χημικά , επειδή θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα. !!!
ΤΕΛΙΚΑ δεν είναι Σχέδιο Αμερικανών για να ρίξουν τον Ερντογάν , ούτε σχέδιο των Τούρκων για να επιτεθούν στην Ελλάδα,είναι σχέδιο του Νταλάρα για να βρει αφορμή για συναυλία
 δεν αντέχω πια έλεος!!καλά όταν θα μας κατάσχει τον καναπέ η τράπεζα θα σηκωθούμε::

ο αντιρατσισμός των αρχιρατσιστών!…



 Image
Το, κατ’ ευφημισμόν, λεγόμενο, «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο,
δεν είναι παρά ένα ακόμη τρομοκρατικό μέτρο σε βάρος του λαού. Αφού
στην οικονομική και αστυνομική έρχεται να προσθέσει και τη νομική
τρομοκρατία.
Στην πραγματικότητα,
πρόκειται για ένα από τα ρατσιστικότερα και διαστροφικότερα
κατασκευάσματα. Κατ’ εικόνα και ομοίωση των αρχιτεκτόνων του. Και αυτό
δεν χρειάζεται να ψάξουμε, για να το ανακαλύψουμε. Το ίδιο το
«νομοσχέδιο» το φωνάζει:
Λέει, για παράδειγμα, μεταξύ πολλών άλλων αμοραλιστικών και εξωλογικών, το εξάμβλωμα αυτό: 
«Όποιος
δημόσια προφορικά ή διά του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με
οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη
σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και
εγκλημάτων πολέμου…τιμωρείται, κλπ» (άρθρο 3, παρ.1
).




Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αυτός είναι Παπάς -


Ένα απίστευτο ρεκόρ ανθρωπιάς έχει κάνει ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος. Πλήρωσε, με συνδρομές πιστών, αλλά και με δικά του χρήματα, 2.023.160 ευρώ και αποφυλάκισε 15.382 άπορους κρατούμενους.


Από φυλακές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από αστυνομικά τμήματα και από τμήματα ασφαλείας. Ξεκίνησε το 1978, έφτασε στο 2013 και συνεχίζει...

Τεράστια προσφορά. Μεγαλειώδης προσφορά. Από έναν κληρικό, που κινητοποίσε χιλιάδες πιστούς και συμπαραστάθηκε σε χιλιάδες φυλακισμένους. Αυτό θα πεί Ορθοδοξία. Αυτό θα πει Ορθοπραξία...