Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πόλεμο στα αφεντικά και τα πάσης φύσης τσιράκια τους

Στο σταυροδρόμι της καθημερινότητας, εκεί που συναντάται η λογική της εξαθλίωσης και η επιλογή της ελευθερίας, οι άνθρωποι διαλέγουν προς τα που θα κινηθούν και με ποιούς θα διατρέξουν τον έτσι και αλλιώς δύσκολο δρόμο. Ο πόλεμος ενάντια στην κοινωνία έχει κηρυχτεί και μαίνεται αδυσώπητος. Εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, πετιούνται στους δρόμους χωρίς δουλειά και σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά καταδικάζονται στον αναλφαβητισμό επειδή οι γονείς τους απλά δεν είναι πλούσιοι. Εκατομμύρια κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή η περίθαλψή τους δεν είναι «συμφέρουσα» για τους πολιτικούς και τους βιομήχανους.

- Ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση συγκρούεται με την λαιμαργία του κέρδους. - Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων συγκρούεται με τον φιλοτομαρισμό. - Η άρνηση της υποταγής συγκρούεται με την δουλικότητα.

Τα αφεντικά βασίζουν την κυριαρχία τους στη βία, το ψέμα. Στηρίζονται, επίσης, και στην δουλικότητα ενός μέρους της κοινωνίας, που νομίζει ότι έχοντας το κεφάλι σκυμμένο θα μπορέσει να ξεφύγει από την συνολική δυστυχία και κακομοιριά και ετοιμάζουν τους νέους στρατούς από απεργοσπάστες, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όταν όμως εκατοντάδες χιλιάδες καταδικάζονται να μετατραπούν σε σκλάβους και άλλοι τόσοι οδηγούνται σε αργό θάνατο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο φόβος ή "το έχω παιδιά να μεγαλώσω και χρέη να ξεπληρώσω" δεν δικαιολογεί την προδοσία Στις νέες μάχες του παρόντος και του μέλλοντος, πολεμάμε την εκμετάλλευση και τον φιλοτομαρισμό. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη προς τους διπλανούς μας και ετοιμάζουμε τα χτυπήματά μας ενάντια στους δυνάστες και τους υποτακτικούς τους.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ ΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΔΥΝΑΤΗ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άργος

Σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο στην κεντρική πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος, από το σωματείο των καθηγητών (ΕΛΜΕ Αργολίδας), τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άργους, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπλίας Ερμιονίδας, ενώ θα υπάρχει μικροφωνική και θα έρθει κομβόι αυτοκινήτων και ταξί από το Ναύπλιο.

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ;

Παγκόσμιος ξεσηκωμός στις 15 Οκτώβρη Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν» Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία». Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει. Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε. Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: 15october.net

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΟΣΟ ΑΥΤΟ;

καταγγελίες για τον Δ.Καμπόσο Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών.Συγκεκριμένα σε δελτίο τύπου η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ αναφέρει: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Άργους απέναντι στους μαθητές των σχολείων μας. Πιστός υπηρέτης .......... του συστήματός τους, που θέλει μια παιδεία απαξιωμένη στα χέρια των χορηγών και μαθητές αμόρφωτους, έτοιμους για εκμετάλλευση ο κ. Καμπόσος μπαίνει μέσα στα σχολεία με ασφαλίτες και εισαγγελείς και απειλεί τους μαθητές. Γεμίζει με φόβο αυτούς που διεκδικούν το αυτονόητο: Το δικαίωμα στη μόρφωση, στη ζωή. Δε μπορούμε να αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια στις αποφάσεις τους που χαντακώνουν το μέλλον τους. Δε μπορούμε να τα αφήσουμε να μάθουν να ζουν με το φόβο. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ελονοσία στην Λακωνία

ενώ έπρεπε οι ψεκασμοί να έχουν γίνουν από τις περιφέρειες στον κατάλληλο χρόνο πριν το καλοκαίρι, οι ψεκασμοί δεν έγιναν με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα περιστατικά ελονοσίας.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(WHO) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) θα έλθουν στην Ελλάδα για συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές Δημόσιας Υγείας, με σκοπό, την καταπολέμηση της ελονοσίας, αναφέρει το εβδομαδιαίο report του ECDC(41, 2-8 October 2011).

Με μεγάλη επιχείρηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Ελληνικές αρχές Δημόσιας Υγειάς προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τα 36 περιστατικά και να αντιμετωπίσουν την ελονοσία. Κινητή Μονάδα, ενισχυμένη από ειδικούς επιστήμονες έχει μεταβεί στην Λακωνία από δεκαημέρου και έχει προβεί σε ειδικές αιματολογικές εξετάσεις σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων.
Η ελονοσία εκριζώθηκε μετά από επίπονα προγράμματα της πολιτείας σε όλη τη χώρα το 1974. Έκτοτε, μόνο σποραδικά περιστατικά υπήρχαν και αυτά αφορούσαν τους ταξιδιώτες σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η ελονοσία (malaria) είναι μια λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από τον μολυσμένο ανωφελή κώνωπα (κουνούπι).
Τα συμπτώματα της νόσου είναι υψηλός πυρετός, ρίγος, εφίδρωση, αδυναμία, κεφαλαλγία και μυαλγίες. Εμφανίζεται μία έως τέσσερις εβδομάδες από το τσίμπημα και μπορεί να κρατήσει για τέσσερα χρόνια.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Υπάρχουν και πονικές ευθύνες (;) για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Άρον-άρον με χθεσινή του απόφαση ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν.» απολύει τους εργαζόμενους στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ναυπλίου γιατί προφανώς αντελήφθη ότι η συνέχιση της εργασίας τους είναι παράνομη και έχει σοβαρές κυρώσεις. Είναι απίθανα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με τους εργαζόμενους και τη λειτουργία των Σταθμών. Η παρέμβαση του Εισαγγελέα είναι πλέον αναπόφευκτη. Και αν οι αυθαιρεσίες θα βρεθούν και καταλογιστούν, το κλείσιμο των Σταθμών φέρνει σε πραγματική απόγνωση περισσότερες από 200 οικογένειες συμπολιτών μας. Ας δούμε πρώτα τη χθεσινή απόφαση της απόλυσης των εργαζομένων και μετά όλη την ιστορία των τριών τελευταίων χρόνων και τις ευθύνες.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Παθιασμένο... σεξ...

Παινευόταν ο Ιταλός της παρέας: Χθες βράδυ όταν κάναμε έρωτα με τη γυναίκα μου, της έτριψα το κορμί με αρωματικό λάδι πρώτα. Μετά κάναμε παθιασμένο σεξ! Φώναζε για πέντε λεπτά όταν τελειώσαμε . . . Εμείς, όταν κάναμε έρωτα, είπε ο Γάλλος, έτριψα το κορμί της ολόκληρο με βούτυρο . . . Μετά κάναμε παθιασμένο σεξ κι όταν τελειώσαμε φώναζε για δεκαπέντε λεπτά . . Και ο πόντιος της παρέας: Εμείς όταν κάναμε έρωτα χθες, άλυψα όλο της το κορμί με λίπος από κότα ... Μετά το τέλος του παθιασμένου σεξ μας, φώναζε για τρεις ώρες!! Οι άλλοι δυο απόρησαν: --Καλά, τι μπορεί να έκανες και φώναζε για τρεις ώρες? --Σκούπισα τα χέρια μου στις κουρτίνες!!!

200 νήπια βρήκαν κλειστές τις πόρτες των παιδικών


Οι γονείς θα πληρώσουν τα δίδακτρα στους παιδικούς σταθμούς του Ναυπλίου, που παραμένουν ακόμα κλειστοί, αν δεν βρεθεί λύση με την μισθοδοσία του προσωπικού, που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εργαστεί. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων που κάλυπταν κυρίως παιδαγωγικές θέσεις αν και αυτές είχαν ημερομηνία λήξης την ημερομηνία εγκατάστασης του προσωπικού των τελικών πινάκων του ΑΣΕΠ, δεν μπορούν να ανανεωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένο προσωπικό κατά 60% σε σχέση με πέρσι, την ώρα που παρουσιάζεται αύξηση στο ποσοστό των αιτήσεων για φιλοξενία παιδιών κατά 30%.
Μέχρι σήμερα οι παιδικοί σταθμοί της πόλης παραμένουν κλειστοί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των παιδιών.
Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες προωθεί την σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλιέων στο οποίο θα τεθεί προς συζήτηση η πρόταση για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ν.Π.Δ.Δ «Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί Ναυπλίου» στους οποίους να ανατεθεί η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!



Στις 5-10-2011, στο Σύνταγμα, το παράνομο καθεστώς με τους εγκάθετους τοποτηρητές των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων, προσποιούμενο τη δήθεν «δημοκρατικά» εκλεγμένη κυβέρνηση, ακόμη μια φορά, απέδειξε τον άκρατο τραμπουκισμό του και τη δολοφονική του μανία, κατά των Ελλήνων πολιτών τους οποίους υποτίθεται τάχθηκε να υπηρετήσει. Κατανοούμε την αναλγησία και την απροκάλυπτη θηριωδία των κυβερνώντων και των διορισμένων ξεπουλημένων οργάνων τους, που δίνουν εντολές στους ένστολους υπηρέτες τους να κτυπούν αδιάκριτα άοπλους πολίτες, γέρους, νέους και παιδιά ακόμη, που το μόνο κακό που φαίνεται ότι έκαναν είναι ότι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τη λεηλασία κάθε ανθρώπινου δικαιώματός τους, για την καταλήστευση των κόπων τους μιας ολόκληρης ζωής και την πλήρη οικονομική τους εξόντωση και καταρράκωση κάθε έννοιας ανθρώπινης αξιοπρέπειας! Κατανοούμε τον πανικό των προνομιούχων ανδρείκελων που κατέλαβαν την εξουσία με απάτη, με στόχο το ξεπούλημα της χώρας στη διεθνή οικονομική μαφία και την εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη, μέχρι γενοκτονίας, τη στιγμή που για τους εαυτούς τους όχι μόνο δεν έκαναν ουσιώδεις περικοπές, αλλά αντίθετα διεύρυναν τα προνόμια και τις ασυλίες τους ενώ επιδίδονται και σε όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων κατά την τελευταία διετία τακτοποιώντας ημετέρους πρωτίστως συγγενείς στενούς και μη και στη συνέχεια όσους θεωρούν φιλαράκια τους. Γνωρίζουμε ότι γι’ αυτούς η μόνη τους προστασία και άμυνα κατά της λαϊκής οργής που σε λίγο θα γίνει χείμαρρος ορμητικός και θα τους παρασύρει στον όλεθρο, είναι η βία και η τρομοκρατία με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο! Πάει καιρός τώρα που βιώνουμε παντελώς απροστάτευτοι από την τρίτη συνταγματική εξουσία, τη Δικαιοσύνη, που την κατάντησαν κι αυτήν, αλά καρτ, την πλήρη αδικία και την απόλυτη κρατική παράνομη και αντισυνταγματική βία και τρομοκρατία πάνω μας, με την «τσαμπουκαλίδικη» και διά ροπάλου αφαίρεση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας, για μια αξιοπρεπή ζωή!

Πάει καιρός που,,,,,.........

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου κρατούν για πάνω από μια βδομάδα σε κατάληψη όλα τα δημοτικά κτίρια και τους Χ.Υ.Τ.Α της χώρας.
Η κυβέρνηση με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το μισθολόγιο – βαθμολόγιο και την «εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις», προκαλεί κατάφορα τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία
Αν περάσουν αυτά τα μέτρα, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν σε συνθήκες μεταπολέμου.
Το Νοέμβριο οι εργαζόμενοι με τη μείωση κατά 40%-50% των αποδοχών τους δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές τους ανάγκες.
Η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει προ πολλού χτυπήσει τον άνεργο. Τώρα πλήττει έντονα και τους εργαζόμενους.
Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο συντονισμός για την κλιμάκωση του αγώνα είναι μονόδρομος.
Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να καμφθούν από εκβιασμούς, απειλές και χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών που επιστρατεύει η κυβέρνηση και δυστυχώς και κάποιες Δημοτικές Αρχές, όπως αυτή του κ. Γ. Καμίνη.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δύο 24ωρες απεργίες εξήγγειλαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την ερχόμενη εβδομάδα, για τη Δευτέρα 10 και Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, καθώς και στάσεις εργασίας τις ώρες 08.00-11.00 και 15.00-18.00, στις 11, 13 και 14 του μηνός.
Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται πλήρη υποστελέχωση σε όλους τους κλάδους και σε όλες τις ειδικότητες της υπηρεσίας, με τεράστια οργανικά κενά που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 60%». Παράλληλα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων και ο συνωστισμός τους μέσα στις φυλακές δημιουργεί στην κυριολεξία μία αποπνικτική κατάσταση και θέτει το επίπεδο της ασφάλειας σε χαμηλό επίπεδο». Ενδεικτικά, αναφέρει ότι υπάρχουν 12.500 κρατούμενοι ενώ οι συνολικές θέσεις είναι περίπου 9000 και καταγγέλλει ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια των κρατουμένων και η ασφάλεια του προσωπικού».
oι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ειδαν τον μισθό τους να εξανεμίζεται, πολλοί πληρώθηκαν 100 ευρώ και άλλοι μηδέν..
έχουν να πληρωθούν δε νυχτερινή εργασία, πάνω απο δέκα μήνες..

ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΜΑΤ ..

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 ΑΤΟΜΑ,....ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΗ ΚΟΡΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΦΕΡΑΝ.. ΚΑΤΩ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΨΕΥΤΟΝΤΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ! 15 ΑΤΟΜΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΟΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ... ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ! Γιατί μόνον ανδρείκελα του διεφθαρμένου καθεστώτος θα μπορούσαν να χτυπήσουν την ίδια ώρα, ακόμη και 15χρονα, όπως κάνατε εσείς! ΕΙΠΑΜΕ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΟΧΗ! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..