Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ


και ο Διομήδης πάντα μαχητής στις καρδιές μας 
Ο τίτλος αυτός αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύλλογος του Άργους μετρούσε 20 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια (17 για την Α1 και τρεις για την Ευρώπη). Αυτό ήταν το ένατο εφετινό ματς μεταξύ των δύο ομάδων (πέντε νίκες οι "λύκοι", τέσσερις η Ένωση).
Ο συναρπαστικός τρίτος τελικός του κατάμεστου κλειστού της Αγίας Τριάδας ολοκληρώθηκε με θριαμβεύτρια την ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 25-24 του αήττητου, μέχρι πρότινος στην έδρα του, Διομήδη Άργους, κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της και έκανε παράλληλα το νταμπλ.
Υπό το βλέμμα αρκετών εκατοντάδων θεατών, πενήντα εκ των οποίων ήταν υποστηρικτές της ΑΕΚ, οι δύο ομάδες προσέφεραν πλούσιο θέαμα και βάδιζαν χέρι-χέρι μέχρι τη στιγμή που ο εξαιρετικός Νταβόρ Τάσκοβιτς οδήγησε τον Διομήδη στο +3 (14-11 το τέλος του πρώτου ημιχρόνου).


Ο Γιώργος Παπαδόπουλος σκόραρε δύο φορές με την έναρξη του δευτέρου μέρους και τελικά η Ένωση έφτασε στην ισοφάριση. Σε γενικές γραμμές οι "κιτρινόμαυροι" ήταν καλύτεροι και όταν ο Χριστόφορος Μπακαούκας έγραψε το 20-18, η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος τους.
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Αρχικά ο Παπαδόπουλος αποβλήθηκε για τρίτη φορά και έμεινε εκτός παιχνιδιού, ενώ στη συνέχεια ο Κώστας Δεληγιάννης ισοφάρισε σε 20-20. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ΑΕΚ έπαιρνε το προβάδισμα και ο Διομήδης ισοφάριζε έως ότου ο Διονύσης Γεωργιάδης έγραψε το 25-24 (στο 58:40). Το σουτ του Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου κατέληξε άουτ και ο τελικός ολοκληρώθηκε με θριαμβεύτρια την ομάδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: