Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή πίτας στην Καρυά



Στο πανέμορφο παραδοσιακό χωριό της Καρυάς ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή το πρωί, 27 Ιανουαρίου.
  Ανοίγοντας  την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Τρίχας, εκτός από τις ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρθηκε και στα προβλήματα της περιοχής, που βρίσκεται σε μαρασμό.         

 Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσος και οι βουλευτές Ι. Ανδριανός και ο Δ. Κοδέλας. Μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής Ι. Μανιάτης, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.


  Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμα: ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ν. Γκαβούνος και ο Ν. Δελής, ο Αντιδήμαρχος Παν. Δούρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Σαρρής(στον οποίο έπεσε το φλουρί), το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Άργους Ν. Δαβιώτης κ.α
  Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας ο Σύλλογος βράβευσε τους νέους της Καρυάς που πέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας και άλλους που αποφοίτησαν από αυτά, καθώς και νέους που διακρίθηκαν τον αθλητισμό.
  Αξίζει  ν’ αναφερθούν τα ονόματα των φερέλπιδων νέων:
·         Νίκ. Χαραλαμπόπουλος, πρώτος στο ΤΕΙ Αθήνας
·         Βασ. Μπέλμπας  Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΑΕΙ Αθήνας
·         Γεωργ. Πασσιά Πληροφορική και Τηλεπικοινωνιών Καλαμάτας
·         Μάνος Κουσκούκης, Οδοντιατρική Αθηνών
·         Φώτ. Μητσάκος, Πολυτεχνείο Ξάνθης
·         Ελευθ. Καραμούτζου, Γεωπονική Αθηνών
·         Ειρ. Καφαντόγια, Πάντειο Πανεπιστήμιο
·         Παρασκ. Μποζιονέλου, που πήρε πτυχίο με «λίαν καλώς» από το ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλαμάτας.
·         Μαρ. Βασιλάκου, που πήρε το πτυχίο της με «λίαν καλώς» από το ΤΕΙ Πάτρας.
  Επίσης βραβεύθηκαν τα Καρυωτόπουλα που διακρίθηκαν στον αθλητισμό:
·         Νίκ. Πασσίας, παίκτης της ομάδας του Χάντμπολ του Διομήδη Άργους που κατέκτησε το Πανελλήνιο και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
·         Νίκ. Δελής που αναδείχθηκε πρωταθλητής παίδων στο καράτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
  Τέλος ο Σύλλογος βράβευσε στο πρόσωπο του στελέχους Βαγγέλη Μπουρδέρη το πρώτο Σύστημα Προσκόπων Άργους για τη διαμόρφωση του χώρου στα Μποζιονελαίϊκα και για τις χρήσιμες εξορμήσεις τους στην περιοχή της Καρυάς.
  Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τους συντελεστές τηε ωραίας εκδήλωσης στην Καρυά: Η γευστικότατη  πίτα ήταν προσφορά του «Γλυκού Παιχνιδιού» του Καρυώτη επιχειρηματία Αλ. Καραμούτζου, τα δώρα για τα παιδιά από το «Άστρο» του Γ. Παναγιωτόπουλου και Β. Μποζιονέλου, τα γλυκίσματα του αρτοποιείου Γ. Κουγιά και τα παραδοσιακά εδέσματα ήταν προσφορά των φιλόξενων γυναικών της Καρυάς.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΛΑΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: