Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Άνανδρη βομβιστική επίθεση


Δελτίο τύπου
Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς
Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου 

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της άνανδρης βομβιστικής επίθεσης, εναντίον του Υπαρχιφύλακα Εσωτερικής Φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου, που έλαβε χώρα στις 12/06/2013, ο σύλλογος και το προσωπικό της Εξωτερικής Φρούρησης του Κ.Κ. Ναυπλίου, δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον συνάδελφο και την οικογένεια του. 

Είναι πλέον βέβαιη, η τυφλή, ανθρωποκτόνος πρόθεση των δραστών, που αποδεικνύεται από τον τρόπο, τον χρόνο (21:30 το βράδυ), τον τόπο και την ισχύ του εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς θα μπορούσαν να υπάρχουν θύματα σε περαστικούς ή κατοίκους παρακείμενων κατοικιών, αφού δεν προηγήθηκε καμία προειδοποίηση. 




Καταδεικνύει επίσης και μερικούς μόνο από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε σαν υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης της Χώρας μας, αφού βρισκόμαστε σε κίνδυνο, όχι μόνο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, αλλά και εκτός αυτής. 

Μετά και τα πρόσφατα, δραματικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στον χώρο των καταστημάτων κράτησης, τόσο εντός, όσο και εκτός, με οργανωμένες ένοπλες απόπειρες απόδρασης, ομηρείες υπαλλήλων, πολεμικού τύπου επιχειρήσεις εναντίον καταστημάτων κράτησης και τέλος ως αποκορύφωση τυφλές βομβιστικές επιθέσεις σε οχήματα συναδέλφων, είναι απορίας άξιο πως δεν έχει αντιληφτεί ακόμα η πολιτεία το πάντρεμα, της ποινικής παρανομίας με την τρομοκρατία. Είναι καιρός λοιπόν η πολιτεία να αναλάβει δράση. 

Λαμβάνοντας υπόψη, τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην οικονομία της χώρας μας , πιστεύουμε ότι με την χορήγηση της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής και την συμπαράσταση της πολιτείας, θα τα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών. 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

-Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ               -Ο- Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΛΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ        ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: